25 / 04 / 2024

Çırağan Sarayı hakkında bilgi

Çırağan Sarayı hakkında bilgi

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

1945 yılında Çırağan Sarayı yazlık otel yapılacak!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan harap haldeki Çırağan Sarayı'nı devralmak için harekete geçmiş. Belediye, sarayı yazı Boğaziçi'nde geçirmek isteyen turistler için yazlık otel haline getirecekmiş.

1955 yılında Çırağan Sarayı'nın otel haline getirilmesi kararlaştırılmış!

1955 yılında harabe halinde bulunan Çırağan Sarayı'nın restore edilerek modern bir otel haline getirilmesi kararlaştırılmış. Emekli Sandığı'nın yürüteceği restore çalışmaları sonunda saray, Balkanlar'ın en konforlu oteli olacakmış.

1992 yılında Çırağan Sarayı 100 yıl sonra hizmete girecekmiş!

1992 yılında Çırağan Sarayı, 100 yıl sonra aslına uygun olarak restore edilmiş. 1.5 trilyona lira harcanarak restore edilen tarihi sarayda ilk düğün, Mustafa Koç ve Caroline Giraud çiftinin düğünü olacakmış.

1991 yılında Çırağan Sarayı, beş yıldızlı otel olarak hizmet verecekmiş!

1991 yılında restore çalışmalarına devam edilen Çırağan Sarayı, beş yıldızlı otel olarak hizmet verecekmiş. 1910 yılında çıkan yangında yanan tarihi saray, ''Çırağan Palace Hotel Kempinski İstanbul'' adıyla hizmete açılacakmış.

1986 yılında Çırağan, İstanbul'un ''süper turistik oteli'' olmaya hazırlanıyormuş!

1986 yılında onarımı devam eden Çırağan Sarayı, İstanbul'un ''süper turistik oteli'' olmaya hazırlanıyormuş. Onarım çalışmaları 60 milyar liraya mal olacak tarihi saray, 320 odadan oluşacak otel olacakmış.

1986 yılında Çırağan Sarayı'na ilk harç!

1986 yılında Çırağan Sarayı'nın binasının yeniden inşa edilerek otel yapılması için Başbakan Turgut Özal, restorasyon çalışmalarını başlatmış. Restorasyon çalışmaları sonrasında tarihi saray 5 yıldızlı otel olacakmış.

1985 yılında Çırağan Sarayı'nı İngilizler restore edecekmiş!

1985 yılında Çırağan Sarayı'nı İngiliz Trusthouse Forte şirketi restore edilecekmiş. Harap halde olan ve sadece dış duvarları kalan Çırağan Sarayı, restore sonrası prestij otel haline getirilecekmiş.

1981 yılında Çırağan Sarayı, ''Toplantılar Sarayı'' olacakmış!

1981 yılında harap halde duran Çırağan Sarayı onarılarak, Toplantılar Sarayı haline getirilecekmiş. Çırağan Sarayı'nın yanına da projesini Sedad Hakkı Eldem'in hazırladığı, 2 bin 500 yataklı bir otel inşa edilecekmiş.

1977 yılında Çırağan Sarayı, otel haline getirilecekmiş!

1977 yılında metruk bir halde bulunan Çırağan Sarayı ile civarının değerlendirilmesi Emekli Sandığı tarafından kararlaştırılmış. Emekli Sandığı Çırağan Sarayı ile yanında olmak üzere iki otel inşaatını planlamış.

1974 yılında Çırağan Sarayı çöplük haline gelmiş!

1974 yılında Çırağan Sarayı kaderine terk edilmiş ve yapılan bütün projeler kağıt üzerinde kalmış. Sultan Abdülaziz devrinde 4 milyon altına yaptırılan Saray'ın deniz yönündeki bölümleri kum deposu olarak kullanılmış.

1960 yılında Çırağan Tesisleri'nin inşaatı başlayacakmış!

1960 yılında Çırağan Sarayı, Türkiye'nin Monte Carlo'su haline getirilmesi kararlaştırılmış. Amerikan şirketinden 100 milyon lira kredi çekilmiş. 150 milyona mal olacağı hesaplanan gazino-kumarhane ve otel tesisleri inşaatı başlayacakmış.

Çırağan Sarayı yandı, bitti, küllerinden doğdu!

