29 / 03 / 2024

Çin Kültürel Miras Kurumu

Çin Kültürel Miras Kurumu

Çin Seddi resmi uzunluğu daha önce 8.850 km olarak açıklanmıştı fakat son yapılan ölçümler sonrası 21 bin 196 kilometreye çıkarıldı

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kültürel tesis alanı ve otopark inşaatında usulsüzlük!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni denetleyen Sayıştay, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ait arazi üzerine ‘kültürel tesis alanı ve otopark’ inşasını pazarlık usulüyle yapan yüklenici firmanın, çok sayıdaki alanı da işleterek kazanç elde ettiğini tespit etti.

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, dernek işlerinde kullanılmak üzere “sosyal kültürel tesis” alanına çevrildi. Karar İBB Meclisi’nde oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Bucak Kültür Kompleksi'nin inşaatı için bakandan yardım talebi!

Burdur Bucak'ta 2013 yılında yapımına başlanan Bucak Belediyesi Kapalı Pazar ve Kültür Kompleksi'nin kültür kompleksi inşaatı bir türlü tamamlanamadı. Merkezin tamamlanması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'dan yardım istenecek.

Emlak Konut Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Spor Tesis Alanı ve Park İnşaatı İle Ada İçi Altyapı, Yol ve Çevre Düzenleme İşi projesi için hazırlatılan 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

İBB Beylikdüzü'ne Kültürel Tesis Alanı yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin teklifi üzerine, Beylikdüzü ilçesi Kavaklı Mahallesi’nde 'pazar alanı' olarak planlanan alana 'Kültürel Tesis Alanı' yapılması gündeme geldi...

Boğaziçi Üniversitesi'ne Avrupa Kültürel Miras Ödülü!

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi, Avrupa Kültürel Miras Ödüllleri kapsamında "Koruma Dalı"nda ödüllendirildi.

Tarihi Tuz Hanı'nda inşaat hızlandı!

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması için Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz Ocak ayında yeniden inşa ve restorasyon çalışmalarına başlanılan Tarihi Tuz Hanında çalışmalar sürüyor.

Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM'de!

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Serinhisar Gençlik ve Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Serinhisar ilçesinin modern bir sosyal ve kültürel tesise kavuşması amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği Serinhisar Gençlik ve Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

Menderes Kültürel, Yeşil GYO'dan ayrıldı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu üyesi Menderes Kültürel, kurulu üyeliğinden ayrıldı...

Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı için Güryapı ile sözleşme imzalandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan yazılı açıklamada Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı için Güryapı ile sözleşme imzaladığını açıkladı. 

Al Duvaliye Eğitim Danışmanlık Kültürel Araştırmalar Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Duvaliye Eğitim Danışmanlık Kültürel Araştırmalar Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Nabıl Saad ve Fıdah Osman ortaklığında kuruldu. 

Çin Kültürel Miras Kurumu Haberi

Çin Kültürel Miras Kurumu

Çin Seddi’nin yeni uzunluğu Çin’in resmi haber ajansı Xinhua tarafından dünyaya 8.850 km olarak bildirildi. En son yapılan araştırma 2009’daydı ve bu araştırmaya göre seddin uzunluğu 8 bin 850 metre olarak açıklanmıştı. Xinhua’ya göre Çin Seddi hakkında bu kez ilk olarak “kesin” bir rakam açıklandı: 


21 bin 196 kilometre 18 santim.


İnsan yapımı olarak dünya'nın yedi harikasından biri olarak tarihe geçen Çin Seddi, Çin Kültürel Miras Kurumu daha önceki tahminlerin tarihi verilere dayandığını öne sürdü. Kurum başkan yardımcısı Tong Mingkang, Çin Seddi’nin uzantıları olan 43 bin 721 tarihi kalıntı bulduklarını açıkladı. Orijinal duvarın sadece yüzde 8.2’sinin günümüze kadar gelebildiği...