18 / 04 / 2024

Çatı tanzimi nasıl olur

Çatı tanzimi nasıl olur

Çatı tanzimi nedir? Çatı tanzimi nasıl ve neden yapılır? Gibi sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

Sıfırdan e-ticarete başlamak mümkün mü? Ücretsiz e-ticaret şirketi nasıl kurulur?

İnternetin her geçen gün daha fazla insana ulaşması ve online alışverişin popülerliğinin artması, e-ticaret alanını girişimciler ve işletmeler için daha da ilgi çekici hale geliyor. Dolayısıyla bu dijital dünya, yeni iş olanaklarıyla sürekli bir büyümekte. Peki, e-ticarete sıfırdan nasıl adım atılır

Buğdayda rekolte arttı! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Çiftçiler şimdi göz atın! 

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy,  buğdayda rekoltenin arttığına dikkat çekti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? 

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? BIST 100 yükseldi mi? Yatırımcılar bu rakamlara göz atın!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin yeni güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki Borsa bugün yükseldi mi? İşte ayrıntılar...

Çiftçiler bu rakamlara göz atın! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? 10 Temmuz 2023 fiyat listesi

Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov, Rusya’nın tahıl anlaşmasına ilişkin söyleyecek yeni bir şeyi olmadığını belirtti. Peki Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? İşte 10 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Threads nedir, özellikleri neler, nasıl indirilir?

Twitter'a rakip olarak görülen Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi META'nın Threads uygulaması, 100'den fazla ülkede kullanıma girdi. Peki, Threads nedir, özellikleri neler, nasıl indirilir? İşte detaylar...

Atıl araziler tarıma nasıl kazandırılacak?

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü yazısında atıl arazilerin tarıma nasıl kazandırılacağını yazdı. İşte Bayer'in o yazısı...

İnşaat malzemeleri sanayisi 2022'ye nasıl başladı?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Ocak 2022 verilerini yayınladı. Peki inşaat malzemeleri sanayi bileşik endeksi 2022'ye nasıl başladı?

Enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD),  ‘Ocak 2022 Sektör Raporu'nu yayınladı. Peki enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Binalarda sağlam çatı nasıl yapılmalı?

Binalarda hava şartlarına en çok maruz kalan kısım olan çatıların inşasında profesyonel işçilik ve statik hesap büyük öneme sahip. Peki sağlam çatı nasıl olmalı? Çatılar nasıl yapılmalı?

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler için başvuru nasıl yapılır?

Önceki gün İzmit'te temeli atılan KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'e İzmit halkı tarafından yoğun ilgi bulunuyor. Peki, İzmit Çınar Evler  için başvuru süreci nasıl? İzmir Çınar Evler'de konut fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Home City Pendik'e nasıl gidilir?

Mobilya ve dekorasyon olmak üzere bir evin ihtiyacı olan her şeyi tek bir çatı altında toplayan Home City Pendik açıldı. Peki Home City Pendik'e nasıl gidilir?

Yeni Ekonomi Programı'ndan kira zamları nasıl etkilenecek?

“Coldwell Banker Baras” çatısı altında “Lüks Konut Uzmanı” olarak sektörün çıtasını yükseltmeyi amaçlayan Ayşe Fügen Arda, Yeni Ekonomi Programı'ndan kira zamlarının nasıl etkileneceğini kaleme aldı. 

Yeni imar yönetmeliği ile çatılar nasıl olacak?

Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek olan Yeni İmar Yönetmeliğine göre çatılar nasıl yapılacak? İşte yönetmelik kapsamında yer alan yeni maddeler..

Çatı tanzimi nasıl olur Haberi

Çatı tanzimi nasıl olur

Çatı tanzimi nedir?

Çatı tanzimi, binanın planına göre çatıyı meydana getiren eğik yüzeyler ilemahya yerlerini birleştirme işlemine deniyor. Çatı tanzimi uygulamasında dikkat edilmesi gereken nokta, bina köşelerinin açıortaylarını uzatarak kesişen yerleri birleştirmek olarak ifade ediliyor. "Çatı tanzimi nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, çatı tanzim şekilleri hususuna değinelim.


Çatı tanzim şekilleri

Tanzim, tamamen binanın geometrik şekliyle doğru orantılı olarak yapılıyor. Buna göre çatı tanzimi ugyulamarı için belli bir standart bulunmuyor. Yani çatı, bina planına bağlı olarak kare, dikdörtgen, yamuk, tek veya çift çıkıntılı, T tipli, saplamalı olarak yapılabiliyor.


Çatı tanziminin uygulanması

Yukarıda da belirttiğimiz gibi çatı tanzimi için bina köşelerinden açıortaylar çizerek kesişen noktaların bulunması, ve noktaların birleştirilmesi gerekiyor.




Işıl Seren...