29 / 03 / 2024

Çankaya kentsel dönüşüm projesi

Çankaya kentsel dönüşüm projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Mamak ve Çankaya kentsel dönüşüm projelerinde önemli kararlar alındı. Başkanlığın kararları bugünkü Resmi Gazete'den duyuruldu..

Çankaya'da kentsel dönüşüm mü başlayacak?

Başkente değer katan konut projelerine imza atan isimler, Çankaya'daki 30-40 yıllık yıpranmış yapıların hızla yenilenmesi gerektiğini ifade ediyor.

Çankaya'da gecekonduların yerine konut projesi mi yapılacak?

Ankara Çankaya Belediyesi ağustos ayında Cevizlidere Mahallesi’nde, kentsel dönüşüm mağduru atık ve kağıt toplama emekçilerinin barındığı gecekonduların lüks konut projesi yapılacağı için yıkıldığı iddia edildi...

Ankara'da öncelik kentsel dönüşüm!

Bakan Murat Kurum, Ankara’da önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, “Altındağ’da, Mamak’ta, Çankaya’da, Elmadağ’da, Sincan’da, Kızılcahamam’da, Kahramankazan’da ve Bala’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor” dedi

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm bizim önceliğimiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ankara'da, Altındağ'da, Mamak'ta, Çankaya'da, Elmadağ'da, Sincan'da, Kızılcahamam'da, Kahramankazan'da ve Bala'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor" diye konuştu...

Ankara'nın iki kentsel dönüşüm projesinde önemli gelişme!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Mamak ve Çankaya kentsel dönüşüm projelerinde önemli kararlar alındı. Başkanlığın kararları bugünkü Resmi Gazete'den duyuruldu..

Çankaya'da kentsel dönüşüm yıkımları sürüyor!

Çankaya Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında ilçe sınırları içerisindeki atıl durumda bulunan yapıları program dahilinde yıkmaya başladı.

Ankara Söğütözü kentsel dönüşüm alanı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Söğütözü Mahallesi 16136/7 ve 16373/1 sayılı parsellere ilişkin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı imar planı askıya çıkarıldı...

Ankara Dikmen kentsel dönüşüm alanı ihalesi 9 Haziran'da!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya Dikmen'deki kentsel dönüşüm alanını satışa çıkardı. Satış bedeli 497 milyon 538 bin 250 TL olarak belirlenen gayrimenkulün ihalesi 9 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Çankaya Güneypark Kentsel Dönüşüm Konutları kura çekilişi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen projede toplamda 2 bin 198 adet daire bulunuyor. Çankaya Güneypark Kentsel Dönüşüm Konutları kura çekilişi 29 Nisan Cuma günü saat 09.30'da başlayacak.

Ankara Dikmen Son Etap Kentsel Dönüşüm ihalesi 10 Mart'ta!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya Dikmen Son Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'ni ihaleye çıkarıyor. 10 Mart Perşembe günü saat 14:00'te gerçekleştirilecek olan ihale kapalı teklif usulü ile yapılacak.

Çankaya'da kentsel dönüşüm yerinde yapılıyor!

Radikal Gazetesi'nde yazan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya'da kentsel dönüşümü kent halkıyla birlikte ve yerinde yapmayı sürdüreceklerini belirtti. İşte Taşdelen'in o yazısı...

Çankaya Çaldağ kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi Çaldağ Mahallesi Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları bugün askıya çıktı...

Ankara Çaldağ kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çankaya İlçesi Çaldağ Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Yeşil alanlar üzerinde kentsel dönüşüm olmaz!

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Cetinkaya, İl Başkanlığında düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Bakanlar Kurulu'nun Çankaya, Mamak, Etimesgut ve Gölbaşı'ndaki 8 etapta ilan ettiği kentsel dönüşüm alanı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Çaldağı Kentsel Dönüşüm projeleri tek meclis kararında toplanacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara Çankaya ilçesi Keklikpınarı Mahallesi Çaldağı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’nda yapılacak tüm uygulamaların tek bir Meclis kararında toplanmasını kararlaştırdı.

Çankaya kentsel dönüşüm projesi Haberi

Çankaya kentsel dönüşüm projesi

Ankara'da devam eden Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile Çankaya Çaldağ Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi hakkında önemli gelişmeler yaşandı. Yeni Mamak'ta metruk binaların yıkımı onaylanırken, Çankaya Çaldağ'da hak sahiplerine arsa tahsis işlemlerinin başladığı duyuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığı'nın kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığından: 

Büyükşehir Belediye Meclisinin 26.10.2009 gün ve 2432-2433-2434-2435-2436-2437-2438-2439-2440-2441-2442-2443-2444 sayılı kararları ile uygulama esasları belirlenen, 24.11.2014 gün ve 2072 sayılı kararı ile güncellenen "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında kalan metruk yapıların 3194 sayılı kanunun 39. Maddesi ile 5216 sayılı kanunun 7. Maddesinin (z) bendine istinaden alandan kaldırılması Ankara Büyükşehir Belediye Encümeninin 08.11.2018 tarih ve 2431/5235 sayılı kararı ile onaylandı.