24 / 04 / 2024

blok yapı nizamı nedir

blok yapı nizamı nedir

Blok nizam ile bitişik nizam ile ilgili tanımlamalara 8 Eylül Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yer veriliyor...

Blok nizam nedir?

Blok nizam, ilgili yönetmelikler tarafından belirlenen bir bahçe düzenidir. Ayrık nizam ve bitişik nizam da farklı düzenlemeleri ifade eder. Peki blok nizam nedir, özellikleri nelerdir, önemi nedir ve neden yapılır? İşte blok nizam hakkında bilinmesi gereken önemli bilgiler…

Hanefi Nizam İnşaat Ve Yapı Elemanları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanefi Nizam İnşaat Ve Yapı Elemanları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nıazmohammad Hanafı tarafından kuruldu.

Blok Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Blok Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Eyüpsultan’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Nurullah Gül tarafından kuruldu.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı!

Murat Kurum, Okmeydanı'nda, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız mahallelerinde kentsel dönüşüme başladıklarını belirtti. Kurum, 21 blok yapılacağını, içerisinde 6 farklı tipte toplam 771 konut, 50 iş yeri olmak üzere 821 bağımsız bölüm bulunacağını söyledi...

Halk GYO Şekerpınar B blok inşaat yapı sözleşmesi güncellendi!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kocaeli ili, Şekerpınar ilçesinde yer alan,  kiralama ve/veya satışına yönelik pazarlama süreci devam eden, Halk Ofis Şekerpınar (B Blok) projesinin, inşaat yapı ruhsatı geçerlilik tarihi 16 Temmuz 2025 olarak güncellendi...

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2 blok inşaatın yapım işi ihalesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri İmar ve İnş. Tic. Anonim Şirketi tarafından Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci etap ikinci kısmına ait bölümünde yer alan 2 blok inşaatın yapım işi 66 milyon 121 bin 395 bin TL'ye ihale ediliyor.

Çankaya Üniversitesi'nden bina yapım ihalesi 30 Mayıs'ta!

Çankaya Üniversitesi Merkez Kampüs Hazırlık Okulu Ek Binası - Fakülteler 2.Grup Yapılar A Blok – B Blok yapım işi ihalesi 30 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak...

İstoç Yapı Kooperatifi YT Blok ince inşaat ihalesi 22 Ekim'de!

İstoç Yapı Kooperatifi, 26 bin metrekare alandaki YT Blok ince inşaatı işini kapalı teklif usulüyle ihale edecek. Tekliflerin en geç 22 Ekim 2018 tarihine kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Keleşoğlu Blok Tasarım Yapı Ve İnşaat Anonim Şirketi Bakırköy Şubesi açıldı!

Keleşoğlu Blok Tasarım Yapı Ve İnşaat Anonim Şirketi Bakırköy Şubesi 4 milyon TL sermaye ile bugün açıldı.

Kartal Emre Sitesi'nde dönüşüm başlıyor!

Kartal'da bu kez; Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Emre Sitesi içerisinde yer alan 4 blok, yapılacak törenle yıkılarak dönüşüme ilk adımı atacak.

Viaport Asia C blok için yapı izin belgesi bekleniyor!

VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Viaport Asia'da mevcut yapılara ilave olarak inşa edilen C Blok'un inşaatı için yapı kullanım izni, başvurusunda bulunmuştu ve bu süreç devam ediyor.

Ytong Blok 0,11 RAF Yapı Malzemesi Ödülünü aldı!

Türk Ytong tarafından sektörde bir ilk olarak ısı yalıtım değeri yüzde 15 daha artırılarak üretilen “Ytong Blok 0,11” Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen RAF Yapı Malzemesi Ödülü'nün sahibi oldu.

Toplu yapılarda yönetici nasıl atanır?

Toplu yapı kapsamında bulunan blok yapıların her biri bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda yönetici nasıl atanır? Kaç tane yönetici seçilir?

blok yapı nizamı nedir Haberi

blok yapı nizamı nedir

Blok nizam nedir?

8 Eylül Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında blok nizam ile bitişik nizam terimlerinin tanımlamasına yer veriliyor. Buna göre blok nizam nedir? Bitişik nizam nedir? Diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Blok nizam

İmar planı veya bu Yönetmelikte cephe uzunluğu, derinliği ve yüksekliği belirlenmiş tek yapı kitlesinin bir parsel veya dilatasyonla ayrılmak suretiyle birden fazla parsel üzerine oturduğu bahçeli yapı nizamıdır.


Bitişik nizam 

Bir veya birden fazla komşu parsellerdeki binalara bitişik olan yapı nizamıdır. Bitişik nizam binalarda ortak alandan arka bahçeye çıkış sağlanır.


Blok nizam ile bitişik nizam arasındaki fark

Bitişik nizamda, binalarda ortak alandan arka bahçeye çıkış sağlanırken; blok nizam tek yapının birden fazla parsel üzerine oturduğu bahçeli yapı nizamı olarak karşımıza çıkıyor.




Planlı Alanlar Tip...