29 / 03 / 2024

Bursa Esenevler dönüşüm projesi

Bursa Esenevler dönüşüm projesi

Bursa Yıldırım Belediyesi yeni kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor. 125 hektarlık alanı dönüşüm projesinde olan Esenevler Mahallesi'nde plansız yapılaşmanın önüne geçilecek.

TOKİ'nin Bursa’daki dönüşüm projelerinde son durum!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sıcaksu’da Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle başlattığı dönüşüm projesindeki son durumu kaleme aldı…

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.

Bursa'da kentsel dönüşüm için anlaşmaya varıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Yiğitler, Esenevler ve 75. Yıl mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan dönüşüm modeli için anlaşmaya varılan hak sahipleriyle ilk imzalar atıldı.

Bursa'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’ın Yiğitler, Esenevler ve 75. Yıl Mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye bastı.

Bursa'nın 7 mahallesinde dönüşüm başlıyor!

Çarpık yapılaşmanın merkezi olarak görülen Bursa'da dönüşüm başlıyor. Kentteki 7 bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi.

Bursa'nın kentsel dönüşüm sorunu TBMM gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Nilüfer'in kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Bursa'da kentsel dönüşüm takası!

Bursa Yunuseli Mahallesi’nde kat karşılı kentsel dönüşüm projesi başlatan Osmangazi Belediyesi, yeni projedeki daireleri şehir merkezindeki kentsel dönüşüm sahasına taşıyıp, lojmanlarla takas edecek.

Bursa'nın kentsel dönüşüm krizi çözülüyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm krizinin çözülmesi için harekete geçildi. Büyükşehir Beledi Meclisi tarafından bölge hakkında önemli kararlar alındı. 

Bursa Soğanlı'da kentsel dönüşüm oyunu!

Bursa'nın Soğanlı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinde vatandaşlar muhalefet tarafından kışkırtılıyor. Gerçeği öğrenen vatandaşlar astıkları pankart için özür diledi...

Bursa Mudanya'da değişim ve dönüşüm hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın dört bir yanına hizmet götürdüklerini, değişim ve dönüşüm çalışmalarını tüm bölgelerde hızla devam ettiğini söyledi.

Bursa'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan fakat ruhsat alamayan riskli yapılara 0.50 emsal artışının bir kereye mahsus olmak üzere yeniden sağlanacağını söyledi.

Bursa'da kentsel dönüşüm mağdurları mecliste hak aradı!

Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamında daireleri yıkılan ancak açılan davalar ve 1 Ekim’de yönetmeliğin değişmesiyle mağdur olan 88 site sakini Büyükşehir Meclisi’nde haklarını aradılar. 

Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü!

Bursa kentsel dönüşüme hızlı başladı. Yerinde dönüşümün neredeyse zorunlu hale geldiği kentte yenilenmenin kentsel dönüşümle gerçekleşmesi benimsendi. Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü.

Bursa Esenevler dönüşüm projesi Haberi

Bursa Esenevler dönüşüm projesi
Bursa Yıldırım Belediyesi’nin yürüttüğü ve ilçedeki yaşam standartlarını tümüyle değiştirecek kentsel dönüşüm hamlesi ile Esenevler Mahallesi’nin de çehresi değişecek.


Geleceğin modern şehri için 3 bin 200 hektarlık yüzölçümü bulunan ve bin 125 hektarlık bölümü kentsel dönüşüm ve plan-uygulama alanı ilan edilen yapılacak revizyon bölgeye nefes aldıracak. Plansız yapılaşma ile anılan ilçenin makus talihini kentsel dönüşüm atağıyla değiştirecek Yıldırım Belediyesi, dönüşüm çalışmalarının önemli ayaklarından birini de Esenevler Mahallesinde gerçekleştirecek. Uygulama imar plan taslakları tamamlanan ve avan proje çalışmaları devam eden proje ile birlikte, Yıldırım’ın marka değerini yükseltecek bir bölge ortaya çıkacak. 94 bin 900 metrekare alanda yapılacak uygulamalarla birlikte mevcut 384 yapının yerinde modern bir şehrin izleri yükselecek.


Projeler hazırlanırken dönüşümün tüm aşamalarının titizlikle incelenerek detaylı araştırmalara başvurulduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı...