29 / 03 / 2024

bursa iipekböceği tramvayı

bursa iipekböceği tramvayı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerli tramvay İpekböceği ile dünya standartlarında bir Türk markası üretilebileceğini uygulayarak gösterdiklerini, kaynakların yurt içinde kalması için bu tür yeni markalara ihtiyaç olduğunu söyledi....

Bursa’ya 1000 yataklı yeni hastane geliyor! Bakın nereye yapılacak!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugün kaleme aldığı yazısında AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın Bursa’ya verdiği önemli bir müjdeyi köşesine taşıdı. Yazar Yılmaz Bursa'ya 1.000 yataklı yeni bir hastane yapılacağını belirtti.

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeler 10 yıllığına kiralanıyor!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeleri 10 yıllığına kiraya verecek.

TOKİ Bursa 2023 projesi için resmen Temmuz müjdesi geldi! Bakın hangi ilçeye kaç konut geliyor!

TOKİ Bursa 2023 projesi için resmen Temmuz müjdesi geldi... Bakın hangi ilçeye kaç konut geliyor... İşte TOKİ Bursa 2023 projesi ile ilgili detaylar...

OnePlus Nord CE için OxygenOS 13 güncellemesi yayında!

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen OnePlus Nord CE, Android 13 tabanlı OxygenOS 13 arayüzü aldı. Detaylar için buraya tıklayın!

TOKİ'den Bursalılara son dakika müjdesi! Beklenen o tarih resmen belli oldu! O ilçeye 250 konut geliyor! 

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Bursa Kestel projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin Bursa Kestel projesinde toplam 251 adet konut yer alacak. İşte detaylar....

TOKİ Bursa Gemlik projesi için düğmeye bastı! 509 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Gemlik projesinin ihalesini 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirecek. Projede 509 konut yer alacak.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu hattı için acele kamulaştırma kararı! 

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bursa ve Bilecik için acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Bursa'da deprem için nasıl önlem alınmalı?

Bursahakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde Bursa'daki deprem riskini kaleme aldı. İşte Namık Göz'ün 'Unuttuğumuz gerçek deprem: Geliyor gelmekte olan' başlıklı yazısı...

Gemlik’te kentsel dönüşüm nefes aldırdı!

Gemlik’te kentsel dönüşüm uygulanan Hisar Sitesi sakinleri ile AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık arasında görüşmeler başladı...

Bursa Çarşıbaşı için 34 proje yarışacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı için Kentsel Tasarım Projesi’nin belirlenmesi için düzenlediği yarışmada başvuru süresi sona erdi. Yarışmaya 34 proje katılım sağladı.

Bursa Nilüfer için acele kamulaştırma kararı!

Bursa ili Nilüfer ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa Kent Meydanı Terminal tramvay hattında çalışmalar yeniden başlıyor!

Bursa T2 hattı ikmal ihalesinin ilk etabı 5 Ağustos’ta yapıldı. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanıp, yer teslimi yapılmasından sonra  T2 hattında inşaat tamamlama işlerine hemen başlanacak.

bursa iipekböceği tramvayı Haberi

bursa iipekböceği tramvayı

Bursa büyükşehir belediye Başkanı Recep Altepe, yerli tramvay İpekböceği ile dünya standartlarında bir Türk markası üretilebileceğini uygulayarak gösterdiklerini söyledi. Altepe, kaynakların yurt içinde kalması için bu tür yeni markalara ihtiyaç olduğunu vurguladı. Türkiye’nin 2 kilogram uçak parçası almak için 50 TIR fındık ihraç etmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Altepe, teknoloji ithalini azaltmak amacıyla büyükşehir belediyesi olarak yerli teknoloji kullanımına özen gösterdiklerini ifade etti.


Makine Mühendisleri Odası tarafından TÜYAP Fuar alanında düzenlenen Makine İmalat Teknolojileri Kongresi’ne katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri olan Bursa’da böyle bir kongre düzenlenmesinin önem taşıdığını söyledi. Türkiye’nin daha müreffeh, çağdaş, yaşam kalitesi yüksek bir ülke haline gelmesinin en önemli ayaklarından birinin üretim olduğunu dile getiren Başkan Altepe, üretimi olmayan ülkelerin kendi...