28 / 03 / 2024

belediyelerin sorumlulukları nelerdir

belediyelerin sorumlulukları nelerdir

Belediyelerin görevleri nelerdir? Merak ediyorsanız, belediyelerin belli başlı görev ve sorumlulukları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kiracının gayrimenkul sahibine karşı sorumlulukları nelerdir?

Mülk sahipleri ile kiracıların birbirlerine karşı bir dizi yasal ve ahlaki sorumluğu bulunuyor. Peki bu sorumluklar neler? İşte detaylar...

Ev sahibinin sorumlulukları nelerdir? 

Ev sahibinin, kanunen kiracılara birçok sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklar sayesinde kiracılar, evde ikamet etme haklarından daha iyi şekilde yararlanabilir. Peki ev sahibinin sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekle yükümlüdürler? İşte tüm bunların yanıtları...

Emlak danışmanı nedir? Emlak danışmanın sorumlulukları nelerdir?

Yıllardan beri süregelen mesleklerden olan emlak danışmanlığı, günümüzde de rağbet görüyor. Gayrimenkul sektörünün önde gelen mesleklerinden olan emlak danışmanı olmak için bazı prensipler vardır. Peki emlak danışmanı nedir ve sorumlulukları nelerdir?  İşte emlak danışmanlığı ile ilgili merak edilen

Emlakçının sorumlulukları nedir? Emlakçı hangi yükümlülükleri yerine getirmelidir?

Gayrimenkul bulma konusunda önemli bir rol oynayan emlakçı yetkilileri, günümüzde büyük bir sektörü oluşturmaktadır. Her meslekte olduğu gibi emlakçının da yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları vardır. Peki emlakçının sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekte mükelleftirler?

Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartman yöneticisinin sorumluluklarını yazdı. Peki apartman yöneticisinin sorumlulukları nedir?

Boşanmada mal paylaşımı 2021!

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında belirtiliyor. Peki Eşlerin boşanmada mallar üzerindeki hak ve sorumlulukları nelerdir? Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur? İşte boşanmada mal paylaşımı 2021...

GYODER Kira Hukuku Semineri 19 Mart'ta! 

GYODER, 1 Temmuz 2020'de yürürlüğe girecek yeni hükümler kapsamında kira hukuku semineri düzenliyor. Seminerde, 'Kira sözleşmesi ve kapsamı nedir?','Kiracının hakları ve sorumlulukları nelerdir?' gibi konular ele alınacak...

Yöneticinin sorumlulukları nelerdir?

Hem apartmanda, hem sitede yöneticilik artık adeta bir meslek oldu. Peki yöneticinin sorumlulukları nelerdir, sorunlar nasıl çözülür? Ödediğiniz aidatlara itiraz etmek mümkün mü?

Sitelerdeki güvenlik görevlisinin sorumlulukları nelerdir?

Sitelerde çalıştırılan güvenlik görevlilerinin sitenin güvenliğini sağlamak dışında site içerisindeki sorumlulukları nelerdir?

10 soruda kira sözleşmesini sona erdiren haller!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi feshi sürecinde tarafların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, bu hak ve sorumluluklar nelerdir? Kira sözleşmesini sona erdiren haller nelerdir?

10 soruda aile konutu şerhi!

Eşlerin birlikte yaşamlarını sürdüğü konuta aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi nedir? Aile konutu şerhi olan bir evde eşlerin hak ve sorumlulukları nelerdir?

10 soruda eşler arasındaki mal paylaşımı!

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, eşler arasındaki mal rejimleri nelerdir? Eşlerin boşanmada mallar üzerindeki hak ve sorumlulukları nelerdir?

10 soruda paylı mülkiyette hak ve sorumluluklar nelerdir?

Paylı mülkiyette birden çok kimse, maddi olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor. Peki, paylı mülkiyette hak ve sorumluluklar nelerdir?

belediyelerin sorumlulukları nelerdir Haberi

belediyelerin sorumlulukları nelerdir

Belediyelerin görevleri nelerdir?

Bir beldenin ve belde halkın yerel mahiyetteki ortak ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü yerel yönetime, belediye deniyor. Nüfusun yüzde 70'e yakınının belediye sınırları içerisinde yaşadığı Türkiye'de büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri, ilçe belediyeleri ve belde belediyeleri bulunuyor.


Belediyeler; belediye meclisi, belediye encümeni ve belediye başkanı organlarından meydana geliyor.


- Belediye meclisi, belediyenin genel karar organı olup yürürlükteki kanuna ve diğer seçim mevzuatına göre halk tarafından seçiliyor. Üye sayısı belediyenin büyüklüğüne göre değişkenlik gösteriyor.


- Belediye encümeni, belediyenin karar organı olma niteliğine sahip. Encümen, meclisinin kendi üyeleri arasından seçilen üyelerle belediye daire müdürlerinden meydana geliyor. Encümene belediye başkanı başkanlık ediyor.


- Belediye başkanı, belde halkı tarafından beş yıllık süre için seçiliyor. Belediyenin yürütme organı olma özelliğine sahip.


Belediye ve organları hakkında belli başlı hususlara değindikten sonra...