16 / 04 / 2024

Cemil Pehlevan kimdir

Cemil Pehlevan kimdir

Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan, tarım arazileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Pehlevan, yeni arazi bulma amacının tarım arazilerinin yok ettiğini söyledi.

Türkiye’nin en zenginlerinden biri olan Şaban Cemil Kazancı kimdir? Şaban Cemil Kazancı nerelidir?

Şaban Cemil Kazancı kimdir? Şaban Cemil Kazancı hangi mesleği yapıyor? Şaban Cemil Kazancı nereden mezundur? İşte detaylar!

Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir?

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir? Dr. Cemil Ragıp Ertem daha önce nerelerde görev almıştır? İşte ayrıntılar...

Cemil Müjdat Altay Kimdir?

ATP Ticari Bilgisayar Ağı ve Elektrik Güç Kaynakları Üretim Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Müjdat Altay kimdir? Cemil Müjdat Altay daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? 

Cemil Kazancı kimdir? Ne iş yapar Nereli?

Aksa jeneratör İcra Kurulu üyesi Cemil Kazancı kimdir? Cemil Kazancı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Cemil Kazancı Ne iş yapar? Cemil Kazanc  Nereli?  İşte Cemil Kazancı`nın hayatına dair merak edilenler.

Cemil Pehlevan: Tarım arazileri yok olmasın!

Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan, tarım arazileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Pehlevan, yeni arazi bulma amacının tarım arazilerinin yok ettiğini söyledi.

Cemil Şeboy kimdir?

Mimar ve Buca Belediye Eski Başkanı Cemil Şeboy, AKP İzmir Milletvekili Adayı oldu. Peki, Cemil Şeboy kimdir? Cemil Şeboy, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Cemil Şeboy..

Cemil Kılıç kimdir?

Tokat Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç kimdir? Cemil Kılıç, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Cemil Kılıç, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Cemil Kılıç...

Cemil Kora kimdir?

Manisa İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kora kimdir? Cemil Kora, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Manisa İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kora..

Cemil Bayram kimdir?

Gümüşhane Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram kimdir? Cemil Bayram, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Cemil Bayram, ne zamandan beri, Gümüşhane Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü?

Cemil Ekşi kimdir?

Cemil Ekşi, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Tuzla Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Peki CHP Tuzla Belediye Başkan adayı Cemil Ekşi kimdir? İşte Cemil Ekşi'nin biyografisi...

Cemil Yüksekdağ kimdir?

Kardeşi Celal Yüksekdağ ile birlikte 2007’de BTC İnşaat’ı kuran Cemil Yüksekdağ kimdir? Cemil Yüksekdağ inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Cemil Yüksekdağ, hangi okuldan mezun oldu?

Ahmet Murat Binark kimdir?

Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Murat Binark kimdir? Ahmet Murat Binark inşaat sektöründe hangi görevlerde bulundu? İşte Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Murat Binark'ın biyografisi...

Mehmet Şükrü İlkel kimdir?

Garanti Koza'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü İlkel kimdir? Mehmet Şükrü İlkel, inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl girdi? İşte Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü İlkel'in biyografisi...

Cemil Pehlevan kimdir Haberi

Cemil Pehlevan kimdir

Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan, yeni arazi bulma amacıyla tarım arazilerinin yok edildiğini söyleyerek "Açlığın, yoksulluğun, eşitsizliklerin yaşandığı bir dünyada ülkemiz sahip olduğu zengin toprak varlıklarını çok iyi korumak ve geleceğe aktarmak zorundadır." dedi. 

Pehlevan, 1945 yılında toprağı olmayan ya da yetmeyen çiftçilerin aileleriyle birlikte geçimlerini sağlayacak ve iş güçlerinin değerlendirecek ölçüde toprak edinmeleri amacıyla Çiftçiyi Topraklandırma Kanunu'nun (ÇTK) çıkarıldığını ancak o günden bu yana yalnızca o gün için ilan edilen "Toprak Bayramının kaldığını belirtti. 


TARIM ARAZİLERİ AMACI DIŞINDA KULLANILIYOR 

Pehlevan açıklamasına şöyle devam etti: "Ne var ki erozyon ve benzeri doğal süreçlerin yanında, her şeyi rant ve kolay kazanç sayan politikalar nedeniyle de topraklarımızı kaybediyoruz. Tarım arazilerimiz potansiyel sınırına ulaşmış, bir avuç yeni arazi bulma olanağı neredeyse kalmamıştır. Buna...