25 / 04 / 2024

beyoğlu kentsel dönüşüm

beyoğlu kentsel dönüşüm

İstanbul'un gözde ilçelerinden olan Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yer almayan bölgelerdeki yüzlerce riskli binanın yenilenmesi için hazırlanmış olan Plan Notu Teklifi, Beyoğlu Belediyesi Meclisi’nden sonra İBB Meclisi'nde de görüşüldü.

Beyoğlu'na mahalle bahçeleri inşa edilecek!

İstanbul Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Piyalepaşa 1.Etap'ta tamamlanan konutlarının teslimi ardından eski binaların yer aldığı alana mahalle bahçesi inşa edecek. 

Beyoğlu Belediyesi'nden riskli yapılarla ilgili önemli karar!

İstanbul Beyoğlu Belediye Meclisi'nde ilçe genelinde bulunan riskli yapılarla ilgili mevcut imar planlarına eklenmek üzere hazırlanan Plan Notu Teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı!

Murat Kurum, Okmeydanı'nda, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız mahallelerinde kentsel dönüşüme başladıklarını belirtti. Kurum, 21 blok yapılacağını, içerisinde 6 farklı tipte toplam 771 konut, 50 iş yeri olmak üzere 821 bağımsız bölüm bulunacağını söyledi...

Beyoğlu'nda 'yerinde ve deprem esaslı dönüşüm' başladı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yerinde ve deprem esaslı dönüşüme başladıklarını, bölgede bulunan 377 riskli binanın mühürlendiğini açıkladı.

Beyoğlu'nda deprem esaslı dönüşüm başlıyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, bölgede başlayacak kentsel dönüşüm projesinden ve inşaatına devam edilen Taksim Meydanı projesini anlattı. 

Beyoğlu kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne? 

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız kentteki kentsel dönüşüm projelerinin son durumu hakkında bilgi verdi. Yıldız, ayrıca Atatürk Kültür Merkezi'nin yaklaşık bir yıl sonra açılacağını söyledi. 

Beyoğlu’na kentsel dönüşüm müjdesi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte Okmeydanı sakinleriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Okmeydanı’nda merakla beklenen kentsel dönüşümün müjdesini verdi.

Alper Taş: Kentsel dönüşüm soylulaştırma operasyonu olmasın!

CHP'nin Beyoğlu adayı Alper Taş, Seyr-i Sabah programında Beyoğlu’nun bugün geldiği durumu ve seçildiğinde yapacaklarını açıkladı. Alper Taş, Beyoğlu kentsel dönüşümünün bir soylulaştırma operasyonuna dönüşmemesi için çalışacaklarını ifade etti.

Beyoğlu'nun imar sorunu çözülecek!

CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, gecekonduda yaşayan vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Taş, ''Önceliğimiz imar sorunlarının çözümü'' diye konuştu.

Beyoğlu'na kentsel dönüşüm sözü!

CHP Beyoğlu Belediyesi başkan adayı Alper Taş, Beyoğlu ilçesi Hasköy Kalaycıbahçe’de seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Taş, “Yerinde dönüşüm yapacağız'' dedi.

İstiklal Caddesi'ne dönüş başladı!

İstiklal Caddesi, her dönem İstanbul’un en gözde bölgelerinden biri. Ahmet Rasim'in Şehir Mektupları eserinde övgüyle söz edilen bölge şimdilerde yeniden moda oldu. Bir ara ilginin azaldığı İstiklal Caddesi'ne dönüş başladı...

Mehmet Özhaseki: Şehirleri tarihi koruyarak yenileyelim!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşümde hedef büyüttü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yarınlara modern şehirler inşa ederken var olan tarihi zenginliklerimize zarar vermeden yenileyelim. Bu bizim olmazsa olmazımız” dedi.

Beyoğlu'nda 3 bin bina yenilendi!

Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında 3 bin bina yenilendi. Tarlabaşı’nda yaklaşık 350 tarihi ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Beyoğlu’nda tarihi binalar kurtarılıyor!

Beyoğlu’nda yıllara yenik düşerek tehlike oluşturan tarihi binalar kurtarılmaya çalışılıyor. Bölgede bulunan 650 bakımsız tarihi binadan 278’i yenilendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını 5 maddede sıraladı! Gerçekçi çözümler ürettik...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'daki kentsel dönüşümün hızlanması için yapılan çalışmaları beş maddede sıraladı.

Ekrem İmamoğlu'ndan dönüşüm açıklaması: Kamu kurumları birlikte çalışmalı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm ve depreme dikkat çekerek kamu kurumlarının birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade ederek, belediyelerin sahada daha aktif olmaları konusunda çağrıda bulundu. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm tam gaz: Beyoğlu ve Kağıthane'de 1.086 konutun teslimi yapıldı!

İstanbul'un Beyoğlu ve Kağıthane ilçelerinde, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.086 adet konut hak sahiplerine teslim edildi. İşte ayrıntılar...

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

İstanbul'da olası deprem karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları Beyoğlu ilçesinde de tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Yıldız, kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut ve belediyenin birlikte yapacağını aktardı.

Fenercioğlu Kentsel Dönüşüm Ve Proje Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Fenercioğlu Kentsel Dönüşüm Ve Proje Geliştirme Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aycan Fenercioğlu tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan CHP'ye kentsel dönüşüm eleştirisi!

Merakla beklenen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri'ndeki konutların tesliminde önemli açıklamalar yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "CHP örgütü engellemek için her şeyi yapıyor" dedi.

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm krizi: Uzlaşma olmadan yıkımlar başladı!

Beyoğlu’ndaki Fetihtepe'de senelerdir gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm kapsamında, hak sahipleriyle uzlaşmalar yapılmadan evlerin yıkılmaya başlatıldığı ileri sürüldü.

Ekrem İmamoğlu'ndan vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı!

KİPTAŞ tarafından Güngören'de temeli atılan Doğakent kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulunan  Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı" dedi.

beyoğlu kentsel dönüşüm Haberi

beyoğlu kentsel dönüşüm

İstanbul'un gözde ilçelerinden olan Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yer almayan bölgelerdeki yüzlerce riskli binanın yenilenmesi için hazırlanmış olan Plan Notu Teklifi, Beyoğlu Belediyesi Meclisi’nden sonra İBB Meclisi'nde de görüşüldü. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; teklif oy birliğiyle onaylandı.

Belediye tarafından konuya ilişkin açıklamalar yapıldı. Buna göre, Beyoğlu ilçesinde yer alan riskli yapıların dönüştürülmesi için önemli bir karar verildi. 

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamına bulunmayan alanlarda yer alan riskli yapıların yenilenmesi, daha sağlıklı ve depreme dayanıklı binalar haline getirilmesi için mevcut imar planlarına dahil edilmek amacıyla hazırlanan Plan Notu Teklifi, 11 Aralık 2020 tarihinde Beyoğlu Belediyesi Meclisi'nde oybirliğiyle onaylanmıştı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'ne yollanmıştı. 

Beyoğlu Belediyesi Meclisi'nin ardından İBB Meclisi'nde de görüşülen teklif, oy birliğiyle onaylandı. Yürürlüğe...