24 / 04 / 2024

çimento firmaları

çimento firmaları

Yapı inşaatlarında kullanılan çimento fiyatları, kullanılacağı bölgeye, çimento türüne göre değişkenlik gösteriyor. Çimento fiyatları 2013 ve detayları haberimizde yer alıyor...

Traçim Çimento, Türkiye’nin 7. büyük çimento ihracatçısı oldu!

Traçim Çimento, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan “2011 yılı Türkiye’nin ilk 1000 İhracatçı Firması” Araştırması’nda Türkiye’nin 7. büyük çimento ihracatçısı oldu

Deprem bölgesindeki hazır beton ve çimento firmalarına 37,8 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerin gerçekleştiği bölgede hazır beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren firmalara 37,8 milyon TL ceza uygulandığını belirtti.

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasına karar verdi.

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

Çimento üretim kapasitesi yüzde 60'lara düştü!

İnşaat yatırımlarının azalmasıyla çimento üretim kapasitesi oranları yüzde 60'lara kadar azaldı. Sintek Grubu Kurucu Ortağı Onur Atakay, 'Katar, ABD ve Kanada menşeiyli yatırım fonlarının düşüşte olan firmaları almak için harekete geçti' dedi.

Türkiye'nin dev şirketleri listesine çimento firmaları damga vurdu!

İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nın “Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016" araştırması sonuçları açıklandı. Türkiye ekonomisinin aynası olarak nitelendirilen listede, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği üyesi 20 çimento firması yer aldı.

Narova 2. Etap Mart'ta teslim edilecek!

Narova'nın 2. etabı martta sahipleriyle buluşacak İzmir'in köklü çimento firmalarından Çimentaş'ın grup şirketleri arasında olan Yapıtek İnşaat'ın yürütücülüğünü üstlendiği Narova 2. Etap projesi, Mart 2017'de sahiplerini bulacak.

Çimento fiyatları 10 inşaat firmasına soruşturma kararı getirdi!

İzmir'de inşaat firmaları, müteahhitler ve hazır beton firmaları arasında uzun süre sorun olan çimento fiyatları tartışmalarının ardından Ocak ayında gelen cezaların ardından 10 firma için soruşturma kararı alındı.

Feyyaz Ünal: yüzde 35-40 oranındaki zam gerçek değil!

Izmır'de insaat firmaları ve çimento firmaları arasında gerilime neden olan fiyat artısı konusunda çimentocular ilk kez konustu. Batıçim'in Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Ünal, zam tartısmasında elestirileri rakamlarla açıkladı.

Necip Nasır: Ölümü gösterip, sektörü sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, çimento firmalarının yaptığı zammın bir bölümünü geri çektiklerini, ölümü gösterip, sektörü sıtmaya razı etmeye çalıştıklarını söyledi.

İzmirli müteahhitlerden firmalara kesilen cezaların yetersiz olduğu tepkisi!

İzmirli çimento firmalarının 2016 yılıyla birlikte hazır beton fiyatlarına yaptıkları zam nedeniyle firmalara Rekabet Kurulu'ndan ceza yağarken; müteahhitlerden ise firmalara kesilen cezaların yetersiz olduğu tepkisi geldi.

Beton fiyatlarına yapılan zam inşaat sektörüne darbe!

İzmirli çimento firmalarının 2016 yılı ile birlikte hazır beton fiyatlarına yaptıkları zam inşaat sektörünün tepkilerine neden oldu. Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, İzmir'in diğer illere oranla betonu zaten pahalıya kullandığını belirtti.

Çimento firmalarına inceleme başlatıldı!

Çimento Sektöründe giderek artan şikayetler üzerine Rekabet Kurulu, yüksek fiyatlı satış, bölge ve müşteri paylaşımı, mal vermenin reddi gibi uygulamaları gerekçesiyle çimento sektörüne inceleme başlattı...

Suriye'deki inşaat firmalarının durumu sallantıda!

Suriye'de yaşanan son gelişmeler Türk firmalarının da ülke içinde sürdürdüğü, planladığı projeleri durdurmasına neden oldu. GÜRİŞ İnşaat ve Mühendislik, Suriye'de işletmede olan iki çimento üretim sistemini durdurduğunu açıkladı

çimento firmaları Haberi

çimento firmaları

Çimento fiyatları 2013!

Türkiye'de çimento üretimi yapan birçok firma bulunuyor. Çimento fiyatları, çimentonun özelliklerine, türüne ve kullanılacağı bölgeye göre değişkenlik gösteriyor. Buna göre ilk önce çimento çeşitlerinden bahsetmek doğru olacaktır.


Çimento çeşitleri..

Alüminli çimento 

Alümin, silis, demir oksit ve kireç karışımının pişirilmesiyle elde edilen ve içinde en az yüzde 30 oranında alümin bulunan çimentoya deniyor. Bu çimentonun yapımında hammadde olarak kalker ve boksit kullanılıyor. Alüminli çimento 24 saatte yeteri kadar sertlik kazanıyor. Bu çimento sülfatlara ve asitlere karşı dayanıklı olma özelliğine sahip.


Beyaz çimento

Demire bulaşmamış seçme kil ve beyaz kum ve çok saf kireçtaşı kullanılarak yapılan bir portlad çimentosudur.


Beyaz portland çimento

Genellikle beyaz pişen kilden yapılan beyaz renkli çimentodur. Bu çimento, beyaz rengi sağlayan kimi özellikler dışında normal portland çimentosunun aynısıdır. 


Boksit çimentosu

Boksit, kil ve şist...