24 / 04 / 2024

çayyolu metrosu temelliye uzatılacak mı

çayyolu metrosu temelliye uzatılacak mı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Ayaş Tüneli üzerinden Ankara'dan İstanbul'a direkt bir hat yapılacağını söyledi.

Kızılay-Çayyolu Metrosu, Temelli'ye kadar uzatılacak!

Kızılay-Çayyolu Metrosu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Sincan'ın Temelli bölgesine kadar uzatılacak

Moonlight Residence Çayyolu'nda da inşa edilecek!

Ankara’nın kalbinde Moonlight Residence Özgün Turizm Yatırımları AŞ’nin örnek projelerinden biri olan Moonlight Residence, Ayrancı’dan sonra Çayyolu’nda da yükselecek..

Konya Metrosu, YHT hatları ve şehirler arası yolları bağlayacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdelediği Konya Metrosu, yüksek hızlı tren hatları ve şehirler arası yolları birbirine bağlayacak.

Konya Metrosu YHT hatlarını birbirine bağlayacak!

Başbakan Davutoğlu'nun müjdelediği Konya Metrosu, yüksek hızlı tren hatları ve şehirler arası yolları birbirine bağlayacak.

1997 yılından İstanbul Metrosu Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış!

1997 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı süren İstanbul Metrosu, Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış. Şişhane üzerinden Tünel'e ve oradan Haliç'e yapılacak köprü üzerinden geçerek Yenikapı'ya ulaşacak olan metro hattı 5.5 kilometre uzunluğunda olacakmış.

Ankara Çayyolu'nda yıkım için tebligat!

Çankaya Belediyesi tarafından Ankara Çayyolu sınırlarında yer alan Ferda Serap Yörübul'a ait taşınmazın yıkım işleminin gerçekleştirilmesine ilişkin tebligat bugün 29346 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kartal-Kaynarca Metrosu’nun tünel çalışmalarında sona gelindi!

2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan Anadolu yakasının ilk metrosu Kadıköy - Kartal metro hattının devamı olan Kartal-Kaynarca metro tünelinin kazı çalışmalarında sona yaklaşıldı...

Kadıköy-Kartal metrosu Gebze’ye kadar gelmeli!

GTO Başkanı Nail Çiler, Gebze’nin sanayi ve kültürel yönü hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Çiler, “Kadıköy-Kartal metrosu Gebze’ye kadar gelmeli” dedi.

1996 yılında İstanbul Metrosu'nun yüzde 76'sı tamamlanmış!

1996 yılında inşası devam eden İstanbul Metrosu'nun yüzde 76'sı tamamlanmış. 16 kilometre uzunluğunda inşa edilecek olan ve metresi 3 milyar liraya mal olan metro Taksim-4. Levent arasında çalışacakmış.

1992 yılında İstanbul Metrosu'nun Şişli-4. Levent hattının temeli atılmış!

1992 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı planlanan İstanbul Metrosu'nun Şişli-4. Levent hattının temeli atılmış. 625 milyar liraya ihale edilen dört kilometrelik metro inşaatında üç istasyon bulunacakmış.

Çankaya Çayyolu imar planı değişikliği askıda!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çankaya ilçesine bağlı Çayyolu mahallesi 13071 ada 10 no'lu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği dün askıya çıkarıldı...

Üsküdar metrosu tüneli tamamlandı!

anadolu Yakasının ikinci metrosu olacak olan Üsküdar-Sancaktepe metro hattının 16 istasyonundan 9'unun kaba inşaatı tamamlanırken tünel inşaatında da sona gelindi.

1991 yılında İstanbul Metrosu ihale aşamasına gelmiş!

1991 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendi imkanlarıyla yapmayı planladığı, 16 kilometre uzunluğundaki İstanbul Metrosu'nun ilk aşaması olarak, Taksim-4. Levent arasındaki 7 kilometrelik bölümünün yapılmasını kararlaştırılmış.

çayyolu metrosu temelliye uzatılacak mı Haberi

çayyolu metrosu temelliye uzatılacak mı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Eskişehir hattının belli bir doluluğa ulaşmasının ardından, atıl durumda olan Ayaş Tüneli üzerinden Ankara'dan İstanbul'a direkt bir hat yapılacağını açıkladı.


Bakan Arslan Ayaş tüneli ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, "Ayaş'ı sürat demiryolu dediğimiz 350 kilometre hıza uygun demiryolu için planlamıştık. Ama orada amacımız şu; Ankara-Eskişehir-Bilecik-İstanbul yeteri kadar yükünü alıp bu hat kaldırmıyor dediğimiz anda, Ankara-İstanbul'u yapacağız" dedi. En kısa ve en doğru güzergahın Ayaş olduğunu söyleyen Arslan, "Eskişehir hattı belli bir doluluğa geldiğinde Ankara-İstanbul yapılacak." dedi. 


"Temelli projesi uzun soluklu"

Keçiören Metrosu ile ilgili de konuşan Bakan Arslan, Keçiören Metrosu'nun Kızılay'a ve Esenboğa Havalimanı'na kadar uzatılmasıyla ilgili çalışmaların Bakanlık çatısı altında devam ettiğini söyledi. Arslan sözlerini şu şekilde sonlandırdı; "Çayyolu Metrosu'nun Temelli'ye uzatılması uzun soluklu bir...