20 / 04 / 2024

borsa istanbul ev

borsa istanbul ev

Gayrimenkul Sertifikaları’nın detayları belli oldu. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, 10’a yakın müteahhitle anlaştıklarını ve yakında yeni konut projelerinin bir bölümünün sertifika yoluyla Borsa İstanbul’da işlem göreceğini söyledi.

Borsa İstanbul’da son 2 yılın en sert düşüşü! Endeks yüzde 8,62 oranında çakıldı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Borsa istanbul’da dün başlayan sert düşüşler bugün de devam etti. BIST 100 endeksi 22 Mart 2021'den bu yana en sert düşüşünü yaşadı.

Borsa İstanbul’da yeni rekor geldi mi? Güne yükselişle başladı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,50 artış ile 3.860,71 puandan başladı. İşte detaylar…

Bankacılık hisseleri yine zıpladı! Borsa İstanbul'da neler oluyor?

Haftaya yükselişle başlayan Borsa İstanbul’da bankacılık endeksinde de yüzde 9.8 oranda yükseliş yaşandı. Haftanın ilk işlem gününde tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yatırımlar ise bankacılık hisseleri oldu.

Borsa İstanbul haftaya nasıl başladı? Borsada son durum ne?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, henüz yeni giriş yaptığımız haftaya yüzde 0,77 artış ile 3.654,74 puandan başlamış oldu. İşte detaylar…

Borsa İstanbul THY ile uçuyor

Borsada işlem gören şirketlerin değeri 4 trilyon 14 milyar liraya yükselirken borsa 100 endeksi yıl başından buyana yüzde 95 yükseldi. Borsa endeksini en fazla etkileyen hisseler arasında ise iki hisse öne çıktı.

Borsa İstanbul günü düşüşle tamamladı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugünü yüzde 1,51 değer kaybı ile birlikte 3.517,75 puandan tamamladı. İşte detaylar…

Borsa İstanbul’da yeni karar! Sadece iki hissede uygulanacak

Borsa İstanbul’da 14 Eylül 2022’de başlayan açığa satışta yukarı adım kuralında yeni bir karar verildi. İkinci bir duyuruya kadar açığa satış şeklindeki işlemlerde yukarı adım kuralı İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası payları için geçerli olmuş olacak.

Bugün Borsa İstanbul'u yükselten 5 neden

Geçtiğimiz hafta sonunda Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesine ve Borsa İstanbul'daki manipülasyon operasyonuna rağmen Borsa İstanbul'da bugün kaydedilen yüzde 6.67 yükseliş kaydedildi. Borsa İstanbul'u bugün yükselten 5 neden var.

Borsa İstanbul’da neler olacak? Hisseler normale dönüyor mu?

Borsa İstanbul tarihine geçecek olan ve yaklaşık 1.5 ay süren süreç nihayet kısmen tamamlandı. Öte yandan normal trende yeniden dönebilmek için elimizde kalan ise sadece yeniden başlayacak olan bilanço beklentileri.

Borsa İstanbul’da hangi hisse değer kaybetti hangisi yükseldi?

Türkiye hisse senedi piyasaları Çarşamba günü kapanışın ardından düşüş gösterdi. Bankacılık, Telekomünikasyon ve Basit Metaller sektörlerindeki hisseler de beraberinde düşüş eğilimi gösterdi. Borsa İstanbul’un kapanışıyla birlikte BİST 100 yüzde 2,07 düştü.

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

Borsada deprem devam ediyor! Borsa İstanbul’da düşüş son bulmuyor

Çalkalanma yaşayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne % 0,25 azalış ile 3.269,45 puandan başladı. İşte detaylar…

Borsa İstanbul'da kritik gelişme! İnceleme başlatıldı, patronlar zarar edecek! 

Borsa İstanbul'da olağan dışı hareketlerden sonra dün olağanüstü zirve toplanırken Bloomberg'e konuşan bir yetkili, inceleme başlatıldığına, piyasa bozucu hareketlerin olduğuna dikkat çekti. Yetkili ayrıca sistemik risk olmasa da bazı patronların zarara uğrayacağını da vurguladı. İşte ayrıntılar...

borsa istanbul ev Haberi

borsa istanbul ev


Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, 10’a yakın müteahhitle anlaştıklarını ve yakında yeni konut projelerinin bir bölümünün sertifika yoluyla Borsa İstanbul’da işlem göreceğini söyledi. Sertifika ile vatandaş faiz yüküne girmeden konut sahibi olabilecek.


Borsanın derinleşmesi için geliştirilen yeni ürünler bir bir devreye girecek. Bunlardan en çok merek edilen gayrimenkul sertifikaları ve kira sertifikalarının detayları da belli oldu. Borsadaki yeni ürünler ve yeni hedeflerle ilgili bilgi veren Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, “Artık vatandaş Borsa İstanbul'da işlem gören gayrimenkul sertifikasını satın alarak konut sahibi olabilecek” dedi. Bunun tüm altyapısının hazır olduğuna vurgu yapan Karadağ, “Çok fazla müteahhitle konuştuk. Yaklaşık 10 müteahhitle ise prensipte anlaştık. Gayrimenkul sertifikası çıkartacak müteahhit inşaatına yeni başlayacağı projeden belli bir konutu sertifikalandıracak. Sertifikalandırılan konutlar...