20 / 04 / 2024

Büyükşehir belediyesi kuruluşu

Büyükşehir belediyesi kuruluşu

Büyükşehir belediyesi nasıl kurulur? Merak ediyorsanız, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

AK Partili Hamza Dağ'dan depremzedelerin oturduğu evleri satışa çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen depremin ardından Uzundere Konutları'na yerleştirilen depremzedelerin yaşadığı evleri satışa çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne AK Partili Hamza Dağ'dan da tepki geldi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi talep etti! İstanbul'da suya yüzde 48 zam isteniyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yarın yapılacak olan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulu'nda, suya yüzde en az 48 zam oranında yapılması teklifinde bulundu. İşte haberin detayları...

İzmir Büyükşehir Belediyesi yüksek maaşla çalışacak personel alacak! Başvuru şartları ve son başvuru tarihi açıklandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam etmek üzere 4 adet müfettiş yardımcısı alacağını açıkladı. Başvuru koşulları ve sınav yeri belli olurken, son başvuru tarihinin ise 3 Kasım olduğu duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Burs başvuru tarihleri belli oldu mu?

Öğrencilerin maddi desteğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) burs başvuru tarihleri merakla bekleniyor. Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala, İBB'nin burs programına başvurmak isteyen öğrenciler bu yılki başvuru tarihlerini büyük bir ilgiyle takip ediyorlar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tamı tamına 403 personel alacak! Son 4 gün!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 403 personel alımı gerçekleştireceğini paylaştı. KPSS şartının aranmadığı başvurularda son başvuru tarihinin 14 Mayıs 2023 olduğu duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi rekor sayıda personel alacak! Hemen başvuru tarihi 14 Mayıs!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam etmek üzere 403 personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. KPSS şartının aranmadığı başvurularda son başvuru tarihinin 14 Mayıs olduğu öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sürpriz bir kararla personel alacak! Son başvuru tarihi 5 Mayıs!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. İlgili kadrolara başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru şartları ve kadro bilgisi de belli olurken, son başvuru tarihinin 5 Mayıs olduğu öğrenildi.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Başiskele'ye sağlık tesisi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Yeniköy’de termal suyun bulunduğu bölgeye sağlık turizmi için tesis inşa edecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası boşaltılıyor!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depremi sonrasında riskli olduğu belirlenen ve hakkında yıkım kararı alınan İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası boşaltılıyor. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi iş yeri kapanan esnaftan kira almayacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında, Covid-19 tedbirleri doğrultusunda İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararıyla işyerleri kapatılan Manisa Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira alınmaması yönünde karar verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu'ndan AVM açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin ilk adımı olarak 11 Mayıs Pazartesi günü alışveriş merkezlerinin açılması ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkardığı hastaneye alıcı çıkmadı!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 699 milyon TL borcunu ödeyebilmek için satışa çıkardığı Özel Büyükşehir Hastanesi'ne alıcı çıkmadı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Alan olmadı. Satmaktan vazgeçtik. Hastaneyi kar elde eden bir kurum haline getirmeye çalışacağız" dedi.

Büyükşehir belediyesi kuruluşu Haberi

Büyükşehir belediyesi kuruluşu

Büyükşehir belediyesi nasıl kurulur?

Büyükşehir belediyesi, il merkezi birden fazla belediyeye bölünmüş ve kalabalık nüfuslu illerde belediye hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi ve belediyeler arasında eşgüdüm sağlanması amacıyla ve kanunla oluşturulan belediyeye deniyor. 


Büyükşehir Belediyesi ile ilgili esaslar, Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında yer alıyor. Bu kanuna göre, "Büyükşehir belediyesi nasıl kurulur?", "Büyükşehir belediyesi nasıl olur?" gibi sorularınızın yanıtı 4. maddede şu şekilde ele alınıyor;


Büyükşehir Belediyesinin Kuruluşu ve Sınırları

Kuruluş

MADDE 4.- Belediye sınırları içindeki ve bu sınırlara en fazla 10.000 metre uzaklıktaki yerleşim birimlerinin son nüfus sayımına göre toplam nüfusu 750.000'den fazla olan il belediyeleri, fizikî yerleşim durumları ve ekonomik gelişmişlik düzeyleri de dikkate alınarak, kanunla büyükşehir belediyesine dönüştürülebilir.


Büyükşehir Belediyesinin Sınırları

MADDE 5.- Büyükşehir belediyelerinin sınırları, adını aldıkları büyükşehirlerin belediye sınırlarıdır.

İlçe belediyelerinin sınırları, bu...