29 / 03 / 2024

çimento büyüme tahmini

çimento büyüme tahmini

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Şefik Tüzün, bu yıl sektörde iç tüketim bazında yüzde 5-6 büyüme beklediklerini belirterek inşaat sektöründeki büyümenin Türkiye için lokomotif olduğunu söyledi.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

IMF Türkiye'nin büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekti.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti!

Uluslararası Para Fonu (IMF) raporunda, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekilirken, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini 0,6 puan artırılarak 3,6’ya çıkarıldı.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası Para Fonu (IMF), bu sene ile ilgili küresel ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3,2şeklinde açıklarken, gelecek seneye dair tahmini yüzde 2,9 oranından yüzde 2,7'ye düşürdü. İşte detaylar…

Çimsa'dan yıl bazında yüzde 40 büyüme hedefi!

Çimsa'nın AR-GE merkezi Formülhane, çimento kullanıcılarının ihtiyaçları için global bir çözüm merkezi oldu. AR-GE harcamalarını da artırdıklarını belirten Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan, “Yıllar bazında yüzde 35-40 büyüme trendi ile ülke ekonomisi için katma değerli çalışmaları sürdürüyoruz" dedi...

Avro Bölgesi, ABD ve Çin’in büyüme tahmini aşağı yönlü revize edildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avro Bölgesi, ABD ve Çin’in bu yıl ve gelecek yıla ilişkin büyüme tahminini ticaret savaşı ve Brexit belirsizliğinin artmasından dolayı aşağı yönlü revize etti.

İtalyan ekonomisinde 2019'da sıfır büyüme tahmini!

İtalyan Sanayiciler Konfederasyonu'na (Confindustria) bağlı analiz merkezinin hazırladığı raporda, 2019 yılı için "sıfır büyüme" tahmini yapılarak, küçülme riskinin yüksek olduğu ifade edildi. 

OECD ve Morgan Stanley'den Türkiye'ye büyüme tahmini!

OECD, yıl sonu Türkiye büyüme tahminini yüzde 2.9'a indirirken; Morgan Stanley ise yüzde 3,0'dan 2,6'ya düşürdü.

Dünya Bankası'nın Türkiye için büyüme tahmini!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini aşağı yönlü revize ederek, bu yıl için yüzde 3,5’ten yüzde 3,1’e düşürdü.

İnşaatçılar yüzde 4.5 büyüme bekliyor!

Fethi Hinginar, "İnşaat sektörü 2015 yılında Türkiye ekonomisinde yüzde 3.5, inşaat sektöründe yüzde 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

Fethi Hinginar: İnşaatta yüzde 4.5 büyüme bekliyoruz!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, bu yıl inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngördüklerini söyledi.

Vinç sektörü büyüme hızı bir önceki yıla göre geriledi!

Vinç sektörü, hatırlanacağı üzere 2013 yılını yükselişle kapatmıştı. 2014 yılı beklentilerimiz de bir önceki seneyle paralellik gösteriyordu. Fakat söz konusu dönemde büyüme oranı, beklentilerimizin altında gerçekleşerek, yüzde 3.3'te kaldı

çimento büyüme tahmini Haberi

çimento büyüme tahmini

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Başkanı Şefik Tüzün, bu yıl sektörde iç tüketim bazında yüzde 5-6 büyüme beklediklerini belirterek, "İç tüketimi de dahil ettiğimizde bu yıl toplamda 80-82 milyon ton seviyesine ulaşılabilir. Sektörün toplam kapasitesi 100 milyon ton yani 20 milyon ton kadar bir ekstra kapasitemiz var." dedi.


Tüzün, inşaat sektörünün Türkiye'nin büyümesinde son yıllarda lokomotif görevi gördüğünü söyledi. Bu durumun 2017 için çok daha geçerli hale geldiğini dile getiren Tüzün, "Türkiye için 2016'da yüzde 2,5-3 arasında bir büyümeden bahsediliyor. Bu, Türkiye için düşük bir rakam ama buna rağmen çimento sektörü olarak 2016'da tüketim bazında yüzde 6'lık büyüme bekliyoruz." diye konuştu.


Bunun, bütün olumsuzluklara rağmen büyümede ağırlığın inşaat tarafında olduğunu gösterdiğini anlatan Tüzün, "2017 için tamamlanması öngörülen ve devam eden çok...