28 / 03 / 2024

çimento türleri

çimento türleri

Yapı inşaatlarında kullanılan çimento fiyatları, kullanılacağı bölgeye, çimento türüne göre değişkenlik gösteriyor. Çimento fiyatları 2013 ve detayları haberimizde yer alıyor...

ODMD açıkladı! Şubat ayında en çok satılan elektrikli otomobiller neler?

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verileri ile ilgili olarak buna göre, 2024 Şubat ayında Türkiye’de en çok satışı yapılan sıfır elektrikli otomobil modellerini tek tek duyurdu.  İşte en çok satılan 10 elektrikli otomobil modelleri.

ODMD açıkladı! 200 bin TL indirim ile araç sahibi olmak mümkün!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verileri kapsamında, ocak ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı bir önceki senenin aynı ayına oranla yükseldi.

Otomotivde ocak ayı rekoru geldi! Satışlar yüzde 71,7 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanan rakamlara göre Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2024 yılı ocak ayında yüzde 56,6 oranında arttı. Böylelikle satışlar da resmen ocak rekorunu kırmış oldu.

Türkiye'nin en çok satılan otomobil marka ve modelleri...

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verileri kapsamında,  Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 senesinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 57,4 oranında yükselerek 1.232.635 adet olarak gerçekleşti. İşte haberin detayları...

Araç kiralama sisteminde benzinli araçlar tercih ediliyor...

Araç satın almada olduğu gibi araç kiralamada da hangi aracın seçileceğine karar verirken aracın yakıt türü önemli bir hal almaktadır. Benzinli araçların kiralama ücretleri diğer yakıt türleri ile çalışan araçlara göre daha uygun olabiliyor. İşte haberin ayrıntıları...

Kasım ayında en çok satılan otomobil markaları açıklandı

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında kasım ayında en çok satışı gerçekleştirilen markalar sırası ile Fiat, Renault ve Volkswagen olarak gerçekleşti.  Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verileri ve haberin ayrıntıları...

ODMB açıkladı! Lüks araç satışları ikiye katlandı

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODMB) verileri, senenin ilk 10 ayındaki lüks araç satışının geçen yıla oranla ikiye katlandığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Otomobilde 'en'ler belli oldu! En çok satış yapan ilk üçte Fiat, Renault ve Toyota var!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, ekim ayında en çok satış yapan otomobil markları sırasıyla Fiat, Renault ve Toyota oldu.

Elektrikli otomobil satışları ikiye katlandı: Elektrikli araçta 10 kat artış!

Türkiye otomotiv pazarında, sene başından beri süren rekor trendi Ekim ayında da sürdü. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Ekim ayına ilişkin tüm verilerini açıkladı. Elektrikli otomobil satışları ikiye katlandı.

Türkiye'de elektrikli otomobile yoğun talep! Satışlar yüzde 862,8 arttı!

Türkiye'de son dönemde elektrikli otomobiller yoğun talep görüyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğinin (ODMD) derlediği verilere göre 9 ayda 39 bin elektrikli otomobil satıldı.

Yılın en önemli sektörel buluşması: İnşaat, hazır beton ve çimento sektörleri tek çatı altında toplanıyor!

Türkiye'nin en önemli sektörlerinden inşaat, hazır beton, çimento ve agrega sektörleri 'Hazır Beton Kongresi ve Fuarı'nda' buluşmaya hazırlanıyor.

En çok satan otomobil markaları tek tek açıklandı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında geçen ay satışlarda ilk 3 sırada Fiat, Renault ve Ford markaları yer aldı.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

çimento türleri Haberi

çimento türleri

Çimento fiyatları 2013!

Türkiye'de çimento üretimi yapan birçok firma bulunuyor. Çimento fiyatları, çimentonun özelliklerine, türüne ve kullanılacağı bölgeye göre değişkenlik gösteriyor. Buna göre ilk önce çimento çeşitlerinden bahsetmek doğru olacaktır.


Çimento çeşitleri..

Alüminli çimento 

Alümin, silis, demir oksit ve kireç karışımının pişirilmesiyle elde edilen ve içinde en az yüzde 30 oranında alümin bulunan çimentoya deniyor. Bu çimentonun yapımında hammadde olarak kalker ve boksit kullanılıyor. Alüminli çimento 24 saatte yeteri kadar sertlik kazanıyor. Bu çimento sülfatlara ve asitlere karşı dayanıklı olma özelliğine sahip.


Beyaz çimento

Demire bulaşmamış seçme kil ve beyaz kum ve çok saf kireçtaşı kullanılarak yapılan bir portlad çimentosudur.


Beyaz portland çimento

Genellikle beyaz pişen kilden yapılan beyaz renkli çimentodur. Bu çimento, beyaz rengi sağlayan kimi özellikler dışında normal portland çimentosunun aynısıdır. 


Boksit çimentosu

Boksit, kil ve şist...