23 / 04 / 2024

Belediyelerin belli başlı görevleri

Belediyelerin belli başlı görevleri

Belediyelerin görevleri nelerdir? Merak ediyorsanız, belediyelerin belli başlı görev ve sorumlulukları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor. Hükümet tarafı işçi ve işveren heyetiyle bugün saat 14.00'te bir araya gelecek. Görüşmelerde yol haritası belli olacak ve yapılan çalışmalar paylaşılacak.

Şehir hastaneleri personel alımlarına başlıyor! KPSS şartı yok! Başvuru şartları belli oldu! Fırsatı kaçırmayın

Şehir hastaneleri geniş hasta kapasitesi ile büyük sağlık personeli ihtiyacını beraberinde getiriyor. İŞKUR tarafından duyuruya göre şehir hastaneleri personel alımlarına başlıyor.  KPSS şartı yok! Başvuru şartları belli oldu! Fırsatı kaçırmayın...

İŞKUR duyurdu! Şoför, temizlik görevlisi ve güvenlik alımları başlıyor! Hastanelerde çalışmak isteyenler hemen başvursun

İŞKUR, hastanelerde çalıştırılmak üzere, temizlik görevlisi, güvenlik ve ambulans şoförü alımı yapılacağını açıkladı. Peki başvurular ne zaman başlıyor? Başvuru tarihi belli oldu mu? İşte başvuru tarihi.

Boğazlardaki yeni tarife belli oldu! Zamlı geçiş o tarihte resmen başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Boğazlardan geçecek gemilerden alınan ton başına ücrette yeni tarifeyi açıkladı. Zamlı geçiş o tarihte resmen başlıyor!

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar indirimi ne zaman başlıyor? Tarih belli oldu mu? Son dakika gelişmesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde üniversite öğrencileri için tek seferliğe mahsus vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alabileceğini duyurmuştu. Peki Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar indirimi ne zaman başlıyor? 

BİM’de Philips powerbank 259 TL’ye, Paşabahçe kâse 23,50 TL’ye, tasarruflu musluk başlığı 39 TL’ye düştü!

BİM’de bugün hangi ürünlerin indirime gireceği belli oldu. BİM’de 16 Haziran’da Philips powerbank 259 TL’ye, Paşabahçe kâse 23,50 TL’ye, tasarruflu musluk başlığı 39 TL’ye düştü. İşte 16 Haziran 2023 Cuma BİM fiyat listesi...

Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor! 

Deprem bölgesinde artçı depremler devam ederken, kalıcı konut inşaatları için de harekete geçildi. Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor!   

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur?

Prefabrik ev yaptırmak isteyip ancak durumu olmayan kişiler, prefabrik ev desteği için belli başlı sorular sormaktadır. İşte o detaylar!

Black Friday indirimleri başlıyor! Zara, Mango, Bershka ve Pull and Bear'da indirim tarihleri belli oldu!

Türkiye'de "Efsane Cuma", "Muhteşem Cuma" isimleri ile uygulanan, Black Friday için geri sayım başladı. Alışveriş yapmayı seven vatandaşların fırsat olarak gördüğü günler arasında yer alan Black Friday başlıyor. Zara, Mango, Bershka'da ve Pull and Bear'da indirim tarihleri belli oldu!

Sina Pırlanta'da ayın fırsatları belli oldu! 490 TL'den başlıyor! Sina Pırlanta 28 Eylül 2022 fiyat listesi...

Sina Pırlanta ayın fırsatları belli oldu. Binlerce küpe, kolye, yüzük ve bilekliklerin yer aldığı fırsat listesinde fiyatlar 490 TL'den başlıyor. Sina Pırlanta 28 Eylül 2022 fiyat listesi...

TOKİ 81 il projesi için tarih belli oldu! 81 il için başvuru dönemi başlıyor! Ucuz konut arayanlar hemen buraya bakın!

Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı TOKİ sosyal konut projesi için tarih belli oldu. 81 il için başvuru dönemi başlıyor! Ucuz konut arayanlar hemen buraya bakın...

TOKİ 81 il için konut başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabilir? Başvuru tarihleri belli oldu mu?

Milyonlarca kişinin merakla takip ettiği 81 il için dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ sosyal konut projesi detayları netleşmeye başlıyor. Peki TOKİ 81 il için konut başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabillir? Başvuru tarihleri belli oldu mu? 

TOKİ İstanbul projesi konut satışları başlıyor! 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 fiyatları resmen belli oldu! Sakın kaçırmayın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul projesi kapsamında 68 konutun satışına başlıyor. 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 şeklinde satılacak olan konutların fiyatları belli oldu. İşte ayrıntılar...

Belediyelerin belli başlı görevleri Haberi

Belediyelerin belli başlı görevleri

Belediyelerin görevleri nelerdir?

Bir beldenin ve belde halkın yerel mahiyetteki ortak ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü yerel yönetime, belediye deniyor. Nüfusun yüzde 70'e yakınının belediye sınırları içerisinde yaşadığı Türkiye'de büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri, ilçe belediyeleri ve belde belediyeleri bulunuyor.


Belediyeler; belediye meclisi, belediye encümeni ve belediye başkanı organlarından meydana geliyor.


- Belediye meclisi, belediyenin genel karar organı olup yürürlükteki kanuna ve diğer seçim mevzuatına göre halk tarafından seçiliyor. Üye sayısı belediyenin büyüklüğüne göre değişkenlik gösteriyor.


- Belediye encümeni, belediyenin karar organı olma niteliğine sahip. Encümen, meclisinin kendi üyeleri arasından seçilen üyelerle belediye daire müdürlerinden meydana geliyor. Encümene belediye başkanı başkanlık ediyor.


- Belediye başkanı, belde halkı tarafından beş yıllık süre için seçiliyor. Belediyenin yürütme organı olma özelliğine sahip.


Belediye ve organları hakkında belli başlı hususlara değindikten sonra...