23 / 04 / 2024

Borsa İstanbul 2017 şirket değerleri

Borsa İstanbul 2017 şirket değerleri

Geçen yılın sonunda Borsa İstanbul'daki şirketlerin toplam piyasa değeri yaklaşık 616 milyar lira olurken, bu rakam 3 Mart 2017 kapanışı itibarıyla 699 milyar lira olarak hesaplandı.

Borsa yatırımcısı çimentoya adeta hücum etti!

Kahramanmaraş merkezli ve 10 kenti derinden sarsan deprem sonrası Borsa İstanbul’da yaşanan çok sert düşüşe karşılık çimento hisselerinde yukarı yönlü hareket bugün de devam etti.

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul'dan 'deprem' kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu

Türkiye'yi yasa boğan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.6'lık depremlerin ardından, Borsa İstanbul aracılığı ile 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığı ilan edildi. 

Borsa’da son dakika! Borsada devre kesici çalıştı, işlemler geçici olarak durduruldu!

Ülkemizi büyük bir üzüntü ve yasa boğan deprem felaketi gündemdeki önemini korurken, Borsa İstanbul’da da satış ağırlıklı seyir devam ediyor. Endeks güne yine kayıplarla başlarken, Borsa İstanbul son dakika yaptığı açıklama ile devre kestiğini duyurdu.

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ şoku! 6 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? İşte, yükselen ve değer kaybeden hisseler!

Borsa İstanbul, haftaya moralsiz bir başlangıç yaptı. BIST 100 endeksi, Kahramanmaraş depreminin ardından haftaya kayıplarla başladı. Endeks gün sonunda 67,45 puan değer kaybetti.

Borsa yatırımcıları kayıplarını kaç günde telafi edecek? BIST 100 endeksinde kısa vadede kritik seviyeler nerede?

Borsa İstanbul 2023 yılına kötü bir performans ile başladı. 23 Ocak’ta başlayıp tam 8 işlem günü aralıksız değer kaybını sürdürdü. 2008 küresel ekonomik krizinden bu yana yaşanan en uzun soluklu düşüşün ardından şimdi bu düşüşlerin nasıl telafi edileceği merak ediliyor.

Borsa İstanbul’da son dakika gelişmesi! SASA deprem ile ilgili ilk duyuruyu yaptı!

Borsa İstanbul, deprem nedeniyle 8 şirketin hisselerinde işlemlerin geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Borsa İstanbul’un isimlerini verdiği şirketler arasında yer alan Sasa’dan açıklama yapıldı.

Bu hafta borsa altın ve euro kaybettirdi, euro kazandırdı! Yatırımcılar bakmadan sakın geçmeyin

Borsa İstanbul'da bugün işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 3,74, altının gram satış fiyatı yüzde 2,06 ve euro/TL yüzde 0,23 değer kaybederken, dolar/TL yüzde 0,06 değer kazandı. Yatırımcılar bakmadan sakın geçmeyin...

Borsa İstanbul’a ‘enflasyon’ dopingi! Enflasyon düştü, borsa yükseldi! 3 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu?

Yıl başından bugüne kadar kötü bir performans sergileyen Borsa İstanbul’da son günlerde yüzler yeniden gülmeye başladı. Fed’in faiz artırım kararının ardından bugün açıklanan ve son 11 ayın en düşük seviyesine gerileyen enflasyon verileri nedeniyle BIST 100 endeksi haftayı yükselişle kapattı

Dikkat! Borsa İstanbul’dan yatırımcıyı çok yakından ilgilendiren yeni karar!

Borsa İstanbul, yatırımcıyı birebir ilgilendiren çok önemli bir karar alındığını duyurdu. Peki Borsa İstanbul tarafından alınan ve duyurulan bu kararla yeni dönemde nasıl bir uygulama olacak ve yatırımcı bundan nasıl etkilenecek? İşte detaylar…

Borsa İstanbul'da flaş gelişme! Yeni uygulamaya geçilecek

Borsa İstanbul için yeni bir hamle yapıldı. BİST 100 endeksinin yüzde 3 veya üzerinde düşmesi halinde açığa satış yapılan hisselerde yukarı adım kuralı seans sonuna kadar otomatik uygulanabilecek. İşte tüm detaylar...

Uzun bir aradan sonra yatırımcıların yüzü güldü! Borsa yükselişe geçti! En fazla hangi sektör prim yaptı?

ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararlarının ardından küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, Borsa İstanbul günü yükselişle kapattı. BIST 100 endeksi yüzde 0,82 oranında değer kazandı.

Borsada kan kaybı sürüyor! 31 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul’daki düşüş trendi devam ediyor. Borsa, haftanın ikinci işlem gününde de yatırımcılarını üzdü. BIST 100 endeksi, Fed’in açıklayacağı faiz kararı öncesi gerginlik ve gelen satışlarla günlük bazda yüzde 2,35 değer kaybetti.

Borsa haftalar sonra ilk kez 5 binin altına düştü, 88 binden fazla yatırımcı çıkış yaptı! Peki neden?

Geçtiğimiz yılın başından bu yana finansal yatırımcının tek adresi olan borsada rüzgar tersine döndü. Son günlerde kayıpları giderek derinleşen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi 15 gün sonra ilk kez 5 bin puanın altını gördü. Peki borsadaki bu kötü gidiş daha ne kadar devam edecek?

Borsa İstanbul 2017 şirket değerleri Haberi

Borsa İstanbul 2017 şirket değerleri



AA muhabirinin Borsa İstanbul verilerinden derlediği bilgilere göre, 30 Aralık 2016 sonu itibarıyla Borsa İstanbul'daki şirketlerin toplam piyasa değeri yaklaşık 616 milyar lira olurken, bu rakam 3 Mart 2017 itibarıyla 699 milyar lira olarak hesaplandı.


Böylece borsadaki şirketlerin toplam piyasa değeri 700 milyar liraya ulaşırken, yıl başından bu yana sadece 2 aylık bir sürede 83 milyar lira civarında değer artışı yaşandı.


Bu dönemde 83 milyar liralık değer artışının büyük bir kısmı borsanın devlerinden geldi. 2016 sonunda 372 milyar 452,6 milyon lira olan Borsa İstanbul'un en değerli 20 şirketinin piyasa değeri, 3 Mart 2017 itibariyle kapanışta 426 milyar 789,9 milyon liraya yükseldi. 


Böylece sadece 2 ay gibi kısa bir sürede değerlerine yaklaşık 54,3 milyar lira katan "devler", 2016'nın bile tamamında bu kadar değer...