29 / 03 / 2024

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan

Kocaeli ilinde bazı arazilerin usulsüz olarak kooperatiflere satıldığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'a yönelik çalışmalar mecliste konu oldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kanal İstanbul Projesine yönelik çalışmaları sordu. Tarhan sorularının Bakan Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti...

Gebze'deki Fatih Hastanesi ne zaman bitecek?

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze'deki Fatih Devlet Hastanesi'nin ne zaman bitirileceğine ve hizmet veren birimlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gebze'nin ulaşım sorunu meclis gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, yol yetersizliği nedeni ile Gebze'de yaşanan ulaşım sorununu meclis gündemine taşıdı..

Tahsin Tarhan: İşadamlarımız Rusya'da sahipsiz!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Rusya'da iş yapan Türk işadamlarının durumlarının gün geçtikçe kötüleştiğini belirterek, hükümete, "İşadamlarımızı sahipsiz bırakmayın" çağrısı yaptı.

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

Milletvekili Tahsin Ocaklı açıkladı: Emekliler TOKİ borçlarını ödeyemiyor! 

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Meclis'te Güneysu’da yapılan TOKİ projelerine girip, sözleşme yapıp ev alan emeklilerin taksitlere yetişemediğini söyledi. İşte ayrıntılar...

CHP’li Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ilk evim kredisi eleştirisi: Hayal oldu!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, dar gelirli yurttaşların ev sahibi olması için açıklanan ‘İlk evim kredisi’ni eleştirerek, "Hayal oldu" dedi.

Milletvekili Genç: 'Asgari ücret en az 20 bin lira olmalı!'

2024 Asgari ücret zammında geri sayım başladı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, asgari ücretin en az 20 bin Türk Lirası olması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesindeki son durum ile ilgili konuştu. Orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmediğini söyleyen Öztunç, deprem konutlarının inşaatı ile ilgili de açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

Milletvekili Deniz Demir: Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor!

CHP Ankara milletvekili Deniz Demir, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ülkede konut krizi olduğuna dikkati çeken Demir, "Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

Türkiye'de yeni kriz kapıda. CHP Milletvekili uyardı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'nin gıda krizi ile karşı karşıya olduğunu iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

CHP ve İYİ Parti'den Kanal İstanbul'a tepki!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. işte o açıklamalar...

İlyas Şeker'den Kocaeli için kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaparak, kentsel dönüşüme karşı çıkmanın ölüme neden olduğunu dile getirdi. 

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Haberi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli ilinde bazı arazilerin usulsüz olarak kooperatiflere satıldığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tarhan sorularının Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. 

Tarhan önergesinde "Kocaeli’nin Gebze Bölgesinde köylerde bulunan gelişme alanlarında, İstanbul odaklı iş yeri yapım kooperatifi adı altında kurulmuş birçok kooperatifçe gayrimenkul alımı yapılmıştır. İmar planına göre idarece sanayi alanı olarak öngörülmemiş ve sanayi alanı olarak öngörülmesinde planlama açısından hukukça sıkıntı bulunan sahalar satın almıştır." dedi.

"Gebze Kamuoyunda Mermerciler Fuar alanı olarak da bilinen arazide birçok usulsüz durum olduğu, uygulanmak istenen projenin değişikliğe uğradığı ve yeni projede kaçak yapılaşmanın, Orman Kanununa aykırı durumların ortaya çıktığı tespit edilmiştir." şeklinde açıklamalarda da bulunan CHP'li Tarhan bu bağlamda 8 soru sordu.

Tarhan'ın soruları

1- Özellikle Gebze...