28 / 03 / 2024

çiçek tarlası

çiçek tarlası

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, çiçek üretiminde yeni arazilerin oluşturulması için Hazine Müsteşarlığı ile görüştü. Osman Bağdatlıoğlu, Türkiye'nin çiçek üretilebilecek bölgelerindeki arazileri değerlendirdiklerini bildirdi.

Ayçiçek yağı ne kadar oldu? İşte marketlerin güncel ayçiçek yağı fiyatları!

Rusya Ukrayna arasındaki savaş ekonomik dalgalanmalara sebep oldu. Birçok sektörde fiyat artışının yaşanmasıyla birlikte gıda sektörü de bu durumdan etkilendi. Ayçiçek yağına yapılan zamlar alım gücünü güçleştirdi.

Tonlarca ayçiçek yağı yüklü o gemi İstanbul’da!

Rusya’da bulunan Yeisk Limanı'ndan çıkan ve toplamda 6 bin 99 ton ayçiçek yağı taşıyan Lilac isimli yük gemisi İstanbul Boğazına ulaştı.

Ayçiçek yağı hangi markette kaç lira? İşte Migros ve a101 Ayçiçek yağı fiyat listesi!

Geçen hafta Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle Türkiye’nin Ayçiçek yağı ihracatının olumsuz etkileneceği haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Peki Ayçiçek yağı fiyatları ne oldu? Ayçiçek yağı hangi markette kaç lira? İşte Migros ve a101 Ayçiçek yağı fiyat listesi!

Tonlarca ayçiçek yağı geliyor! 4 gemi Rusya'dan yola çıktı

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 6 bin 099 ton ay çiçek yağı yüklü geminin Rusya'nın Yeisk Limanı'nda yola çıktığı bildirildi.

Ayçiçek yağına indirim geliyor! 15-20 gün sonra fiyatlar düşecek!

Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaş Türkiye'de ayçiçek yağına olan rağbeti arttırmıştı. İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir konuya ilişkin açıklama yaparak, Türkiye'nin ayçiçek yağıyla ilgili herhangi bir stok sorununun olmadığını kaydetti.

Tarım Kredi Kooperatifi ayçiçek yağı fiyat listesi! 

Rusya Ukrayna savaşının ardından ayçiçek yağı tedariğinde sorun yaşanacağı iddiaları vatandaşlarda endişelere sebep olmuştu. Vatandaşlar zincir markerlerde yağ alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu... Bu kapsamda Tarım Kredi Kooperatifi ayçiçek yağı fiyatlarında indirim yapıldı.

Ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? İşte 7 Mart 2022 ayçiçek yağı fiyat listesi!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen ayçiçek yağı fiyatları milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen ayçiçek yağı fiyatları ve 7 Mart 2022 ayçiçek yağı fiyat listesi...

Rusya-Ukrayna savaşı ayçiçek yağı fiyatlarını da vuracak! Yeni zamlar kapıda!

Ayçiçek yağı alacakken yüksek zamlarla karşı karşıya kalanlar, yüksek fiyatlı etiketleri sosyal medya aracılığıyla paylaşıyor ve tepkilerini gösteriyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan ise yükselen ayçiçek yağı fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.

Market Rafları Boş Kaldı… Ayçiçek yağı stokları tükendi mi tükenmedi mi?

Türkiye’nin gündem sorusu; “Ayçiçek yağı stokları tükendi mi tükenmedi mi?” Bugün marketlere gidenlerin karşılaştığı tablo hep aynıydı, raflar bomboş kaldı. Peki, Türkiye’nin ayçiçeği stoğı var mı yok mu?

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci'den son dakika ayçiçek yağı açıklaması! Stoklar...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci son zamanlarda sık sık gündeme gelen ayçiçek yağları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır, asılsız iddialara itibar etmeyin, endişe edilecek bir durum söz konusu değildir." dedi.

Yağ fiyatlarında son durum ne? İşte 6 Mart ayçiçek yağı fiyat listesi…

Son günlerin en tartışılan sorularından biri “yağ fiyatları ne kadar zamlandı ve daha ne kadar zamlanacak?” Son dakika ayçiçek yağı fiyatlarını sizler için listeledik…

Ayçiçek yağına zam kapıda!

Rusya Ukrayna Savaşı Türkiye'de ham yağ ithalatında krize sebep olacak. Savaş Türkiye'nin ham yağ ithalatını durma eşiğine getirdi. Rusya Türkiye'ye yağ taşıyan 15-16 gemisinin limandan çıkışına izin vermiyor. Hal böyle olunca ayçiçek yağına zam kapıda gibi görünüyor.

Ayçiçek yağı fiyatları rekor kıracak! İşte son açıklamalar...

Rusya Ukrayna Savaşı küresel piyasaları karıştırdı. Savaş tüm dünyada para ve sermaye piyasalarını etkiledi. Uzmanlar savaş sebebiyle artan ithalat ve enerji maliyetleri düşünüldüğünde Türkiye'deki ayçiçek yağı fiyatlarında artış olacağını ifade ediyorlar...

çiçek tarlası Haberi

çiçek tarlası

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, çiçek üretiminde yeni arazilerin oluşturulması için Hazine Müsteşarlığı ile görüştüklerini, Türkiye'nin çiçek üretilebilecek bölgelerindeki arazileri değerlendirdiklerini bildirdi.


Bağdatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halen 36 ülkeye gerçekleştirilen süs bitkileri ihracatını 45-46 ülkeye çıkarmak ve üretilen süs bitkisi çeşidini artırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Süs bitkilerinde 2023 ihracat hedefinin 500 milyon dolar olduğunu, bu hedefe ulaşmak için çalıştıklarını ifade eden Bağdatlıoğlu, şunları kaydetti: 


"Birlik olarak Türkiye çapındaki yaklaşık 500 üyemizin 300'ü ile anket yaptık. Bunun sonucunda belli ihtiyaç listesi ortaya çıktı. İhtiyaç listesi çerçevesinde 6 bakanlığımız ile 1,5 yıldır yapılan çalışmaları topladık. Gördük ki çiçek üretimi ve ihracatının artırılması için öncelikle yeni çeşitlerin üretilmesi ve yeni arazilerin oluşturulması gerekiyor. Bu konuda Gıda, Tarım...