20 / 04 / 2024

borçlar kanunu tahliye sebepleri

borçlar kanunu tahliye sebepleri

22/4/1926 tarihinde kabul edilip 359 sayılı 29/4/1926 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Borçlar Kanunu madde 256, 260, 261 ve 262'ye göre tahliye nedenleri haberimizde yer alıyor...

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

Ödenmeyen aidat borçlarına hangi mahkeme bakıyor?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat Mülkiyet Kanunu ve buna ilişkin olarak kat maliklerinin apartman aidat borçlarını ödememeleri neticesinde önce icra takibi, akabinde de dava açılması açısından sulh hukuk mahkemeleri ile icra hukuk mahkemeleri arasında ne fark var?' sorusunu yanıtladı.

Amerika'da ödenmemiş kira borçları giderek artıyor!

Amerika çapında ödenmemiş kira faturaları giderek artıyor. Federal hükümet ve bazı eyaletlerse kira ödemelerini yapamayan ailelerin evlerinden tahliye edilmelerini engellemek için bazı çalışmalar yapmıştı, fakat borçlar hala artışta.

Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam!

Taşınmaz kiraladıktan sonra hüsrana uğramamak için dikkatli olunması gerekiyor. Peki kira sözleşmesi imzalamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam...

Borçlar Kanunu'na göre ev sahibi ve kiracı hakları!

Ev sahibi ve kiracının kanunen birbirlerine yükümlülükleri bulunuyor.  6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'na göre, bu maddeleri sizler için sıraladık...

Taşınmazlara ait taksit borçlarından temerrüt faizi alınmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "7144 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile İskan Kanunu kapsamında hak sahibi olan ailelerden, taşınmazlara ait ödemedikleri anapara taksit borçları için gecikme ve temerrüt faizi alınmayacak.

Borçlar Kanunu'ndaki konut kirasıyla ticari kira birbirinden ayrılacak!

ATO Başkanı Baran, "Önümüzdeki iki sene içerisindeki en büyük hedefimiz, en büyük idealimiz Borçlar Kanunu'ndaki konut kirasıyla ticari kirayı birbirinden ayırmak" dedi.

Borçlar Kanunu ev sahibi ve kiracı ilişkisini düzenliyor!

Borçlar Kanunu ile ev sahibi ile kiracı ilişkisi yeniden düzenleniyor. Artık kiracı, depozitosunu bankadan faiziyle alacak. Depozito bedeli 3 aylık kira bedelini aşamayacak.

Kiracı erken tahliye ihtarnamesi 2017!

Borçlar Kanunu'na göre, gayrimenkul sahipleri belli durumlarda kiracısına ihtar gönderme hakkına sahip oluyor. İşte kiracı erken tahliye ihtarnamesi 2017 örneği..

Malik değişikliği nedeniyle tahliye!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Bu haklar, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, malik değişikliği nedeniyle tahliye olur mu?

Kiracılar riskli yapı kararına karşı dava açamıyor mu?

Afet Yasası ve Borçlar Kanunu’ndaki ‘10 yıllık kiracıların gerekçesiz olarak tahliye edilmesi’ gibi hükümlerle kiracıların mağdur olduğunu söyleyen Beyoğlu Kent Savunması üyesi avukat Eren Can uygulamanın kiracılar açısından yarattığı tehlikeye değindi.

Sözleşmenin sona ermesi nedeniyle tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi süre sonunda feshedilebilir mi? Sözleşmenin sona ermesi nedeniyle tahliye nasıl olur?

6 aylık kira sözleşmesi tahliye!

Kira sözleşmelerinin nasıl feshedileceği ve kiracının hangi sebeplerle tahliye edilebileceği Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte 6 aylık kira sözleşmesi tahliye nedenleri..

borçlar kanunu tahliye sebepleri Haberi

borçlar kanunu tahliye sebepleri

Borçlar Kanunu madde 256, madde 260, madde 261 ve madde 262 bölümlerinde yer alan nedenlere göre kiracı tahliyesi gerçekleşir. 



I - BORCA MUVAFIK SURETTE TEKAYYÜT

MADDE 256


Müstecir mecuru kullanırken tam bir ihtimam dairesinde hareket ve apartman icarında bina dahilinde

oturanlara karşı icabeden vazifeleri ifa ile mükelleftir.

Müstecir vukubulan ihtara rağmen bu mükellefiyete daimi surette muhalefet eder yahut açıktan açığa

fena kullanarak mecura daimi bir zarar iras eylerse mucir tazminat ile birlikte icar akdinin hemen

feshini talep edebilir.

Mecurda, icrası mucire ait tamirata lüzum hasıl olduğu yahut üçüncü bir şahsıs mecur üzerinde bir

hak iddia ettiği takdirde; müstecir, keyfiyeti hemen mucire ihbar etmekle mükelleftir. Aksi takdirde

zarardan mesul olur.


(V) HİTAM


I - MÜSTECİRİN TEMERRÜDÜ


MADDE 260 


Müstecir icar müddetinin hitamından evvel muacceliyet kesp eden kiraları tediye etmemiş bulunursa,

mucir altı ay veya daha...