104 yıl önce 18 Ocak'ta makus talihine ve üzerindeki uğursuzluğa son kez yenik düşüp, yanarak kül olan Çırağan Sarayı bugün artık dünyanın en önemli sanatçı ve devlet adamlarını ağırlıyor. İşte 17. yüzyıldan bugüne Çırağan Sarayı...

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

İslam Memiş'ten gram altın hakkında flaş açıklama

Yaklaşan seçimler öncesinde çok sayıda vatandaş bankalardaki parasını çekerek ya altın ya da dolar aldı. Altın uzmanı İslam Memiş'ten gram altın hakkında önemli açıklamalar geldi.

Türk lirası hakkında duyulmamış olay! Tüm dünya bu olaya kilitlendi, yatırımcılar siz de bakın

Türk lirası hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Rusya Merkez Bankası ülkenin varlık fonunun Çin, Hindistan ve Türkiye'nin yanı sıra diğer bazı ülkelerin para birimlerine yatırım yapmayı planladığı öğrenildi.

Bir ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı mecliste!

Bir siyasi partinin ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı olmasına rağmen işlem yapılmadığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıaslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile asgari ücret karşılığında çalışan kişilerin ücretlerinin haczolunamaması öngörülüyor.

Nazım Erdoğan'dan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Değişikliği değerlendirmesi!

sahibindencom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te gerçekleştirilen düzenlemeye ilişkin, "Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bu düzenlemeyi çok önemli buluyor ve destekliyoruz." dedi.

Çırağan Sarayı bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu!

Yıldırım Demirören'in kızı Yelda Demirören, ile merhum iş adamı Hasan Kalyoncu'nun oğlu Haluk Kalyoncu hafta sonu Çırağan Sarayı'nda dünya evine girecek. Çiftin düğününün olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Saray'ın bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu.

Çimento kralının oğlu Çırağan'da evlendi!

Hintli çimento kralının oğlu, Çırağan Sarayı'nda evlendi. 5 milyon dolara yapılan düğüne 300'ü aşkın davetli katıldı.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı Çalıştayı 27 Nisan'da!

Sektör temsilcilerinin yanı sıra birçok kurum ve kuruluşun bir araya geleceği “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı Çalıştayı 27 Nisan'da yapılacak.

Çevre ve Şehircilik'in eski 8 çalışanı hakkında gözaltı kararı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ihraç edilen 8 personeli hakkında FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı çıkarıldı..

Çırağan Ekstra Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Çırağan Ekstra Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beşiktaş’ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Özlem Sakacı ve Onur Sertkaya ortaklığında kuruldu.

Şafak Çak hakkında savcılığa dolandırıcılık başvurusu!

Ünlü mimar Şafak Çak'ın hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Mehmet Ali Ö., Çak’ın, 1 milyon liraya yakın para almasına rağmen evin iç mimarisi ile ilgili hiçbir işi yapmadığını iddia etti.

Kooperatif genel kurul toplantıları hakkında tebliğ!

Kooperatif ve Üst Kuruluşlarının Olağan Genel Kurul Toplantılarının Birleştirilerek Yapılması Hakkında Tebliğ, 31 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.. 

Çırağan Sarayı hakkında bilgi Haberi

Çırağan Sarayı hakkında bilgi



Çırağan Sarayı belediyeye devrolunacak


Bir Amerikan şirketi yanık sarayı otel yapmak için Belediye ile temasa girdi


    Belediye, Çırağan Sarayı'nın otel yapılmak üzere hükümet tarafından kendisine devredilmesine esas itibariyle karar verildiği için bu hususta bazı ecnebi müesseseleri ile iptidai mahiyette olmak üzere, temasta bulunmuştu. Bu maksatla otelcilikte ihtisası olan İsviçre şirketleriyle evvelce bir temas yapılmıştı. Çırağan Sarayı, meşrutiyetin ikinci senesinde yanarak bugün hala bir harabe halinde olduğu için bir vakitler binayı tetkik eden mimar ve mühendisler, binanın enkazı üzerinde yeni bir bina yapılamayacağını ve enkazı yıkmaktan başka çare olmadığını iddia etmişlerdi. Fakat sonraları Güzel Sanatlar Akademisi profesörleriyle...