26 / 04 / 2024

Cadde mağaza kiraları

Cadde mağaza kiraları

Yüksek kiralar ve kentsel dönüşüm nedeniyle bir dönem tercih edilmeyen cadde mağazacılığı yeniden rövançta. Franchise veren markaların sayısının artması ve kiraların düşmesiyle cadde yatırımları hızlandı.

Ünlü caddelerde kiralar düştü ama boş mağazalar arttı!

Durgun talep ve dövizle kira sadece alışveriş merkezlerini değil, en popüler caddeleri de vurdu.

Cadde mağazaları yılbaşında yeniden canlanacak!

“Kiralar yüksek, mağazalar boşalıyor” söylemleri arttı ama Türk ekonomisi küçülmeye değil, büyümeye odaklanmış bir ekonomidir. Bu yüzden geçiş dönemi atlatıldığında işler de açılır.

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Cadde mağazaları yeniden trend oldu!

Koronavirüs salgınıyla beraber açık alanların ön plana çıkması mağaza sektöründe büyük dönüşüm yarattı. AVM'lerden alışveriş yapmak istemeyen vatandaşlar cadde mağazacılığını tercih etmeye başladı. 

Carousel AVM'den mağaza kiralarına indirim!

Carousel AVM, ocak-mart döneminde mağaza kiralarında yüzde 40 ile yüzde 60 arasında indirim uugulayacak...

Mağaza sahipleri 3 ay daha kiraların ötelenmesini istiyor!

Son günlerde AVM'lerin açılması gündeme gelmiş durumda. Bu sebeple AVM sahipleri ve mağaza sahiplerinin arasında bir mücadele başladı. Mağaza sahipleri 3 ay daha kira ertelemesi talep ediyor...

Mağaza kiralarında yüzde 50 indirim talebi!

KMD Başkanı Serhan Tınastepe, mağazaları tekrar açmaya başlayacakları süreçte alışveriş merkezleri ve cadde mağazaları mal sahiplerinden kiralara ilişkin indirim talep ettiklerini ifade etti...

Cadde mağazaları ve ofis kiraları yüzde 22 geriledi!

Cushman&Wakefield tarafından hazırlanan rapora göre yılın ilk çeyreğinde 2017'nin aynı dönemine göre cadde mağazaları ve ofis kiraları kura bağlı olarak yüzde 22'ye varan oranlarda geriledi.

Ofis ve mağaza kiraları yüzde 22 geriledi!

Cushman&Wakefield tarafından hazırlanan rapora göre yılın ilk çeyreğinde 2017 yılının aynı dönemine göre cadde mağazaları ve ofis kiraları kura bağlı olarak yüzde 22'ye varan oranlarda geriledi

Mağaza kiralarında KDV indirilmeli!

Türk markaları yurt dışında hedeflerini sürdürecek. Birleşmiş Markalar Derneği yıl sonunda yurtdışında 500 yeni mağaza açmayı hedefliyor.

Başakşehir Merkez Çarşı'da cadde mağazaları 150 bin liraya!

Türkiye’nin ilk planlı kent meydanında yüzde 100 Emlak Konut güvecesi ile inşa edilen Başakşehir Merkez Çarşı’daki cadde mağaza ve dükkanları 150 bin liradan başlayan fiyatlarla 28 Ağustos’ta açık artırmaya çıkıyor.

Bulvar İstanbul Cadde mağazaları açık artırma ihalesi 29 Kasım'da!

Başakşehir Kayaşehir'de inşa edilen Bulvar İstanbul Cadde projesinde satılık 24 mağaza, 1 cafe ve 1 kreş yer alıyor. Projede fiyatlar 850 bin TL'den başlıyor.

Mağaza açılışında doğru lokasyon seçimi için ne yapılmalı?

Türkiye’nin 81 ilinde cadde ve sokak bazında tüm coğrafyayı inceleyip sektörlere yönelik detaylı raporlar sunan Maptriks, mağaza açılışında doğru lokasyon seçimi için yapılması gerekenleri açıkladı.

İstanbul'un 'cadde'lerinde mağaza kiraları uçtu!

İstanbul’un ünlü alışveriş caddelerinde değişimler olduğunu söyleyen Avi Alkaş, “Bazı binalar yıkılıp yeni baştan mağazaya dönüştürülüyor. Caddelerdeki mağaza kiraları metrekare başına 125-300 doları buldu” dedi

İstanbul cadde mağazalarında metrekare kira fiyatı 300 dolar oldu!

İstanbul’un ünlü alışveriş caddelerinde önemli değişimler olduğunu söyleyen Avi Alkaş, “Bir takım binalar yıkılıp yeni baştan mağazaya dönüştürülüyor. Bu caddelerdeki mağaza kiraları metrekare başına 125-300 doları buldu” dedi.

Cadde mağaza kiraları Haberi

Cadde mağaza kiraları

Yüksek kiralar ve kentsel dönüşüm nedeniyle bir dönem gözden düşen mağaza yatırımcılığına ilgi yeniden başladı. Franchise veren markaların sayısında artış olması ve kira fiyatlarının düşmesi yatırımcıları harekete geçirdi. 

HANGİ CADDELER ÖNDE

Girişimcilerine daha kârlı ve uygun maliyetli yatırımlar sunmak için çalışan  franchise markaları belirledikleri hedef caddelerde incelemelerde bulunuyor. İstanbul’da sırasıyla Beyoğlu, Bağdat Caddesi, Nişantaşı, Etiler ve Bahariye alıyor. Sultanahmet, Boğaz hattı, Bebek, Maslak ve Bakırköy, Ümraniye ve Karaköy gibi bölgeler yatırımcıların ilk tercihi. Uzmanlara göre bu bölgelerdeki kira giderleri son iki yıldır düştü ve birçok noktada hava parası uygulamasıyla yatırımların hızla caddelere yapıldığı. Sadece İstanbul için değil, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya ve Eskişehir gibi illerde de cadde mağazacılığı artıyor.

NEDEN TERCİH EDİLİYOR

Hürriyet Gazetesi'nden Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre, cadde mağazacılığının en önemli etkenlerinden...