26 / 04 / 2024

Bursa Molla Yegan

Bursa Molla Yegan

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı âlimlerinden Molla Yegân’ın adını taşıyan Molla Yegân Medresesi’nin olduğu bölgeye kültür merkezi inşa edecek

Molla Yegan Kültür Merkezi Yıldırım'a değer katacak!

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı Dönemi’nin önemli alimlerinden Bursalı fıkıh alimi Molla Yegan'ın adını taşıyan ve Fatih Sultan Mehmet'in öğrenim gördüğü Molla Yegan Medresesi’nin olduğu bölgeye büyük bir kültür merkezi inşa edecek.

Bursa Molla Yegan'da kültür merkezi inşa edilecek!

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı âlimlerinden Molla Yegân’ın adını taşıyan Molla Yegân Medresesi’nin olduğu bölgeye kültür merkezi inşa edecek

Bursa Yıldırımlı gençler kentsel dönüşümü tartıştı!

Bursa Yıldırım Belediyesi, İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ile ‘Molla Yegân Liselerarası Münazara Turnuvası’ tertipledi. Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde düzenlenen münazara yarışmasında gençler kentsel dönüşümü tartıştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Osmangazi’ye yeni yol!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha ulaşılabilir bir şehir haline getirmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, İvaz Paşa ile Molla Fenari mahallelerinde yeni bir yol açılacağını söyledi.

Yıldırım'ın çehresi değişiyor!

Yıldırım Belediye Başkanı Edebali "Sular Vadisi ve Doğa Parkı, Molla Yegan Kültür Merkezi, Türkiye'nin en büyük spor kompleksi gibi yatırımlarla ilçenin çehresi değişecek" dedi.

Yıldırım yeni projelerle cazibe merkezi olacak!

Kentsel dönüşümün öncü yapıları olacak Yıldırım, Spor Kompleksi, Sular Vadisi, Doğa Parkı, Molla Yegan Kültür Merkezi, bölgeyi Bursa’nın cazibe merkezi haline getirecek.

Bursa Yıldırım kentsel dönüşümle değişiyor!

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Yıldırım’da değişim rüzgârı esiyor. Kentsel dönüşümün öncü yapıları olacak Yıldırım Spor Kompleksi, Sular Vadisi, Doğa Parkı, Molla Yegan Kültür Merkezi, bölgeyi Bursa’nın cazibe merkezi haline getirecek.

Bursa Molla Arap Camii restore edilecek!

Tire'de tarihi yapılara yönelik seferberlik yeni bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Osmanlı döneminin en önemli yapıları arasında gösterilen Molla Arap Camii'ni restore etmek için ön protokol imzalandığını söyledi.

Bursa Molla Gürani'de restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Bursa'da Üftade Hazretlerinin türbesinden Yerkapı Camii’e kadar pek çok kültürel mirası bünyesinde barındıran Molla Gürani Mahallesi’nde Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bursa Vakıflar Osmangazi Molla Fenari Camisi 'ni restore ettirecek!

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü Osmangazi ilçesindeki Molla Fenari Camisi 'ni  restore ettirmek üzere ihale düzenledi. Yapılan açıklamalara göre ihaleyi kazanan taraf sözleşme tarihinden itibaren beş gün içinde işe başlayacak

Bursa Belediyesi turizm yatırımı bekliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm yatırımı beklediğini söyledi

 

Ali Ağaoğlu: Doğru proje bulursak Bursa'da konut yapabiliriz

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Doğru proje bulursak Bursa'da konutta da olabiliriz" diye konuştu

Akros Çimento'dan Bursa'ya 175 milyon Euro'luk yatırım

İki yıl önce Türk-Rus ortaklığı ile kurulan Akros Çimento, Bursa'ya 175 milyon Euro'luk yatırım için gün sayıyor

 

Bursa Molla Yegan Haberi

Bursa Molla Yegan

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı âlimlerinden Molla Yegân’ın adını taşıyan Molla Yegân Medresesi’nin olduğu bölgeye kültür merkezi inşa edecek


Bursa Yıldırım Belediyesi'nin projesi ile yepyeni bir kültür merkezine daha kavuşacak. Yıldırım Belediyesi, Osmanlı Dönemi'nin önemli âlimlerinden Bursalı fıkıh âlimi Molla Yegân'ın adını taşıyan ve Fatih Sultan Mehmet'in öğrenim gördüğü Molla Yegân Medresesi'nin olduğu bölgeye büyük bir kültür merkezi inşa ederek kente yeni bir değer kazandırılacak. Toplam 21 bin 186 metrekare alanda inşa edilecek olan projede, çok amaçlı salonlar, 200 kişilik sinema salonu, fuayeler, kütüphane, müze, kapalı otopark, resim, heykel, seramik, fotoğrafçılık ve müzik kursu atölyeleri, sergi alanları, dans, bale ve folklor çalışma salonları, resim, sanat ve heykel galerisi, kafeterya ve idari ofisler bulunacak.


BİN KİŞİLİK SALON

İlçede düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklerle, Yıldırımlıların yaşam...