29 / 03 / 2024

çarpık yapılaşma

çarpık yapılaşma

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, çarpık yapılaşma ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaya, ''Şehirlerin geleceğini kurtarmak için kentsel dönüşüm yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Çarpık yapılaşma sektörün en büyük sorunu!

Bursa'da inşaat ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Bakyapı hem hem yaşam alanları hemde sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkıyor. Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, çarpık yapıların bir an önce yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Emrullah Turanlı: Çarpık yapılaşma ortadan kalkmalı!

TAŞ Yapı Yönetim Kııruhi Başkanı Emrullah Turanlı, ülkedeki işadamı düşmanlığının terkedilmesini isterken, "Türkiye'nin önünü açacak, zenginleştirecek işadamlarıdır. Dünyada hiçbir devlet yoktur ki kendi kendine zengin olsun" dedi.

Çarpık yapılaşma yeşil alanları azalttı!

Son zamanlarda kent içindeki yeşil alanların varlıkları birtakım nedenlerle yok edilmekte. Yerel idarelerin imar çalışmalarında yeşil alanlara ilişkin planlar yapılmasına karşın yetersiz kalınıyor.

Süleyman Çetinsaya: Ada bazında dönüşüm şart!

Türkiye’nin dört bir yanının sağlıksız ve çarpık yapılarla dolu olduğunu belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Ülke genelinde parsel değil ada bazında dönüşüm yapılmalı” dedi.

Çağdaş Kaya: Çarpık yapılaşma Türkiye’nin sorunu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Başkanı Çağdaş Kaya, kaçak yapılaşmanın sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin sorunu olduğunu belirterek, “Belediyelerimiz kaçak yapıya müsaade etmemeli” dedi.

Türkiye'de son 15 yılda çarpık yapılaşma arttı!

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Mehmet Faraç bugünkü yazısında inşaat alanlarının, mega projelerin çevreye ve doğaya verdiği tahribatı anlattı. İşte Faraç'ın bugünkü yazısı...

Çarpık yapılaşma ruh sağlığını etkiliyor!

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar, özellikle çarpık yapılaşma sonucunda daha az yeşil alana boğulmuş kentlerin, aile ve komşuluk ilişkilerini zedeleyerek birey üzerinde psikolojik tahribata neden olduğunu söyledi.

Gaziantep Şahinbey'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Şahinbey Belediyesi tarafından Güzelvadi Mahallesi 'nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, " Amacımız çarpık yapılaşmayı tamamen ortadan kaldırmak " dedi.

Mimarlar, mimarsız ve plansız şehir istemiyor!

Mimarlar: "Ülkenin imarına en büyük katkıyı sunan meslek grubu olarak, mimarı ve mimarlığı kent gündeminden dışlamayan, mimarsız mimarlık ve plansız şehircilik yapma eğiliminde olmayan bir yerel yönetim istiyoruz"...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Diyarbakır'ı çarpık yapılardan kurtaracak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bir çok medeniyetin izlerini taşıyan, tarih, kültür ve sanat hazinesi olan Diyarbakır'da yürüteceği çalışmalara şehri çarpık ve sağlıksız yapılaşmadan kurtarmayı planlıyor.

İstanbul'da çarpık yapılaşma temiz hava girişini engelliyor!

İstanbul’da, kentsel dönüşüm yaşanan bölgelerdeki binaların rüzgâr koridorunu kesmeyecek şekilde yapılmaması eleştiri konusu oldu. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, “Şehirlerimiz fiziksel, ekonomik, sosyolojik ve psikolojik açıdan dönüşüme tabi tutulmalı.” diyor

Kıyılardaki çarpık yapılaşmayla belediyecilere ceza gelecek!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, bayram sonrası tatilinde Bodrum'da tekneyle sahilleri teftiş etti. Erdoğan'ın bu çarpık yapılaşmayla ilgili sorumlu belediyecilerin cezalandırılacağını dile getirmesi üzerine şehir plancıları tek suçlunun belediyeler olmadığı

Terörün arkasında gecekondulaşma var

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin ana sorunları öncelikle terör, terörden sonra cari açık, ondan sonra da çarpık yapılaşma olduğunu söyledi.

Bayraklı Belediyesi'nin kentsel dönüşüm atağı dikkat çekiyor!

Yıllardır süren çarpık yapılaşmayla birlikte son dönemde herkesin gündeminde ‘kentsel dönüşüm’ var. Önemli sorun haline gelen gecekondular nedeniyle Bayraklı Belediyesi de bu konuyla ilgili attığı adımlarla dikkat çekiyor

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Uşak Banaz OSB'de 500 bin metrekareye yapılaşma izni verildi! 

Uşak Banaz'da bulunan organize sanayi bölgesi alanının bir kısmı için yapılaşma ve imar izni verildi. 

Gökçeada'da yapılaşma tehlikesi!

Gökçeada’ya bağlı Yıldızkoy yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya bölge sakinleri söz konusu iddialar nedeniyle tepki gösteriyor. 

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Çamlıca'da yapılaşma sorunu gitgide büyüyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Melih Aşık, bugünkü köşe yazısında Çamlıca'daki yapılaşma sorununu kaleme aldı.

Mehmet Nuri Ersoy: Yanan ormanlarda yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmadığını açıkladı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan ormanlarda yapılaşma yetkisi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ormanlarda yapılaşma yetkisi ile ilgili sınırlandırmaya yönelik kanunun 39 yıl önce çıkarıldığını açıkladı.

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

Olimpos’ta itirazlar karşılık buldu: Yapılaşmaya kısmen dur dendi!

Olimpos için hazırlanan imar planına ve plan hükümlerine ilişkin meslek örgütleri ile vatandaşların itirazlarının bir kısmı Turizm Bakanlığı tarafından haklı görüldü. Bakanlık, yapılaşma koşulunu yüzde 30’a çıkaran ve tarım alanlarını imara açan plan notlarının değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı

çarpık yapılaşma Haberi

çarpık yapılaşma

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti'nin yıllardır iktidar kalma nedenin belediyecilikte devrim yapması olduğunu açıkladı.


Kaya, yaptığı yazılı açıklamada: "Bugün İstanbul'un kentsel dönüşüm sorunu vardır. Olası bir depremde can ve mal kaybının en çok bu bölgelerde olması bekleniyor. AK Parti olarak İstanbul başta olmak üzere şehirlerin geleceğini kurtarmak için kentsel dönüşüm yapıyoruz" ifadelerini...