20 / 04 / 2024

Blok nizam ne demek

Blok nizam ne demek

Blok nizam ile bitişik nizam ile ilgili tanımlamalara 8 Eylül Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yer veriliyor...

Blok nizam nedir?

Blok nizam, ilgili yönetmelikler tarafından belirlenen bir bahçe düzenidir. Ayrık nizam ve bitişik nizam da farklı düzenlemeleri ifade eder. Peki blok nizam nedir, özellikleri nelerdir, önemi nedir ve neden yapılır? İşte blok nizam hakkında bilinmesi gereken önemli bilgiler…

Ala Güneşli'ye yeni blok ilave edildi!

Mar Yapı tarafından hayata geçirilen Ala Güneşli projesinde kapasite artışına gidildi. A ve B blok olarak planlanan projeye C blok ilave edildi.

Çanakkale Eski Küçük Sanayi kentsel yenileme ihalesi 4 Mayıs'ta!

Çanakkale Belediye Başkanlığı, Eski Küçük Sanayi Yenileme Alanının “Blok nizam 6 kat konut alanı” fonksiyonu ile projelendirilip inşaatını yaptıracak. İhaleye konu işin tahmini bedeli 16 milyon 67 bin 500 TL olarak belirlendi.

Güneşli Kirazlı Koru Evleri adres!

Toplam 232 adet konut ve 4 adet ticari ünitenin bulunduğu proje 4 blok şeklinde yükseliyor. Güneşli Kirazlı Koru Evleri adres bilgileri kapsamında İstanbul Avrupa Yakası Bağcılar Güneşli hattında yükseliyor.

Kartal Manzara Adalar Konutları ne zaman teslim?

Konum bilgisine göre Sabiha Gökçen Havalimanı'na 19 kilometre kadar uzaklıkta bulunan proje 5 blok şeklinde yükseliyor. Peki Kartal Manzara Adalar Konutları ne zaman teslim?

Avrupa Konutları Ataköy teslimleri ne zaman?

Toplam 8 bin 796 metrekarelik arsa alanında yükselen proje Kale Kilit arazisi üzerinde hayata geçirilecek. Proje 2 blok halinde inşa ediliyor. Peki Avrupa Konutları Ataköy teslimleri ne zaman?

Soyak Kuzey Bahçeşehir ne zaman teslim?

Soyak Kuzey Bahçeşehir'de 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor. Hadımköy tarafında kalan proje 40 blok halinde yükseliyor. Peki Soyak Kuzey Bahçeşehir ne zaman teslim edilecek?

Güneşli Kirazlı Koru Evleri adres bilgileri!

Tanışlar İnşaat ve Mayra İnşaat tarafından inşa edilen proje 4 blok şeklinde yükseliyor.Güneşli Kirazlı Koru Evleri adres bilgileri olarak İstanbul Avrupa Yakası Bağcılar Güneşli'de yükseliyor.

Güneşli Kirazlı Koru Evleri satılık!

Lokasyon bilgisine göre TEM otoyoluna 5 kilometre kadar uzaklıkta bulunan proje 4 blok şeklinde yükseliyor. Güneşli Kirazlı Koru Evleri satılık! daire tipleri 2+1,3+1 ve4+1 olarak tasarlandı.

Dumankaya Flex teslimleri ne zaman?

32 kat tek blok şeklinde inşa edilen projede toplam 321 adet ünite yer alıyor. Projede 120 aya kadar vade imkanı sağlanıyor.Peki Dumankaya Flex teslimleri ne zaman?

Vira İstanbul Kavaklı ne zaman teslim?

Toplam 630 milyon TL yatırım bedeliyle inşa edilen proje 17 blok şeklinde yükseliyor. Projede toplam 1.155 adet daire bulunuyor. Peki Vira İstanbul Kavaklı ne zaman teslim?

TOKİ Tokat Zile kura çekilişi ne zaman?

Kura yöntemiyle satışa çıkarılan TOKİ Tokat Zile 2. Etap'ta daireler 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edildi. Proje 7 blok halinde hayata geçiriliyor. Peki TOKİ Tokat Zile kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Tokat Zile 2. Etap kurası ne zaman?

Tokat Zile 2. Etap TOKİ Evleri 7 blok halinde hayata geçiriliyor. Projede toplam 332 adet konut kurayla satışa sunuluyor. Peki TOKİ Tokat Zile 2. Etap kurası ne zaman?

Blok nizam ne demek Haberi

Blok nizam ne demek

Blok nizam nedir?

8 Eylül Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında blok nizam ile bitişik nizam terimlerinin tanımlamasına yer veriliyor. Buna göre blok nizam nedir? Bitişik nizam nedir? Diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Blok nizam

İmar planı veya bu Yönetmelikte cephe uzunluğu, derinliği ve yüksekliği belirlenmiş tek yapı kitlesinin bir parsel veya dilatasyonla ayrılmak suretiyle birden fazla parsel üzerine oturduğu bahçeli yapı nizamıdır.


Bitişik nizam 

Bir veya birden fazla komşu parsellerdeki binalara bitişik olan yapı nizamıdır. Bitişik nizam binalarda ortak alandan arka bahçeye çıkış sağlanır.


Blok nizam ile bitişik nizam arasındaki fark

Bitişik nizamda, binalarda ortak alandan arka bahçeye çıkış sağlanırken; blok nizam tek yapının birden fazla parsel üzerine oturduğu bahçeli yapı nizamı olarak karşımıza çıkıyor.




Planlı Alanlar Tip...