29 / 03 / 2024

bursa inşaat sektöründe işçilik

bursa inşaat sektöründe işçilik

İnşaat 16 Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şener Akkan , Bursa'da inşaat sektöründeki en önemli sıkıntının uygulamada olduğunu belirtti. Akkan, bu sorunun bilinçlendirme ve yetkinlik eğitimleriyle ortadan kalkacağına inandığını söyledi..

İnşaat sektöründe malzeme teminini zorlaştı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, Türkiye'nin birçok bölgesinde inşaat sektöründe Faaliyet Gösteren ACM Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırladı.

2019'da inşaat sektöründe neler değişecek?

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" 28 Ekim Pazar günü açıklanmıştı. Yıllık program kapsamında kamulaştırma, toplulaştırma ve imar uygulamaları gibi çeşitli konulara yenilikler getirilecek. Peki, 2019'da inşaat sektöründe neler değişecek?

İnşaat sektöründe teşvik! 1 Ocak'ta başlıyor!

2015 yılında çıkarılan yasa ile inşaat sektöründe binlerce işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilmesi öngörüldü. Aradan 3 yıl geçti. Yeni teşvik 2019 yılında başlıyor.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm konuşuldu!

ODTÜ öğretim üyelerinin katkılarıyla düzenlenen ‘BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm’ sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda, Türkiye’de inşaat sektöründe dijital dönüşüm ele alındı.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Türkiye’de ilk kez inşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu gerçekleşti. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler ve sektör temsilcileri sempozyumda bir araya geldi. 

İnşaat sektöründe geri dönüş süresi arsa maliyetine göre değişir!

Mesa Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, inşaat sektöründe geri dönüş süresinin arsa maliyetlerine göre değiştiğini ifade etti..

İnşaat sektöründe maliyet baskısı sürüyor!

Mayıs ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi raporu açıklandı. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, inşaat sektöründe maliyet baskısının sürdüğünü ifade etti...

Rusya'nın inşaat sektöründe durgunluk devam ediyor!

Ekonomik zorlukların devam ettiği Rusya'nın inşaat sektöründe iş hacmi bu yılın ilk 6 ayında yüzde 1 azalış kaydetti. 

Türkiye inşaat sektöründe önemli bir yere sahip!

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında, "Türkiye inşaat sektöründe de önemli bir yere sahip." dedi.

İnşaat sektöründe değişim yeni başlıyor!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, Türkiye’de inşaat sektöründe son 33 yılda büyük değişim yaşandığını belirterek, “Sektörün şeffaflaşması, kurumsallaşması ve etik kodların belirlenmesiyle asıl değişim yeni başlayacak” dedi. 

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor!

Türkiye'nin geleceğine inandıklarını dile getiren Real Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, "Artık inşaat sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemi yakalayanlar sektöre damga vuracak" dedi

İnşaat sektöründe aile şirketleri farkını ortaya koyuyor!

İCK Yapı’yı gelecek nesillere hazırlayan Cemal Kuru, yurt genelindeki aile şirketlerinin yüzde 16’sının inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini, geçmiş tecrübelere ve emeğe saygı duyan kişilerden oluşan aile şirketlerinin ön plana çıktığını söyledi..

İnşaat sektöründe yatırımlar canlanıyor!

Kamu ve özel sektör yatırımları ve makine ve teçhizat yatırımları değerlendirirken, “inşaat” harcamalarının ayrıntısına bakıldığında da inşaat sektöründe yatırımların canlandığını görüyoruz. 

bursa inşaat sektöründe işçilik Haberi

bursa inşaat sektöründe işçilik

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül, inşaat sektörünün bugünkü durumu ve dernek çalışmaları hakkında Akkan'dan bilgi aldı. 


Çevre ve Şehircilik Muduru Eyüp Gül ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürü Hakan Gur'ün birlikte gerçekleştirdiği ziyarette inşaat sektörünü değerlendiren İnşaat 16 Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şener Akkan, firmaların kullandığı malzemelerin birinci sınıf olduğunu dile getirdi 


SIKINTI UYGULAMADA 


Sektördeki en önemli sıkıntının uygulamada olduğunu belirten Akkan,  "Bursa'dakı İnşaat çalışmalarında eğitimsizlik ve bilinçsizlikten kaynaklı bir uygulama sorunu var. Bu sorunun bilinçlendirme ve yetkinlik eğitimleriyle ortadan kalkacağına inanıyorum" dedi. 


Piyasadaki yapılaşmanın küçük çaplı olduğunu ve tüketicilerin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayamadığım belirten Akkan, "Müteahhitler bireysel İş yapmaktansa bu araya gelerek, güçlerini birleştirerek daha büyük yapılar İnşa edebilirler" diye konuştu Dernek çalışmalarım yakından takip ettiğini belirten Çevre ve Şehircilik...