23 / 04 / 2024

Bezm-i Alem Valide Sultan Cami

Bezm-i Alem Valide Sultan Cami

Meclis bünyesinde bulunan İstanbul'daki milli saraylarda son 1 yılda önemli bakım, onarım ve restorasyon gerçekleştirildi. İstanbul Beylerbeyi Sarayı'nda devam eden restorasyon çalışmalarında da sona gelindi...

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu’ndaki 2 bin metrekarelik parselin imar planı değiştirildi!

17. yüzyıldan miras olan Zeytinburnu’ndaki Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı’nın yanındaki araziye özel üniversite ve hastane yapılması amacıyla imar planı değiştirildi.

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Mihrişah Valide Sultan İmareti açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Eyüpsultan'da, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Mihrişah Valide Sultan İmareti'nin açılışını gerçekleştirdi.

Demir Seyr-i Alem projesi yolda! Yeni proje!

Demir İnşaat İsanbul Avrupa Yakası Kağıthane Seyrantepe'de yeni proje geliştirmek için kolları sıvadı. Seyr-i Alem isimli projesinde konutlar yer alacak...

Alem Kevser İnşaat Turizm Gıda İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alem Kevser İnşaat Turizm Gıda İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mohamad Khır Alrıfai tarafından kuruldu.

Valide Han'a kaçak yapı kurup işlettiler!

Mahmutpaşa’da bulunan Valide Han’ın terasındaki kaçak yapıda boğaz manzaralı fotoğraf çektiren turistlerden 100 ile 1000 lira arası para alan Hakan Erbak "Kaçak bir iş yapmıyoruz" diye konuştu. Fatih Belediyesi ise kaçak yapının 5 defa mühürlendiğini ancak mührün kırıldığını belirtti...

Devr-i Alem Eğitim Kolejleri'nin Halkalı ve Kurtköy şubeleri kapandı!

Kağıthane, Kurtköy ve Halkalı'da kampüsleri olan Devr-i Alem Eğitim Kolejleri'nin Halkalı ve Kurtköy şubeleri kapandı.

Atik Valide Külliyesi’nin yanındaki yurt inşaatına izin çıkmadı!

Üsküdar Mimar Sinan’ın eseri Atik Valide Külliyesi’nin duvarlarına beton atılarak yapılan öğrenci yurdu inşasına mahkemeden izin çıkmadı.  Davayı açan Avukat Onur Cingil, “Korunacak Eserleri, koruma kurullarından da korumamız gerektiği ortaya çıktı” dedi.

Çamlıca Camisi inşaatının yüzde 75’i tamam!

Çamlıca Camisi inşaatının yüzde 75’i tamamlandı. Caminin 72 metre yüksekliğindeki dev kubbesinin üzerine takılacak olan ve Guinness rekorları arasına girmesi beklenen 7.65 metre yüksekliğindeki Alem’inin yapımı bitirilerek şantiyeye getirildi

Manisa Alemşahlı'ya arıtma tesisi inşa ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Sarıgöl’ün Alemşahlı Mahallesi’ne paket içme suyu arıtma tesisi kazandırarak mahallenin içme suyu kalitesini arttırmak için çalışmalarına başladı.

Dilek Hanif evinin kapılarını Alem Dergisi'ne açtı!

Tasarımcı Dilek Hanif, Rumelihisarı'ndaki 4 katlı evinin kapısını Alem Dergisi'ne açtı. Hanif'in evinde en sevdiği köşe diye bir şey yok, çünkü onun için her köşe ayrı anlam taşıyor.

Bezm-i Alem Valide Sultan Cami Haberi

Bezm-i Alem Valide Sultan Cami

TBMM'nin 24. Dönem 3. Yasama Yılı Faaliyet Raporu'nda yer alan bilgiye göre, Dolmabahçe Sarayı Dokumahane binasında yangın algılama ve uyan sistemi kuruldu. Elektrik tesisatı ve aydınlatma sistemi elden geçirilen binanın mekanik tesisatı yenilendi. Hazine-i Hassa Dairesi hazine kapı alanındaki yıpranan bölümlere kurşun kaplama çalışması yapılan sarayın atık su, kara kanal ve havalandırma kanallarının bakım işleri tamamlandı. Veliaht Dairesi'ndeki restorasyon çalışmaları çerçevesinde 600 metrekare alanda kalem işi restorasyonları tamamlandı, Sultan Abdülmecid bölümünde 500 metrekare çatı konstrüksiyonu yenilendi, Sultan Abdülaziz Bölümü'nde duvar, döşeme ve sıva sökülerek kurşun saçak, taş ve derz temizliği yapıldı, cepheye koruyucu malzeme uygulandı.  Bu bölümdeki restorasyon çalışmaları devam ediyor.


Dolmabahçe Sarayı'nın Kuşluk Bahçesi'ne tuvalet binası yapıldı. Has Bahçe Kuğulu Havuz çevresinde yağmur suyu drenaj çalışmalarının yüzde 30'u bitirildi....