25 / 04 / 2024

Burdur imarı

Burdur imarı

Şubat ayında karara bağlanan imar değişikliği Burdur'un gündeminde. AK Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Murat Akbıyık, düzenlemenin rantsal tadilat olduğunu belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu Burdur'daki imar mağdurlarıyla bir araya geldi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur Belediyesi tarafından Bağlar Mahallesi'nde başlatılan imar uygulamasıyla mağdur olduğunu iddia eden bir grup mülk sahibiyle bir araya geldi.

Burdur'da imar uygulamasındaki parselasyona bir grup mülk sahibinden tepki!

Burdur Belediyesi'nin hayata geçirdiği imar uygulamasına bir grup mülk sahibinden tepki geldi..

Burdur'daki 4 mahallenin imar planına tepki!

Burdur Belediyesi'nin Bağlar, Hızır İlyas, Menderes ve Bahçelievler mahallelerinde uygulanan imar planı mahalle halkından bazılarının tepkisine yol açtı.

Burdur Belediyesi'ne imar tepkisi!

Burdur İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresi'nin yapılacağı salonunun önünde toplanan bir grup mahalleli, Burdur Belediyesinin Bağlar Mahallesi'nde uyguladığı İmar Kanunu'nun 18. maddesini pankartlar açarak protesto etti.

Burdur'da imar uygulaması tartışması!

Burdur'da belediye tarafından bir mahallede hayata geçirilen imar uygulaması bölgede tartışmalara neden oldu.

Burdur'da tartışmalı imar değişikliği yeniden meclis gündeminde!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in kayınpederine ait arazide yapılan ve Konya Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen imar değişikliği yeniden meclis gündemine alındı...

Burdur Belediyesi'nin imar planı değişikliğine tepki!

AK Parti Burdur İl Başkanı Mengi, Burdur Belediye Başkanı Ercengiz'in yeni sanayi bölgesindeki yakınlarına ait olduğu iddia edilen bir arazinin imar planını değiştirerek rantsal kazanç sağladığını öne sürdü...

Burdur için yeni kent imar revizyon planı!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle ziyaretleri kapsamında Tepe Mahallesi sakinleriyle buluştu. Ercengiz,  mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Burdur'da rantsal tadilat tartışması gündemde!

Şubat ayında karara bağlanan imar değişikliği Burdur'un gündeminde. AK Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Murat Akbıyık, düzenlemenin rantsal tadilat olduğunu belirtti.

Burdur'da kat sayısının yükseltilmesi lazım!

Şehrimizde imar planı, barınma sorunu, yapı stoku, ev fiyatları, yüksek kira fiyatları ilimizde sıkça gündemi meşgul eden konuların başında geliyor. Burdur’da inşaat işlerini yürüten Taştekin inşaat sahibi Mustafa Taştekin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Burdur Bucak'ta 2. imar değişikliği referandumu düzenleniyor!

Bucak Belediyesi, Barbaros, Onaç ve Mimar Sinan Mahallelerinden sonra Sanayi, Konak, Çavuşlar, Yörükler ve Alaattin Mahallesinde yapılması planlanan imar değişikliğini halka sorarak karar verecek.

Türkiye Şeker'in Burdur'daki imar planı değişiklikleri onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'nin imar planı değişikliklerini onayladı. Onaylanan imar planları Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Burdur Bucak'ta imar planı çalışmaları konuşuldu!

Bucak Belediyesinin Mart ayı olağan toplantısında, İmar Komisyonuna havale edilen evrakların durumu, DSİ ile sondaj için protokol yapılması konusu, Takas, 5 yıllık imar planı ve Bucak Revizyon İmar Planının 3. Etap çalışmaları konusunda görüşmeler yapıldı

Burdur imarı Haberi

Burdur imarı

AK Parti İl Başkanı Süleyman Faki 23 Şubat tarihinde yaptığı yazılı açıklamada, bu değişiklik hakkında ‘kişiye özel imar değişikliği’ eleştirisinde bulunmuştu…


Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de AK Parti İl Başkanı Faki’nin açıklamasına cevap vererek, “bu değişikliğin kişiye özel bir değişiklik olmadığını, aynı koşullarda tüm sanayi alanları olmak üzere getirilecek plan değişikliklerini kabul edeceklerini, amaçlarının yatırımcının önünü açmak olduğunu” dile getirmişti…


Şubat ayında çok konuşulan, tartışılan bu konu hakkında AK Parti kanadından dün bir açıklama daha geldi. AK Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Murat Akbıyık ve AK Partili Belediye Meclisi üyeleri dün ortak bir açıklama yaparak, bu düzenlemenin ‘rantsal bir tadilat’ olduğunu belirterek, Belediye yönetiminin bu yanlıştan vazgeçmeleri çağrısında bulundular.


İmar değişikliği talebinin gerçekleştiği Burdur merkez Özgür Mahallesi’ndeki arazi önünde toplanan...