29 / 03 / 2024

Çevresel Etki Değerlendirme kararları

Çevresel Etki Değerlendirme kararları

Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu. ÇED başvurularının 4'te 1'i iptal edildi.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy için 'ÇED gerekli değil' kararı! 5 bin 785 konut geliyor!

Emlak Konut GYO tarafından yapılacak 5 bin 785 konutluk Avcılar Firuzköy Projesi için geçen Mart'ta yapılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda karar verildi. İstanbul Valiliği, dev inşaat projesi için “ÇED gerekli değildir” kararını aldı. İşte ayrıntılar...

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete'de! İşte detaylar!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Akdeniz Su Ürünleri İhtisas OSB'nin ÇED sürecinde son aşamaya gelindi!

Adana'nın Karataş ilçesinde kurulacak proje hakkında bilgi veren Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Çevresel Etki Değerlendirme raporunun son aşamaya geldiğini belirtti.

Kanal İstanbul bilirkişi heyetinden bir üye daha mı ayrılıyor?

Kanal İstanbul için verilen “Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu” kararının iptali için açılan davada bilirkişi olarak atanan Prof. Dr. Abdullah Karaman, proje ile ilgili görüşlerini daha önce açıkladığı için bilirkişi heyetinden çekilmeyi istedi...

Fethiye Körfezi’ne yapılacak marinaya çevrecilerden tepki!

Fethiye Körfezi’nde deniz dolgusu, alışveriş merkezi, restoran, otel ve yüzlerce tekne için bağlama yeri yapılmasını kapsayan marina projesi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısı yapılması çevrecilerin tepkisini topladı. 

Deprem ivmesi hesaplandı, tsunami riski yok!

Kanal İstanbul Projesi, 2 yılda 200 bilim adamı tarafından 16 bin sayfa olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nda tüm olası riskler ve tehditlere ilişkin incelendi.

Kanal İstanbul'un imar planları askıya çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul projesinin Çevresel Etki Değerlendirme raporunu ve 1/100 bin ölçekli imar planını tamamladı. Temmuz başında proje kapsamında imar planlarının askıya çıkması bekleniyor.

TEMA Vakfı, Kanal İstanbul'un ÇED raporunun iptali için dava açtı!

TEMA Vakfı, Kanal İstanbul Projesi’nin "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu" kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı...

Samsun Atakum'daki AVM’ye jet çed!

Samsun Atakum Mimarsinan Mahallesi'ndeki AVM ile ilgili 25 Aralık'ta başlayan 31 Aralık'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci 2 Ocak 2020 tarihinde sona erdi.

Kanal İstanbul ÇED Raporu'na itiraz süresi sona erdi!

Kanal İstanbul Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'na itiraz süresi dün akşam sona erdi. ÇED Raporu, toplanan görüşlerle beraber 5 iş günü içerisinde onaya sunulacak...

Kanal İstanbul’da ÇED süreci tamamlanmadan planlar değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çılgın proje Kanal İstanbul'un Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlanmadan projenin etrafına kurulacak “Yenişehir”i İstanbul’un anayasası kabul edilen Çevre Düzeni Planı’na işledi. 

Kanal İstanbul ÇED raporu: 32.7 milyon metreküp su kaybı yaşanacak!

Kanal İstanbul projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna göre İstanbul bu projeyle yıllık ortalama 32.7 milyon metreküp su kaybı yaşayacak.

Çevresel Etki Değerlendirme kararları Haberi

Çevresel Etki Değerlendirme kararları


Zaman zaman önemli projelerle birlikte tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karnesi belli oldu. Bakanlık, 2014'te 25 milyar TL değerindeki 130 faaliyet için mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iptal kararı verdi. ÇED Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 2014 yılında ÇED başvurularından 130 faaliyet iptal edilerek, geri gönderildi. 25 milyar TL tutarındaki bu 130 faaliyeti mevzuata uygun bulmayan bakanlık, 154 milyar değerindeki 469 faaliyet için de ÇED onayı verdi. Yetkililer ÇED başvurularının dörtte birinin uygunsuzluk nedeniyle iptal edildiğini belirtti.



Yeni...