17 / 04 / 2024

Çimento sektörü 2017

Çimento sektörü 2017

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Tüzün, TÇMB'nin kuruluşunun 60. yıl dönümü kapsamında konuştu. Tüzün, projelein çimento sektörünü büyüteceğini söyledi.

Çimento sektörü 2017'de yüzde 5 büyüme hedefliyor!

Geçen yıl iç satışta 65 milyon, ihracatta ise 10,7 milyon ton rakamını yakaladıklarını dile getiren Tüzün, sektördeki büyümenin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna işaret etti.

Çimento sektörü Batı Afrika’ya açıldı!

İnşaattaki büyümeye paralel olarak kapasite ve satışlarını artıran çimento sektörü, ihracatın da desteğiyle 2017'de yüzde 5'e yakın büyüme hedefliyor.

Çimento sektöründe yeşil dönüşüm için 2 milyar dolar yatırım gerekli!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik ve TÜRKÇİMENTO Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir çimento sektörü ile ilgili son gelişmeleri paylaşarak önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Yüksek fiyatlarla mücadele için birçok sektörde ağır ceza ve yaptırımlar uygulayan Hükümet şimdi de çimento ve hazır beton sektörünü mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

​​​​​​​Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Kahramanmaraş merkezli oalrak yaşanan deprem felaketinin ardından sektörün ana gündeminin iç piyasa olduğunu dile getirdi.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Çimento sektörünün kapasitesi yeterli mi? Depremden bölgesindeki yeni konutlarda çimento sıkıntısı beklenmiyor!

Türkçimento Başkanı Fatih Yücelik, depremlerin yaşandığı bölgelerde yapımına başlanacak konutlar için sektörün kapasitesinin yeterli olduğuna dikkat çekti. İşte Fatih Yüceli'in o açıklamaları...

Çimento sektöründen enerji maliyetlerindeki artışa çözüm çağrısı!

16. TÜRKÇİMENTO Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi, “Yeşil Dönüşümde Çimentonun Geleceği” temasıyla Kaya Palazzo Golf Resort Belek Hotel’de gerçekleştirildi. Peki çimento sektöründeki son durum ne? İşte ayrıntılar...

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

İnşaat sektöründe indirim üstüne indirim! Demir, çimento ve beton fiyatları ne kadar? İşte güncel fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri olan demir, çimento ve beton fiyatlarının bugün ne kadar olduğu merak ediliyor. İşte demir, çimento ve beton 20 Eylül 2022 fiyat listesi...

İnşaat sektöründe zam yağmuru devam ediyor! İşte güncel demir ve çimento fiyatları! 4 Eylül 2022 fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden biri olan demir ve çimento fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde demir ve çimentoya tekrar bir zam daha geldi. Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? Demir fiyatları kaç lira?

İnşaat sektöründe zam yağmuru başladı! Demir ve çimentoya büyük zam geldi! Demir ve çimento fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden olan demir ve çimento fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Bugün demir ve çimentoya tekrar bir zam daha geldi. Peki Çimento fiyatları ne kadar? Demir fiyatları ne kadar?

Demir fiyatlarına büyük zam! İnşaat sektörü darbe üstüne darbe alıyor! Çimento fiyatları ne oldu? 

Demir fiyatlarına haftanın ilk işlem günü günü 29 Ağustos Pazartesi günü büyük zam geldi. Hurda fiyatlarına da bugün zam gelirken inşaat sektörüne darbe üstüne darbe alıyor. Peki çimento fiyatlarına zam geldi mi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel demir ve çimento fiyatları 29 Ağustos 2022..

Çimento sektörü 2017 Haberi

Çimento sektörü 2017

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Tüzün, geçen yıl çimento sektörünün toplam 495 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, "Sektörün 2017 yılı çimento ihracat hedefi 500 milyon dolar." ifadesini kullandı.


Tüzün, TÇMB'nin kuruluşunun 60. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, sektörün itibarının yurt içi ve yurt dışında korunup gelişmesini sağlamak ve Türkiye'de çimento kullanımını yaygınlaştırmak bilinciyle, toplumun yararlarını da gözeterek 60 yıldır çalıştıklarını aktardı.


Yaratıcılık, şeffaflık, dürüstlük ve güvenilirlik değerlerini içselleştirerek sektörün itibarını ileriye taşıdıklarını ve taşımaya devem ettiklerini aktaran Tüzün, geçen yıl yaklaşık 100 ülkeye, 7,6 milyon ton çimento ihraç ettiklerini bildirdi.


Tüzün, geçen yıl sektörde toplam 495 milyon dolarlık çimento ihracatı gerçekleştirildiğini kaydederek, toplam ihracatın yüzde 52'sinin Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA), yüzde 20'sinin Amerika, yüzde...