23 / 04 / 2024

binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri

binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri

Binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri her sene yeniden belirleniyor. 2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri 26 Ağustos 2015 tarihinde açıklandı. İşte binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri 2016..

2014 yılı bina metrekare inşaat bedelleri!

2014 yılı bina metrekare inşaat bedelleri, 17 Ağustos 2013 tarihinde 28738 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alıyor. İşte bina metrekare inşaat bedelleri...

Enerji kimlik belgesi olmayan binaların alım satımı yapılamayacak!

Gayrimenkul brokeri Özkan Aydemir, 50 metrekare üzeri inşaat alanına sahip bütün binaların enerji kimlik belgesi olmadan alım ve satımının yapılamayacağını söyledi.

Binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri 2016!

Binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri her sene yeniden belirleniyor. 2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri 26 Ağustos 2015 tarihinde açıklandı. İşte binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri 2016..

Denetleme yapılan binaların yüzde 95'i zayıf!

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlki: "Bugüne kadar bize inceleme için gelen binaların yaklaşık yüzde 95'i zayıf çıktı. Gelen binalar eski yapılar oldukları için oranın bu denli yüksek çıkması normal" dedi.

Marmaris'te binaların yüzde 90 kaçak!

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris’te yüzde 90 oranında jaçak yapılaşma problemi bulunan binaların yıkımının başlı başına sorun teşkil ettiğini belirtti..

TOKİ geleceğin binalarını inşa ediyor!

Kalitede yeni bir safhaya geçtiklerini söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan,TOKİ kamunun yaklaşık olarak 50 yıllık hizmet binalarını inşa ettiğini belirtti.

Bilişim Vadisi'nde binaların temeli Mayıs'ta atılacak!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunan Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'ye yapılacak olan Bilişim Vadisi'nde binaların temelinin mayıs alında atılacağını söyledi..

Manisa'da eski binaların kamulaştırması devam ediyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’da tarihi yapılarla birlikte, yol ve yeşil alan üzerinde kalan eski binaların kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

İstiklal Caddesi'ndeki binaların görünümü yenileniyor!

Türkiye'nin en gözde gezi ve alışveriş merkezlerinden biri olan İstiklal Caddesi'ndeki binaların görünümü yenilenecek. İBB Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün yürüteceği proje kapsamında, caddedeki tüm binaların fotoğrafları çekilecek..

Muratpaşa'da binaların tamamı boyanacak!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, dün Lara Balıkevi'nde, CHP Milletvekili aday adaylarına yönelik bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Uysal, "Turizm kentinde renk uyumu olacak, binaların %70 beyaz kalanı ise diğer renkler olacak." dedi.

Çilimli'deki binaların çehresi değişecek!

ÇİLİMLİ Belediyesi örnek bir meclis karar alarak merkezdeki kötü görüntüyü ortadan kaldırmak adına tamamen kendi imkanlarıyla merkezde bulunan bütün binaların aynı renge boyanması projesini hayata geçirdi.

Şişli Belediyesi kamu tesis ve binalarının onarım işini 16 Mart'ta ihaleye çıkarıyor!

Şişli Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü; bölgede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesis ve binaların onarım işini 16 Mart 2015 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor.

Bütün binaların 3 boyutlu görüntüleri alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Türkiye'yi havadan fotoğrafladıklarını, bu çalışmanın da yüzde 60 oranında tamamlandığını ifade eden Güllüce, "Bütün binaların 3 boyutlu görüntüleri elimizde olacak" dedi..

Yeşil binaların marka değeri yönetmelikle artacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Yeşil Bina Yönetmeliği yayımlandı. Yayımlanan bu yönetmelikle beraber yeşil binaların marka değerinin artması öngörülüyor..

binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri Haberi

binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri

Binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri 2016!

Binaların metrekare normal inşaat maliyet bedelleri her sene yeniden belirleniyor. 2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri 26 Ağustos 2015 tarihinde 29457 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 66 seri nolu Emlak vergisi kanunu genel tebliği ile açıklanıyor.


İnşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. 


Tebliğ gereğince; metrekare normal inşaat bedellerinin ortalamaları esas alınıyor. Metrekare normal inşaat bedellerine asansör, kalorifer veya klima tesisat bedelleri dahil edilmiyor. 


Binada kalorifer, klima ve asansör tesisatı varsa bu bedellere kalorifer veya klima için yüzde 8; asansör için yüzde 6 oranında ilave yapılıyor. 


İnşaat maliyet bedelleri :

Lüks İnşaat

Çelik Karkas Bina

Asgari: 2068,65

Azami: 2205,99

Orta: 2137,32


Betonarme Karkas

Asgari: 1227,07

Azami: 1377,13

Orta: 1302,10


Yığma Kagir Bina

Asgari: 1006,40

Azami: 1037,76 

Orta: 1022,08



Yığma...