25 / 04 / 2024

bina kat sayısı

bina kat sayısı

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde inşaat yaptırmak istediğinizi düşünelim. Peki, yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı? İşte yanıtı...

Yol genişliklerine göre binaların kat sayısı düşürüldü!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 50 metreden geniş yollarda daha önce 25 kat olan sınır 18’e, 40 metreden geniş yollarda ise 20 kat olan sınır 16 kata düşürüldü...

Bina kat sayıları!

Yol genişliğine göre bir binada en fazla kaç kat bulunmalıdır? Bina kat sayıları ve ayrıntıları haberimizde...

Türkiye'de elektrikli otomobil sayısında büyük artış! 9 ayda 3,5 katına çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı, kullanımı artan Togg'un da katkılarıyla 2023 yılının 9 aylık döneminde 3,5 katına çıkarak, eylül sonu itibarıyla 51 bin 219'a çıktı.

İstanbul'daki yabancı sayısı 6 yılda 2 katına çıktı! Megakentte 1 milyon 147 bin yabancı yaşıyor! 

2017'de konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmeye başlanmasından sonra İstanbul’da yaşayan yabancı sayısı 6 yılda 2 kat arttı ve 1 milyon 147 bin oldu. İŞte ayrıntılar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ikinci çeyrekte yüzde 5,7 arttı!

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5,7 arttı.

Fuzul GYO, en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu! Halka arz büyüklüğü 817 milyon 554 bin TL!

Fuzul GYO, halka arz olan GYO şirketleri arasında en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu. İşte Fuzul GYO'nun halka arzı ile ilgili tüm detaylar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı katlandı: 20 yaş altı yatırımcı sayısı 3 senede 25 katına çıktı! 

Borsada son 3 senede yatırımcı sayısı yüzde 305, 20 yaş aralığındaki yatırımcı sayısı ise 25 kat yükseldi. 40 yaşın altındaki yatırımcıların toplamdaki payı yüzde 27.6’dan 54.5’e ulaştı. İşte o rakamlar...

Prof. Dr. Naci Görür'den peş peşe deprem açıklaması: İstanbul'da can kaybı yaratacak bina sayısı 90 bin! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminde can kaybı yaratacak bina sayısının 90 bin olduğunu açıklayarak, çözüm önerilerini sıraladı.  

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, IV. Çeyrek: Ekim – Aralık, 2022’ye ilişkin Yapı İzin İstatistikleri yayımlandı. Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

İşte acilen yıkılacak bina sayısı ve TOKİ konutlarıyla ilgili son dakika duyurusu!

Deprem felaketinin ardından can kayıplarıyla birlikte bina kayıpları da netleşmeye başladı. Şimdiye kadar 684 bin binanın incelendiği bildirilirken, yıkılan bina sayısı ile ilgili son veriler de geldi. Ayrıca TOKİ konutları ile ilgili önemli bir duyuru yapıldı.

İmamoğlu duyurdu! İşte İstanbul’daki hasarlı ve ağır hasarlı bina sayısı!

Asrın deprem felaketini yaşayan Türkiye’de, büyük sarsıntının ardından en çok merak edilen şehir İstanbul için de ürküten bir uyarı geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehirde yıkılma tehlikesi bulunan bina sayısını açıkladı.

Bakanlık şok eden rakamı duyurdu! İşte yıkılan ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde can kayıpları ve yaralı sayısının ardından ağır hasarlı ve yıkık bina sayısıyla ilgili de son rakamlar açıklandı. İşte depremin vurduğu 10 ilde ağır hasarlı ve yıkılan bina sayısı...

bina kat sayısı Haberi

bina kat sayısı

Çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esaslar Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. Bir arsanız olduğunu ve üzerinde inşaat yaptırmak istediğinizi düşünelim. Bu durumda binanın kat sayısı dahil tüm projenin yönetmelik hükümleri doğrultusunda hazırlanması gerekiyor.

Yeni yapılacak binalarda uygulama imar planında veya planda olmaması halinde yönetmelikte gösterilen kat adedi veya bina yüksekliği aşılamıyor.

Hiçbir koşulda Yönetmelikte belirtilen kat adedi, kat yükseklikleri azaltılmak suretiyle arttırılamaz, bu suretle yapı yoğunluğu artırılamaz.  Peki, yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı? 

KAT ADETİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER

Tek bağımsız bölümlü konutlar hariç kat adedi 3 olan binalarda asansör yeri bırakılması, 4 ve daha fazla olan binalarda ise asansör tesisi zorunludur.

Aynı yoldan cephe alan ve aralarında 3.50 metre ve daha fazla kot...