23 / 04 / 2024

Beyşehir imar planı değişecek mi

Beyşehir imar planı değişecek mi

Beyşehir ilçesinde, inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun "Beyşehir merkez için konuşuyorum, gerçekten tepeden tırnağa bir imar planına ihtiyacı var" dedi.

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalleye son dakika müjdesi verdi. İşte o gelişme... 

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı kabul edildi!

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne imar planı çağrısı!

Ankara Boztepe Mahalle muhtarı Ali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilen imar planı için çağrıda bulundu. Muhtar Yıldırım; “Bizi bu manzaradan kurtarın” dedi.

Başakşehir Başak Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Başakşehir ilçesi, Başak Mahallesi, 3945 parsel, 1288 ada, 4 parsel ve 1284 ada, 2 parsel ile bitişiğinde bulunan tescil harici alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Pendik Yenişehir nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol Kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişikleri gündeme alınacak!

Sakarya Büyükşehir Meclisi 9 Aralık Pazartesi günü toplanacak. Toplantıda imar planı değişikleri, ilçe belediye meclis kararları ve komisyon raporlarından oluşan 54 maddelik gündem değerlendirilecek...

Ordu Büyükşehir Meclisi 'nazım imar planı'nı iptal etti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen 'nazım imar planı'nı oy birliği ile iptal etti.

Ataşehir-Kadıköy-Maltepe Çamaşırcı Deresi Islah Projesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir - Kadıköy - Maltepe İlçeleri, Çamaşırcı Deresi Islah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasına ilişkin basın açıklaması yaptı. 

Beyşehir imar planı değişecek mi Haberi

Beyşehir imar planı değişecek mi

Beyşehir ilçesinde, inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Göl kenarındaki bir restoranda düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve Konya Büyükşehir İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah Osmanlı, sektör temsilcilerinin talep ve sorunlarını dinledi. 


AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir'de bu tür toplantı ve buluşmaları geleneksel hale getirmeye başladıklarına vurgu yaparak, "Masa etrafında tüm tarafları buluşturan, meselelerimizi karşılıklı olarak istişare eden, tartışan, ona göre yön veren bir Beyşehir, tüm isteğimiz budur" dedi. 


Bir süre önce sanayi esnafı ile bir araya gelip sorunlarını dinlediklerini anlatan Babaoğlu, söylentiden öteye geçmeyen ve kulaktan kulağa dolaşarak, özellikle bazı çevreler tarafından varmış gibi ortaya atılan bazı iddiaların gerçeği yansıtmadığını bu tür toplantılarda görüşüp istişare ettiklerini dile getirdi. 


SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN...