28 / 03 / 2024

çek kanunu resmi gazete

çek kanunu resmi gazete

14 Aralık 2009 tarihinde kabul edilen 5941 Kanun No'lu Çek Kanunu, 20 Aralık 2009 Pazar günü, 27438 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Çek Kanunu tam metni...

Emeklilere müjdeli haber! Ek zam kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren ek zam resmi gazetede yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseldi. 

Tapusu olanlar dikkat! Kentsel dönüşüm nedeniyle tapular tehlikeye mi girdi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanun, 'mülksüzleştirme' kanunu olarak eleştirilirken insanlar "Tapularımız tehlikede mi?" sorusuna cevap arıyor. Kentsel dönüşüm avukatı Çiğdem Kezer ve KİPTAŞ Genel Başkanı Ali Kurt, yeni kanunu yorumladı. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeleri kapsayan ve TBMM Genel Kurulunda kabul edilen "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ek MTV ödemesinde tüm detaylar netleşti! Araç sahipleri bu detayı çok merak ediyordu, Resmi Gazete'de yayımlandı!

Ek MTV ödemesinde tüm detaylar netleşti... Araç sahipleri bu detayı çok merak ediyordu, Resmi Gazete'de yayımlandı... Hemen tek tek açıklanan bu detaylara göz atın...

Çiftçiler aman dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı, ek süre tanındı! Hemen bakın!

Çiftçiler aman dikkat... Resmi Gazete'de yayımlandı, ek süre tanındı... Hemen peş peşe açıklanan bu detaylara bakın...

90 bin taşeron işçiye kadro müjdesi! Hayaller gerçek oluyor! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamalar sonrası 90 bin taşeron işçiye kadro düzenlemesinin detayları sorgulanıyor. Bakan Bilgin, "Önümüzde dosyamız duruyor ve düzenlemenin büyük kısmını tamamladık” dedi.

28 Ekim özel sektörde resmi tatil mi? 28 Ekim Cuma günü ek mesai ödemesi yapılacak mı?

28 Ekim özel sektörde resmi tatil mi? 28 Ekim Cuma günü ek mesai ödemesi yapılacak mı? soruları 28 Ekim’e az bir zaman kala sorulmaya başladı. İşte araştırılan yanıtlar!

Elektrikte 2023 ek ücreti Resmi Gazete’de açıklandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2023 yılında uygulanacak iletim ek ücretini açıkladı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin iletim tarifesinin binde beşi olarak tespit edildi.

Varlıklarını TL'ye dönüştüren kurumlara vergi istisnası kanunu Resmi Gazete'de!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. 

Memur ve emekliye ek zammı içeren kanun Resmi Gazete'de!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun bugünkü 31727 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

3600 ek gösterge konusunda resmi açıklama geldi!

Milyonlarca memuru yakından ilgilendiren, 3600 ek gösterge verilmesi ile hem emekli aylıklarında hem de emeklilik tazminatında artış yaşanmasına dair gelecek olan resmi açıklama yapıldı...

Resmi Gazete'de yayımladı: 4 ay ek ödeme yapılacak!

Koronavirüs salgını sürecinde büyük emek sarf eden binlerce sağlık çalışanları için sevindirici haber geldi. Sağlık çalışanlarına 4 aylık ek ödeme için düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

5941 Sayılı Çek Kanunu'nda değişiklik!

5941 Sayılı Çek Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile karşılıksız çek düzenleyenler hakkında uygulanan cezaların infazının durdurulması planlanıyor.  

çek kanunu resmi gazete Haberi

çek kanunu resmi gazete

KANUN!

ÇEK KANUNU!

 

Kanun No. 5941                              

Kabul Tarihi: 14/12/2009


             Amaç ve kapsam


             MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı, çek defterlerinin içeriklerine, çek düzenlenmesine, kullanımına, çek hamillerinin korunmalarına ve kayıt dışı ekonominin denetim altına alınması önlemlerine katkıda bulunmaya ilişkin esaslar ile çekin karşılıksız çıkması ve belirlenen diğer yükümlülüklere aykırılık hâllerinde ilgililer hakkında uygulanacak yaptırımları belirlemektir.


             (2) Bu Kanunda hüküm bulunmayan hâllerde genel hükümler uygulanır.


             Bankanın araştırma yükümlülüğü, çek hesapları ve çek defterleri


             MADDE 2 – (1) Bankalar, çek hesabı açılması ile ilgili...