28 / 03 / 2024

çöp vergisi

çöp vergisi

Konut ve işyerleri için alınan vergiler arasında yer alan Çevre Temizlik Vergisi'nde ödemeler devam ediyor. Peki, Çevre Temizlik Vergisi son ödeme tarihi nedir? Çevre Temizlik Vergisi ne zamana kadar ödenecek? İşte tüm detaylar...

Çöp vergisi PTT ile ödenir mi?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen çevre temizlik vergisi halk arasında çöp vergisi olarak biliniyor. Peki, çöp vergisi PTT ile ödenir mi?

Çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Gayrimenkullerden ev ve işyerleri için ödenmesi gereken çöp vergisi, arsa ve araziler için ödenmiyor. Her sene, senede iki eşit taksit halinde ödeme yapılıyor. Peki, çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Çöp vergisi ödemeleri 2 gün sonra başlıyor!

Taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında çöp vergisi de yer alıyor. Çöp vergisinin ilk taksiti 2016 yılının Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre çöp vergisi ödemeleri 2 gün sonra başlıyor..

Çöp vergisi için gerekli evraklar nelerdir?

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de bulunuyor. Ödemeler her sene iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, çöp vergisi için gerekli evraklar nelerdir?

Mesken çöp vergisini kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisi ödeniyor. Peki, mesken çöp vergisini kim öder?

Çöp vergisi hesaplama 2015!

Çöp vergisi, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalarda farklı şekilde ödeniyor. Konutlarda su faturasına yansıtılan çöp vergisi, işyerleri için belediyede ödeniyor. Peki, çöp vergisi ne kadar?

Çöp vergisi hangi faturadan kesilir?

Çöp vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi, meskenlerde faturaya yansıtılıyor. Peki, çöp vergisi hangi faturadan kesilir? Meskenlerin vergisi nasıl ödenir?

2015 yılı çöp vergisi ne zaman ödenir?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi meskenler için su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer bağımsız bölümler için belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 yılı çöp vergisi ne zaman ödenir?

Çöp vergisi 2015 ne kadar?

Mart ayı itibarıyla ödenmesi gereken vergiler arasında taşınmaz mallar adına ödenecek çöp vergisi de bulunuyor. Verginin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Peki, çöp vergisi 2015 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi ne zaman ödeniyor?

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Çevre temizlik çöp vergisini kaleme aldı. Çevre temizlik vergisinin, birinci taksiti emlak vergisinde olduğu gibi her yılın Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor...

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti son gün!

İş yeri kullanıcılarının ödemek ile yükümlü olduğu çevre temizlik vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksiti son günü ne zaman?

Çöp vergisini kiracı mı öder?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, mal sahipleri tarafından mı ödeniyor. Yoksa kiracının da olması durumunda çöp vergisini kiracı mı öder? İşte yanıtı...

Çöp vergisi nasıl ödenir?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi nasıl ödenir? Konutlara düşen çevre temizlik vergi payı nasıl tahsil ediliyor? İşyeri sahipleri, çöp vergilerini nasıl ödüyor?

Çöp vergisi nereye ödenir?

Çevre temizlik vergisi olarak da ifade edilen çöp vergisi nereye ödenir? Konutlar için ödenmesi gereken çöp vergisi ödemeleri için belediyeye gitmek gerekiyor mu? İşte yanıtı...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin uzatılıp uzatılmadığı gündemde sorgulanmaya başladı. Peki, MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı? İşte detaylar...

Emlak vergisi nedir? Kimler emlak vergisi ödemez?

Emlak vergisi, ev sahibi olan kişileri yakından ilgilendiren bir konudur. Emlak vergisi bazı durumlarda ödenir ve bazı durumlarda ise ödenmez. Ev sahiplerinin ödeme yapıp yapmaması gerektiği de bazı durumlara göre belirlenmektedir.

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

Herkesi ilgilendiriyor! Pasaport, ehliyet, MTV, emlak vergisi, trafik cezası… Yeni zamlı tarifeler belli oldu!

Pasaport, ehliyet, MTV, emlak vergisi, trafik cezasına gelecek zamların ne kadar olacağını belirleyen yeniden değerleme oranına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yüzde 122,93 olarak açıklanan oranda indirim için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetki kullanıp kullanmayacağı merak e

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Emlak vergisi borcu olan konutlar satılabilir mi?

Emlak vergisi borcu olan dairelerin tapu devir işlemlerinin yapılıp yapılmadığı ev sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki borcu olan evlerin satışı mümkün mü? İşte detaylar...

Kurumlar vergisi oranı resmen yüzde 25'e yükseltildi!

Hali hazırda yüzde 20 seviyesinde bulunan Kurumlar Vergisi'nin 2021'de yüzde 25'e çıkarıp, 2022'de yüzde 23 olarak belirleyen kanun TBMM'den geçmişti, bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Emlak vergisi yapılandırma 2021!

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran mükelleflere müjde geldi. Ocak 2021'e kadar başvuru yapıp, borcunuzu kapatabiliyorsunuz. İşte emlak vergisi yapılandırma 2021...

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Taşınmaz mala sahip olan insanlar, yeni yılın başlamasıyla emlak vergisi ödemelerinin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini merak edip araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? İşte merak o edilen soruların cevapları...

Değerli konut vergisi yeniden düzenlenecek!

TBMM'den 5 Aralık tarihinde geçen ve 7 Aralık tarihinde onaylanıp yürürlüğe giren "değerli konut vergisi" yeniden düzenlenecek. 

Ev sahipleri dikkat! Kazandığınızın vergisi var!

Geçtiğimiz yıl evini kiraya veren veya alıp satan mükelleflerin vergilerini ödemeleri gerekiyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi 2'nci taksitinin bu ay sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

çöp vergisi Haberi

çöp vergisi

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yer alan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden faydalanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. 

Çevre temizlik vergisi ödemekle yükümlü olanlar ise, her ne şekilde olursa olsun binaları kullannanlar olarak biliniyor. Boş bulunan binalarda mükellef, binaların malikleri ve malik gibi tasarruf edenler olarak açıklanıyor. Bina maliki, intifa hakkı sahibi, ve binalara malik gibi tasarruf edenler Medeni Kanun hükümlerine göre tespit ediliyor. 

Konutlara ait çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınarak her yıl başında Maliye Bakanlığınca açıklanan oranlar üzerinden hesaplanıyor. Açıklanan oranlara Büyükşehir belediyesi, Kalkınmada öncelikli yörelerdeki ve nüfusu 5.000'in altında olan belediyeler ve diğer belediyeler için ayrı ayrı belirleniyor. Peki, vergi ne zaman ödeniyor?
 

Çevre Temizlik Vergisi...