25 / 04 / 2024

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çekmeköy Şahinbey Caddesi üzerinde bulunan, terkedilmiş harabe binanın ticari işletmeye çevrilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Düzce Yığılca'daki çimento fabrikası inşaatına ilişkin 7 sorun mecliste!

Düzce Yığılca'da inşaatı süren çimento fabrikasının çevreye ve üreticilere etkileri meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kadıköy'de yatakhane binası yıkılacak okullar TBMM'de!

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan yatılı anadolu liselerine ve yatakhane bölümünün yıkılması planlananlara ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal soru önergesi hazırladı..

Düzce'ye yeni bir öğretmenevi yapılacak mı?

Düzce'ye yeni bir öğretmenevi yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a iletti..

Üsküdar Belediyesi'nin Maliye'ye devrettiği taşınmazlar TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Üsküdar Belediyesinin maliyeye olan borçlarına ve borçlarına karşılık devrettiği taşınmazları Maliye Bakanı Ağbal'a sordu..

Düzce Tepecik yollarının asfaltsız olduğu iddiaları TBMM'de!

Düzce'nin Merkez ilçesi Kazukoğlu Mahallesi Tepecik mevkiinde bulunan yolların asfaltsız olduğu iddiaları meclis gündemine taşındı. Konu hakkında CHP'li Tanal soru önergesi hazırladı..

Osmangazi Köprüsü'ne ilişkin 5 sorun TBMM'de!

Osmangazi Köprüsü, TBMM'de konu oldu. Köprüye ilişkin 5 soru hazırlayan Tanal sorularının Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Avrasya Tüneli anketi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretine ve isminin belirlenmesine yönelik ankete ilişkin soru önergesi hazırladı.

İBB'ye işletilmek üzere verilen orman alanları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal 6831 sayılı Kanunun 16'ncı maddesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesine inşaat, yıkıntı ve hafriyat atıklarının dökümü amacıyla işletilmek üzere verilen orman alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ataşehir ve Kadıköy Tapu Müdürlüğü'nün kiraları mecliste konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ataşehir Tapu Müdürlüğü ve Kadıköy Tapu Müdürlüğü hizmet binalarının kira bedelleri ve kiralanma usullerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Üsküdar'ın tapu sorunu meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Üsküdar'ın imar ve tapu sorununu Nisan ayından sonra tekrar Meclise taşıdı. TBMM toplantısında söz alan Tanal, halkın mağduriyetini dile getirdi.

Şanlıurfa Harran'daki kamuya ait taşınmazlar TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde imar uygulaması ve satışı yapılan kamuya ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi tarafından kiralanan taşınmaz TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediyesi tarafından kiralanan bir taşınmaza ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını İçişleri Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala'ya iletti.

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

CHP ve İYİ Parti'den Kanal İstanbul'a tepki!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. işte o açıklamalar...

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan kira borçları yapılandırılsın çağrısı!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, borçların yapılandırılması amacıyla son başvuru tarihinin yaz aylarına kadar uzatılmasını önerdi.

Konut mağdurları CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda!

Esenyurt Konut Mağdurları platformu üyeleri, CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Bozkurt bir araya geldi.

CHP'den Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul arazisi yorumu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında arazisi olduğunun ortaya çıkması büyük dikkat çekti. CHP'li Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Avukat Turgut Kazan konu hakkında açıklamalarda bulundu...

CHP'den Kanal İstanbul ÇED raporu için suç duyurusu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunu hazırlayanlar hakkında “görevini kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulundu. Tanal, Savcılıktan rapordaki eksikliklerin tespiti için bilirkişi ve keşif talep etti...

Ovit Tüneli için ayrılan ödenek mecliste konu oldu!

2017 Yılı Yatırım Programı'nda Ovit Tüneli ve bağlantı yolları için ayrılan ödenek meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Karayolları binası Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak mı inşa edilecek?

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hizmet binasının Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak inşa edilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yabancılara satılan gayrimenkuller mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım'a 2011-2017 döneminde yabancılara satılan taşınmaz sayısını sordu..

Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına müze mi yapılacak?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına yapılmak istenen müze inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına neden müze yapılmak istendiğini sordu..

Rize Müftü Mahallesi'nde istimlak edilen konutlar TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak bir inşaat projesinin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedelini TBMM gündemine taşıdı..

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Haberi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Çekmeköy'de bulunan harabe bir binanın ticari işletmeye dönüştürülmesine yönelik iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.

Tanal önergesinde İstanbul Çekmeköy Şahinbey Caddesi üzerinde bulunan, terkedilmiş harabe binanın ticari işletmeye çevrilmesine ilişkin olarak 7 soru sordu.

Tanal'ın soruları


1- Çekmeköy’de imar ve iskan sıkıntıları varken Şahinbey Caddesi üzerindeki bina, harabeden ticari işletmeye nasıl dönüştü?

2- Bu ticari işletmeyi kim satın aldı, bina restorasyonunu kim yaptı? Restorasyonu yapan müteahhit veya şirketin ismi nedir?

3- Şahinbey caddesindeki harabe binanın çatısının terasa dönüşmesi için gereken yasal izinler alınmış mıdır?
Alınmış ise, bu izni kimler, ne kadar süre içinde vermiştir?

4- Harabe binanın tadilat izni için herhangi bir siyasi kişilik aracılık yapmış mıdır? Yaptısa kim tarafından...