19 / 04 / 2024

çin şehir planlaması

çin şehir planlaması

Çin’in Chongging bölgesinde, 19 katlı bir apartmanın içerisine tren istasyonu inşa edildi. Apartmanın 6 ile 8. katları arasına döşenen raylardan geçen tren için aynı apartmanda bir de istasyon bulunuyor.

Kentsel dönüşümde sihirli değnek özel sektör: Bomboş araziymiş gibi tamamen yeni bir şehir planlaması yapılmalı!

Fay hatları üzerinde konumlanan Türkiye'de binaların hızlıca dönüştürülmesinin oldukça önem arz ediyor. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İşte İnşaat Mühendisleri isimli hesabın X sosyal medyadaki o açıklaması ve gelen yorumlar... 

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

İmar planı gösterimlerinde yeni düzenleme!

Ulaşımda enerji verimliliğinin yükseltilmesi için şehir ulaşım ana planlarında, "enerji verimliliği öncelikli" olmasına imkan sunulacak

Foça'daki eğitim alanının imar planı değişikliğine mahkemeden dur!

İzmir’in Foça ilçesindeki Bağarası Mahallesi’nde yer alan ve büyükşehir meclisince eğitim alanından alınarak özel eğitim alanı yapılması uygun görülen alan için Şehir Plancıları Odası tarafından dava açıldı.

Alaçatı'daki inşaatlar için Şehir Plancıları Odası'ndan çağrı!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Alaçatı'daki inşaatların kanuna aykırı olduğunu dile getirerek inşaatların durdurulması gerektiğini dile getirdi. 

Şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençleri teknolojiye göre değişiyor!

Tokyo Üniversitesi'nden Doç. Dr. Seta Fumihiko, şehir planlaması ile afetlerin azaltılabileceğini söyledi. Seta Fumihiko şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençlerinin, teknolojiden faydalanma oranına göre değiştiğini belirtti.

Bursa'da İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülüne  layık görüldü.

İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması, Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülünü aldı.

Gap Vadisi 4. Etap Projesi açılışa hazırlanıyor!

Sıcak bir iklim kuşağında yer alan Şanlıurfa’da yeşil alan ihtiyacını gidermek için şehir merkezi ve tüm ilçelerde büyük bir yeşil alan atağı gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Vadisi 4. Etap çalışmalarında sona gelindi.

Servet GYO, Oswe Real Estate GmbH'deki hisse satışında son durum!

Servet GYO, Oswe Real Estate GmbH' nın sahip olduğu taşınmazların satış sözleşmesinin imzalandığını, satışın tamamlanması için; Şehir İmar Planlama Birimi' nin satışa konu olan gayrimenkullerin ifrazını onaylaması gerektiğini kamuoyu ile paylaşıldı. 

Şehir planlamasında 'suya duyarlı kent' önerisi!

Doç. Dr. Yelda Aydın Türk, "Sürdürülebilir drenaj sistemleri dedikleri birtakım kavramlar öne çıkmaya başladı. Bu ülkeler bununla ilgili bazı politikalar oluşturdular ve başarılı projeler hazırladılar. Örneğin, Amerika'da bazı yerlerde yeşil altyapı sistemleri kuruldu" dedi...

Şehir planlamasında yeni dönem başlıyor!

Şehir planlamasında yeni bir dönem başlıyor. Yeni sistemde belediyeler her yıl arazi kullanım alanlarının nasıl değiştiğini izlemek amacıyla ‘Kentsel Gösterge Seti’ hazırlayacak ve insan odaklı kimlikli şehirler oluşturulacak.

Kentsel dönüşüm, İstanbul şehir planlaması için bir fırsat!

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü nedeni ile dünyadaki şehircilik örnekleri tartışıladursun, Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen dünyada eşi benzeri olmayan İstanbul’da sağlıklı bir şehircilik için kentsel dönüşümün bir fırsat olduğunu söylüyor...

çin şehir planlaması Haberi

çin şehir planlaması

Ülkenin güneydoğusunda yer alan Chongqing bölgesindeki nüfus yoğunluğu, şehir planlamacılarını yaratıcı bir çözüm üretmeye yöneltti. 

APARTMANDAN ÇIKMADAN TRENE BİNEBİLİYORLAR

Bir apartmanın 6 ile 8. katları arasına döşenen raylardan geçen tren için aynı apartmanda bir de istasyon bulunuyor. Bina sakinleri, istasyon sayesinde apartmandan çıkmadan trene binebiliyor.


SES YALITIMI SAYESİNDE ÇOK SES DUYULMUYOR

Ses yalıtım sistemi sayesinde apartman sakinleri, bir bulaşık makinesinin yarattığı kadar gürültüye maruz kalıyor.


Şehrin ulaştırma yetkilileri, zamanında gerçekleştirilen çarpık kentleşme nedeniyle ray döşemek için boş alan bulmakta zorlandıklarını, bu yüzden bu tarz yaratıcı çözümler üretmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti. 


ŞEHİR PLANLAMACILARININ KENTLEŞMEYLE MÜCADELESİ

Çin'deki 4 belediyen biri olan Chongqing şehri bir liman kenti olarak biliniyor ve toprakları Yangtze Nehri yataklarına uzanıyor. Nüfusun aşırı yoğun olduğu bölgede şehir planlamacıları sadece çarpık kentleşmeyle mücadele etmiyor....