29 / 03 / 2024

borçlar kanunu zaman aşımı

borçlar kanunu zaman aşımı

Borçlar Kanunu zamanaşımı ile ilgili yasal hükümlere göre, kimi alacaklar için zamanaşımı süresi on sene iken; kimi alacaklar için zamanaşımı süresi ise beş yıl olarak belirleniyor. İşte kanunda yer alan hükümler...

GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat! Borçlarınızın 3'te 1'i Silinecek mi? Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

GSS prim borcu olanları ilgilendiren sevindirici bir duyuru yapıldı. Duyuruya göre belirli tarihe kadar başvuru yapanların borçlarının 3'te 1'i silinecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar için borçlarının silinmesi için son başvuru tarihi... İşte GSS borç silinme detayları…

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

Dar gelirliye müjde! Borçlar siliniyor! Zaman tükeniyor başvuruları sakın kaçırmayın!

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremden dolayı Meclis çalışmalarına ara vermişti. Meclis'in yeniden açılması ile birlikte EYT, gecikme faizi, idari para cezaları, borç yapılandırmaları gibi pek çok konu görüşülüyor. İşte borçların silineceği tarih ve detaylar!

Borç yapılandırma  tasarısı meclisten geçti! 2 bin TL altı borçlar ne zaman silinecek?

Devletin tüm kurumlarına olan vergi borçlarına yönelik büyük imkan sağlayan Borç yapılandırma kanun teklifi  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Devlete olan vergi cezası, MTV, sigorta prim borcu gibi tüm borçların dahil edildiği kapsamlı düzenlemeden sonra şimdi vergi borçları ne zam

Vergi yapılandırma 2023! Vergi borçları silinecek mi? Vergi borçları silindi mi? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak?

Vergi borçlarının silinip silinmediği ya da ne zaman silineceği vatandaşlar tarafından merakla sorgulanmaktadır. Bu konuya dair merak edilenleri Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı. İşte detaylar!

KYK borçları ne zaman siliniyor? KYK borç faizleri silinecek mi?

KYK borç faizlerinin silinmesi ile ilgili beklenen karar mecliste geçen torba yasa teklifinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Bu gelişmeden sonra KYK borç faizleri silindi mi, ne zaman silinecek sorularının yanıtları aranıyor.

KYK faizi silindi mi? KYK borç faizleri ne zaman siliniyor? KYK faizleri Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?

KYK faizlerinin silinip silinmediği vatandaşlar tarafından neredeyse her gün araştırılmaktadır. Peki KYK faizi silindi mi? KYK borç faizleri ne zaman siliniyor? İşte detaylar!

KYK kredi borç faizleri ne zaman silinecek?

KYK kredi borçlarının ne zaman silineceği milyonların gündeminde yer alıyor. Uzun bir süredir beklenen ekonomi düzenlemelerine ilişkin teklif yasalaştı. Peki KYK kredi borç faizleri ne zaman silinecek? İşte detaylar!

Öğrenciler dikkat! KYK borç faizleri ne zaman silinecek? Faizler nasıl silinecek? Hükümetten açıklama!

KYK borçlarında faizlerin silinmesi ile ilgili detaylar netleşti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan açıklama geldi. Peki KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borç faizleri nasıl silinecek? İşte ayrıntılar...

Borcu olan milyonlarca vatandaşa müjde! Borçlarınız siliniyor

Borcu olan vatandaşlara müjde geldi. Devlet, yaklaşık olarak 6 milyon dar gelirli vatandaşın borçlarını silecek. Peki bu uygulama ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

İcralık borçlar nasıl silinecek? Hangi icralık borçlar silinecek? İcra affı ne zaman olacak?

6 milyon vatandaşa ait borçların tam iki bin liralık kısmı devlet tarafından ödecek. Peki, icra borçları nasıl kapatılacak, nereye müracat edilecek, hangi icra borçları silinecek?

KYK borçları silindi mi? KYK borçları ne zaman silinecek?

KYK borçlarına dair araştırmalar devam ediyor. KYK borcu olanlar, KYK borçlarının ne zaman silineceğini merak ediyor. İşte detaylar!

KYK borcu ödemelerinde sürpriz haber: Borçlar ödenecek mi yoksa silinecek mi son dakika gelişmesi!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi çeken öğrencilerin borç ödemeleri ne zaman yapılacak. KYK borçları ödenecek mi yoksa silincek mi, hükümetin sosyal medyada gündeme gelen yüksek faiz ödemelerine ilişkin geliştirdiği iki formülü ortaya çıktı.

borçlar kanunu zaman aşımı Haberi

borçlar kanunu zaman aşımı

Borçlar Kanunu zamanaşımı!

Borçlar Kanunu kapsamında alacakların zamanaşımına uğraması ile ilgili süre sınırlandırmalarına yer veriliyor. Kanuna göre aksine bir hüküm bulunmadıkça, her alacak on yıllık zamanaşımına tabi tutuluyor. Ancak kimi alacaklar için beş yıllık zamanaşımı uygulanıyor. Borçlar Kanunu zamanaşımı hükümleri şu şekilde sıralanıyor:


II. Beş yıllık zamanaşımı

MADDE 147- Aşağıdaki alacaklar için beş yıllık zamanaşımı uygulanır:

1. Kira bedelleri, anapara faizleri ve ücret gibi diğer dönemsel edimler.

2. Otel, motel, pansiyon ve tatil köyü gibi yerlerdeki konaklama bedelleri ile lokanta ve benzeri yerlerdeki yeme içme bedelleri.

3. Küçük sanat işlerinden ve küçük çapta perakende satışlardan doğan alacaklar.

4. Bir ortaklıkta, ortaklık sözleşmesinden doğan ve ortakların birbirleri veya kendileri ile ortaklık arasındaki; bir ortaklığın müdürleri, temsilcileri, denetçileri ile ortaklık veya ortaklar arasındaki alacaklar.

5. Vekâlet, komisyon ve acentalık...