19 / 04 / 2024

Çırağan Sarayının mimarı kimdir

Çırağan Sarayının mimarı kimdir

Sarkis Balyan, Çırağan Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Galatasaray Lisesi binası, Yıldız Sarayı Büyük Mabeyin Binası, Çadır Köşkü, Malta Köşkü ve İTÜ Taşkışla Binası'nın mimarıdır. Peki Sarkis Balyan kimdir? İşte biyografisi...

Çırağan Sarayı bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu!

Yıldırım Demirören'in kızı Yelda Demirören, ile merhum iş adamı Hasan Kalyoncu'nun oğlu Haluk Kalyoncu hafta sonu Çırağan Sarayı'nda dünya evine girecek. Çiftin düğününün olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Saray'ın bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu.

Yüksek Mimar Mühendis Erdoğan Yalkın vefat etti!

Yüksek Mimar Mühendis Erdoğan Yalkın vefat etti. Mimar Yalkın'ın ailesi taziye ilanı yayınlattı. 

Çimento kralının oğlu Çırağan'da evlendi!

Hintli çimento kralının oğlu, Çırağan Sarayı'nda evlendi. 5 milyon dolara yapılan düğüne 300'ü aşkın davetli katıldı.

Luxera Meydan ve Luxera Yenibosna'nın lansmanı yapıldı!

Luxera Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Luxera Meydan ve Luxera Yenibosna projelerinin lansmanı bugün Çırağan Sarayı'ndan gerçekleşti.

Cadde 54'ün lansmanı yapıldı! Metrekaresi 3 bin 800 TL'ye!

Sakarya Serdivan’da hayata geçirilen Cadde 54 projesi bugün Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Projede yer alan studio rezidansların metrekaresi 3 bin 800 TL’den, ofislerin metrekaresi ise 6 bin TL’den başlıyor.

TOKİ Sarayönü projesinin temeli atıldı!

TOKİ tarafından, Sarayönü’de yapılacak olan 883 konutun inşaat çalışmaları başlatıldı. 45 bloktan oluşan projede toplam 883 konut olacak.

Ali Ağaoğlu, kızı Sena için bir düğün daha yapacak!

Ali Ağaoğlu, önceki ay Çırağan Sarayı'nda günlerce konuşulan bir törenle evlenen kızı Sena ile damadı Koray Kırcal'ın düğününe davet edemediği akrabaları için bir düğün yapacak.

Sena Ağaoğlu'nun gelinliği ile üç daire alınır!

Ali Ağaoğlu kızı Sena'yı evlendirdi. Sena Ağaoğlu, önceki akşam Çırağan Sarayı’nda düzenlenen düğün töreninde işadamı Mustafa Kırcal’ın oğlu Koray Kırcal’la nikâh masasına oturdu. Ali Ağaoğlu, damadına 28 milyon liralık yalı hediye etti. İşte Ağaoğlu'nun kızının düğünden ilginç detaylar.

Sur Yapı Koşuyolu basın toplantısı ertelendi!

30 Kasım 2016 Çarşamba günü saat 12.00’da Çırağan Sarayı Balo Salonu’nda gerçekleştirilecek basın toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

Topkapı Sarayı'nın duvarlarında yıkılma tehlikesi!

Duvarlarında çatlak, bahçesinde çukur oluşan tarihi Topkapı Sarayı’nın durumu endişe yaratıyor. Uzmanlar olası bir depremde özellikle sarayın Marmaray’a bakan duvarlarının risk altında olduğu görüşünde

İç Mimar Kerim Çarmıklı ile Zeynep Selvili evlendi!

İç Mimar Kerim Çarmıklı Mayıs ayında nişanlandığı psikolog Zeynep Selvilli ile dün akşam Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen düğünle evlendi.

EYG Grup basın toplantısı 27 Nisan'da!

EYG Grup, 27 Nisan 2016 Çarşamba günü Çırağan Sarayı'nda Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik’in katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyecek.

Çırağan Sarayı'nın tapusu Beylikdüzü Belediyesi'nde!

Beylikdüzü Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi ve Meclis Başkanvekili Ömer Şatır ailesi ve kendisine dair bilinmeyenleri Gazetem İstanbul'a anlattı. Şatır, Çırağan Sarayı ile birlikte birçok önemli yerin tapusunun kendilerinde olduğunu söyledi.

Çırağan Sarayının mimarı kimdir Haberi

Çırağan Sarayının mimarı kimdir

Sarkis Balyan kimdir? 


Sarkis Balyan'ın 1835 yılında doğduğu bilinmektedir. Osmanlı döneminde yaşamıştır. Garabet Balyan’ın oğludur. Sarkis Balyan, Nigoğos Balyan ile 1843 yılında Paris’e gitmiştir. Collège Sainte-Barbe de Paris'te eğitim görmüştür. Balyan, Ecole des Beaux Arts'dan mezun olmuştur. 


Türkiye’ye döndükten sonra Garabet ve Nigoğos Balyan ile birlikte çalışan Sarkis Balyan daha sonra kardeşi Hagop ile birlikte projeler geliştirmiştir. 



Sarkis Balyan yapıları!


Beylerbeyi Sarayı, babası Garabet Amira Balyan'la birlikte (1861 - 1865), Beşiktaş Makruhyan Ermeni Okulu (1866) (eşi Makruhi'ye adanmıştır), Çırağan Sarayı (1863 - 1871), Pertevniyal Valide Sultan Camii, kardeşi Hagop Balyan'la birlikte (1871), Zeytinburnu Barut Fabrikası (1874), Akaretler Sıra Evleri 138 daireli evler (1874), Harbiye Nezareti, bugünkü İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Taşkışla binası, Mekteb-i Tıbbiye, bugünkü Galatasaray Lisesi'nin binası, Maçka Silahhanesi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Maden...