26 / 04 / 2024

Çaycuma imar 2017

Çaycuma imar 2017

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İstasyon Mahallesinde belediyece yapılan 18 uygulaması mahalle sakinlerine bilgi verdi. Kantarcı “Amacımız sağlıklı bir kentleşme yaratmak” dedi.

Tuzla Konaşlı'da imar planı tartışması!

CHP Tuzla İlçe Başkanı Ali Eren Bingöl, Konaşlı Mahallesinde gecekondu alanında imar planı olmamasına karşı 2017'de TOKİ’nin imar planı çıkarttırarak vatandaşların mağdur olduğunu iddia etti. Bingöl, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

Çaycuma’nın imar sorunları çözülecek!

Çaycuma Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Toplantısı düzenlendi. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı toplantıda yaptığı konuşmada; “ Verdiğimiz her hizmeti kimseyi kayırmadan herkese eşit olarak yapmaya çalışıyoruz.“dedi.

İmar barışı ödemeleri için yarın son!

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayan imar barışına başvuru yapanların Yapı Kayıt Belgesi ödemeleri yarın sona eriyor... 

İmar barışı ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Türkiye genelinde 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş yapıların imara aykırılık ve iskan sorununu çözmesi amacıyla çıkarılan İmar Barışı’na başvuru 15 Haziran’da sona ermişti. Peki imar barışı ödemeleri ne zaman?

İmar barışında son iki hafta!

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapıları kapsayan imar barışında sona gelindi. Başvurular 15 Haziran'da sona erecek. Peki başvuru tarihi yeniden uzatılır mı?

İmar barışında tarih tartışması!

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla birlikte 31 Aralık 2017 tarihinden önce imarsız yapıların kayıt altına alınarak inşa edilmiş, tamamen kaçak veya bir bölümü kaçak ev, işyeri, bina, kooperatif hak sahipleri yararlanabildiği imar barışında tarih tartışması başladı.

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

5 bin 300 imar barışı fırsatçısı yakayı ele verdi!

Hükümet, imar barışı fırsatçılarına göz açtırmıyor. 31 Aralık 2017’den sonra yapılan kaçak yapılar takibe alındı. Türkiye genelinde 5 bin 300 kişinin yapı kayıt belgesi iptal edildi. Fırsatçılara para ve yıkım cezası geliyor..

İmar barışında son fırsat! Duyan bankaya koştu!

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapılar için Yapı Kayıt Belgesi almanın önünü açan imar barışı uygulaması 15 Haziran'da sona eriyor...

Malatya'da imar barışına 24 bin 535 kişi başvurdu!

31 Aralık 2017 yılından önce yapılan yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Malatya’da şimdiye kadar 24 bin 535 kişi imar barışı başvurusu yaptı.

Karadeniz'de imar barışı başvuruları 800 bini aştı!

31 Aralık 2017'den önceki kaçak yapılara yasallık kazandırmak için hayata geçirilen imar barışı uygulamasına Karadeniz'den başvuru yapanların sayısı 800 bini aştı.

İmar barışında son 15 gün!

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış imar mevzuatına veya projesine aykırı yapıların kayıt altına alındığı imar barışında son 15 gün kaldı...

Çaycuma imar 2017 Haberi

Çaycuma imar 2017


Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İstasyon Mahallesinde belediyece yapılan 18 uygulaması mahalle sakinlerine bilgi verdi. Kantarcı “Amacımız sağlıklı bir kentleşme yaratmak” dedi.  Çaycuma Belediyesi,İstasyon Mahallesi’nde, 48 hektar alanda,İmar Kanunun 18. maddesine göre uygulama yaptı. Geçen yıl yapılan imar planı revizyonuna göre, İstasyon Mahallesi’nde, yeni imar parselleri oluşturmak amacıyla yapılan uygulamayla ilgili, semttekibir kahvehanede, bilgilendirme toplantısı yapıldı. Belediye basın bürosundan verilen habere göre Toplantıya Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın yanı sıra, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mehmet Dada da katıldı. Mahalle halkının yoğun katılım gösterdiği toplantıda, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mehmet Dada ile birlikte vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Kantarcı,kenti sağlıklı bir şekilde geliştirmeamacında olduklarını, yasaların kendine verdiği yetkiyi adaletli bir şekilde uygulayarak Çaycuma’da yeni yaşam alanları oluşturduklarını söyledi. 



Başkan Kantarcı...