19 / 04 / 2024

Cins değişikliği dilekçesi nasıl yazılır

Cins değişikliği dilekçesi nasıl yazılır

Tapu üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında cins değişikliği işlemi de bulunuyor. Peki cins değişikliği nedir? Cins değişikliği için nereye başvurulur? Cins değişikliği harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Rumelihisarı Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 1480 Ada, 14 Nolu Parsel Millet Bahçesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Bakırköy ve Küçükçekmece İlçeleri Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Ve Yakın Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği İle 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (İstanbul İli Bakırköy İlçesi Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Çevresi) askıya çıkarıldı.

Tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan işlemlerden biri olan cins değişikliği harcının 2022'de ne kadar olduğu merak ediliyor. Cins değişikliği için ödenecek harç tutarı TKGM tarafından hazırlanan tarife cetvelinde yer alıyor. Peki, tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Güneştepe Millet Bahçesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Güneştepe Millet Bahçesi Projesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Millet Bahçesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi Millet Bahçesi 1. Etabına (Eyüp İlçesi Alibeyköy Mahallesi 2 Ada 67 Parsel) İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Reysaş GYO'nun Çayırova deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesi 420 Ada 33 Parsel'de yer alan Çayırova 15 nolu deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı.

Adres değişikliği dilekçesi örneği!

Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren mükelleflerin vergi dairesine dilekçe vermeleri gerekiyor. Peki adres değişikliği dilekçesi nasıl yazılır? İşte adres değişikliği dilekçesi örneği...

Tapu cins değişikliği vekaletname örneği!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödenecek? Tapu cins değişikliği vekaletname örneği nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda cins değişikliği ücreti 2021!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapuda cins değişikliği ücreti 2021...

Tapuda cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki tapuda cins değişikliği harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

Cins değişikliği dilekçesi nasıl yazılır Haberi

Cins değişikliği dilekçesi nasıl yazılır

Bir taşınmaz malın cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ, bahçe, tarla vb. iken arsa; veya arazi iken bağ, bahçe, tarla vb. duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. Cins değişikliği cins tashihi olarakta biliniyor. 


Tapuda cins değişikliği yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. Aksi halde ilgilisi tarafından talepte bulunulmaması halinde cins değişikliği işlemi yapılmıyor.


Peki cins değişikliği için nereye başvurulur? Cins değişikliği harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı... 



1- Cins değişikliği için nereye başvurulur? 

Cins değişikliği için öncelikle cins değişikliğinde sakınca olmadığına dair Kadostro Müdürlüğüne hitaben yazılacak olan yazı alınıyor. Akabinde ilgililer kadastro müdürlüğü veya şefliklerine müracaat ediyor.

 
2- Cins değişikliği için gerekli evraklar nelerdir? 

- Cins değişikliği istenen gayrimenkulün tapu...