18 / 04 / 2024

Bursada Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm forumu

Bursada Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm forumu

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm’ forumuna katıldı. Edebali Bursa Yıldırım'ın standardının dönüşümle yükseldiğini söyledi.

Temettü nasıl alınır? Bir gün önce alınan hisse temettü verir mi?

Borsa İstanbul’da temettü ödemeleri başladı. Peki birçok yatırımcının tercihi olan temettü nedir ve nasıl alınır, bir gün önce alınan hisse temettü verir mi? Uzmanı bu soruları cevapladı.

İstanbul'da konut fiyatları 1988'den beri nasıl değişti?

Ev alacaklar ve yatırım yapacaklar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve nasıl bir seyir izleyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından İstanbul’da konut fiyatlarındaki değişimi paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Mevduat faizleri yükseliyor, bankaya para yatırırken nasıl bir strateji izlenmeli? 

Girişimci Mert Ergün, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda mevduat faizinin yükseliş trendinde olduğu dönemlerde bankaya para yatırılırken nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini yazdı. İşte Mert Ergün'ün o paylaşımı ve söz konusu paylaşıma gelen yorumlar...

Bir zamanlar Anadolu'da evler nasıl yapılıyordu? 

Geçmiş zamanlarda Anadolu'da ev yaptırmak isteyen kişi hemen işe girişmez öncelikle ustayı ararmış. Peki bu süreç nasıl işliyordu? Bir zamanlar Anadolu'da evler nasıl yapılıyordu? 

Borsada gözler ikinci yarıda! Nasıl bir yatırım pozisyonu almalı? İşte uzmanlardan portföy önerileri…

Seçim sürecinin atlatılmasıyla yatırımcılar yılın ikinci yarısına odaklandı. Borsa yükseliş trendini sürdürürken, yılın ikinci yarısına ilişkin nasıl bir yatırım stratejisi izlenmesi gerektiği en fazla merak edilen konulardan biri. İşte uzmanların portföy önerileri…

Dolar ikinci tur seçimlerine kadar nasıl bir seyir izleyecek? 28 Mayıs sonrası dolar TL kuru ne olur?

Ekonomide Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine kadar neler olacağı, döviz kurlarının nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. Hükümetin alacağı önlemler ile döviz kurlarının tırmanmasını bir şekilde frenlemesi beklenirken, 28 Mayıs sonrası ise durum pek parlak görünmüyor.

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Borsada bahar havası sona mı erdi? BIST 100 Endeksi 2023’de nasıl bir seyir izleyecek?

Borsa İstanbul bu haftaya güzel bir başlangıç yaptı ama geçen hafta yaşanan sert düşüşler akıllardan çıkmadı. Uzmanlar, bu düşüşlerin nedenlerini sorgularken, BIST 100 endeksinin önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

EYT'de detaylar bir bir belli oldu! Kimin maaşı ne kadar olacak? EYT başvurusu nasıl yapılır? Hemen bakın! 

Merakla beklenen EYT'de detaylar bir bir belli oldu! Kimin maaşı ne kadar olacak? EYT başvurusu nasıl yapılır? Hemen bakın! 

Fed'in faiz kararından sonra gözler TÜİK'te. Enflasyon rakamı doları nasıl etkileyecek?

Fed'in faiz konusundaki kararından sonra döviz piyasası üzerinde TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamları da etkili olacak. Ekim ayı enflasyonu kaç çıkacak ve dolar üzerinde nasıl bir etkisi olacak?

Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı, Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? şeklindeki soruların yanıtına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İşte detaylar!

Ölen bir kişinin mirası nasıl paylaşılır?

Miras paylaşımına dair pek çok kişinin soruları bulunmaktadır. Ölen bir kişinin mirası nasıl paylaşılır? O sorulardan sadece bir tanesidir.

Bursada Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm forumu Haberi

Bursada Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm forumu


İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İMSİAD) tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm’ adlı foruma katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını ve ilçeye altın dönemini yaşatacak vizyon projeleri anlatan bir sunum yaptı. Bursa Ticaret Sanayi Odası Hizmet binasında gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Bursa Gazeteciler Vakfı Başkanı Ahmet Emin Yılmaz’ın yaptığı programın 2. Oturumuna; Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Büyükşehir Başkanvekili Atilla Ödünç, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu,  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İMSİAD Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Mustafa Andıç, İnşaat Mühendisi Mehmet Atmaca ve Kuruçeşme Mahalle Muhtarı Hatice Temel konuşmacı olarak katıldı.



SOSYAL DÖNÜŞÜMLE DESTEKLİYORUZ


Programda sunum gerçekleştiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşüm ve plan uygulama yapılacak alanların...