24 / 04 / 2024

Betonda elektronik denetim

Betonda elektronik denetim

YAPI İşleri Genel Müdürlüğü, yapı denetiminde numune sahtekarlıklarını önlemek için devrim gibi bir karar aldı. Bu yıl 81 ilde uygulanacak e-beton projesiyle, inşaatlardan numune alınan betonun içine çip atılacak.

Betonda elektronik denetim 81 ilde uygulamaya geçiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Betonda Elektronik Denetim sistemini 81 ilde uygulamaya hazırlanıyor. Bakanlığın yürütmüş olduğu çalışma ile vatandaşlar, inşaatta kullanılan betonların içine konulan çipler sayesinde, satın alacakları ya da oturacakları evin sağlamlığını ‘e-beton’dan öğrenebilecek

Sıfır otomobilde yeni düzenleme: Elektronik sistemle denetim geliyor!

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe yaşanan stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele etmek için yeni bir uygulama başlatıyor. Yeni düzenlemeye göre sahadaki denetim elemanları dışında elektronik sistemlerden de denetleme yapılacak.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı denetim kuruluşlarının elektronik ortamda belirlenmesine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan, "Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri İle Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yapı denetimi artık elektronik ortamda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik düzenlemesi ile yapı denetimi elektronik ortama alındı. Buna göre, özel binaların yapımını denetleyecek yapı denetim kuruluşları Bakanlıkça elektronik ortamda belirlenecek..

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğ 2018!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Daire Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı... 

Yapı denetiminde 'Elektronik Beton İzleme' dönemi!

Yapı denetimleri için yeni sistem bugün yürürlüğe girdi. Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile yeni yapı denetim sistemiyle beton numunelerinin elektronik ortamda takibi yapılacak.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği'nden yapı denetim hizmetleri açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği, yapı denetim hizmetlerinin elektronik ortamda dağıtılması yönündeki kararla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İnşaat denetim sonuçlarına online takip!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Betonda Elektronik Denetim" sistemini hayata geçirdiğini kaydetti.

Betonda elektronik denetim 81 ilde uygulamaya geçiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Betonda Elektronik Denetim sistemini 81 ilde uygulamaya hazırlanıyor. Bakanlığın yürütmüş olduğu çalışma ile vatandaşlar, inşaatta kullanılan betonların içine konulan çipler sayesinde, satın alacakları ya da oturacakları evin sağlamlığını ‘e-beton’dan öğrenebilecek

Konutların sağlamlığı e-beton'dan öğrenilebilecek!

Betonda Elektronik Denetim 81 ile yayılıyor. Böylece inşaatta kullanılan betonların içine konulan çipler sayesinde vatandaşlar satın alacakları ya da oturacakları evin sağlamlığını ‘e-beton’dan öğrenebilecek.

İnşaatlarda elektronik denetim başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, depreme karşı dayanıklı binaların yapılması ve yapı denetimlerindeki usulsüzlüklerin engellenmesi amacıyla inşaatlarda kullanılan betonları "elektronik sistem" ile denetleyecek.

Betonda elektronik denetim Haberi

Betonda elektronik denetim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, depreme karşı daha dayanıklı binaların yapılması ve yapı denetiminde sahtekarlıkların önlenmesi için teknolojik denetime geçti. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Afyon, Karaman ve Düzce’de pilot olarak başladığı betonda elektronik denetim (e-beton) uygulamasını, bu yılın ilk çeyreğinde 81 ilde ‘zorunlu’ hale getirecek. 


Buna göre inşaatlarda beton dökümüne başlamadan önce şantiyeden alınan numunenin içine çip atılacak. Bu numune mobil cihaz ile okutularak tanımlanacak ve yazılım sistemine kaydedilecek. Etiketlenen bu numurelerin ayrı ayrı hangi yapıya ait oldukları ile yapının hangi seviyesinden alındığına ilişkin bilgiler kayıt altına alınacak.Böylece inşaata dökülmesi planlanan gerçek beton numunesinin laboratuara gitmeden değiştirilmesi ya da sahadan numune alınmadan rapor üretilmesi türünden sahtekarlıklar önlenmiş olacak. Çipli betonun tüm analiz ve deney aşamaları Ankara merkezden on-line olarak izlenebilecek.


ALACAĞINIZ EVİN...