23 / 04 / 2024

çorum Hitit köyü son durum

çorum Hitit köyü son durum

Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilecek "Hitit köyü" için sözleşme imzalandı. Proje Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) desteğiyle inşa edilecek.

Çorum'da inşa edilen yeni üniversite binası depreme dayanıksız çıktı!

Çorum'un İskilip ilçesinde Hitit Üniversitesi bağlı Meslek Yüksek Okuluna vatandaşların bağışlarıyla yeni bina inşa edildi. Devralınan binanın depreme dayanaksız olduğu öğrenildi. Yaklaşık 1.5 milyon TL harcanarak güçlendirilen binanın inşaatı bilinmeyen bir nedenden dolayı öylece bırakıldı.

Çorum'da 2,5 milyon liraya Hitit köyü inşa edildi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilen Hitit köyünde turistler Hititlerin 3 bin 500 yıl önceki günlük yaşantısına tanıklık ederken, ilçedeki kadınlar da ürettikleri el emeği ürünlerden satarak kazanç sağlayacak.

Çorum'da KOBİ hastanesi kurulacak!

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum'da Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği tarafından "KOBİ hastanesi" kuracaklarını söyledi.

Hitit Üniversitesi MYO kampüsünün inşaatı 9 ayda bitirilecek!

Çorum Sungurlu’ya gelen Vali Mustafa Çiftçi, KYK Yurdu ziyaretinden sonra, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Kampüs inşaatını inceledi. Vali Çiftçi, inşaatın 9 aya kadar biteceğini söyledi.

Çorum Hitit Üniversitesi Hastanesi'ne yeni otopark!

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servis bölümüne otopark yapılması için çalışmalara başlandı.

Çorum Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Kampüsü açıldı!

Çorum’da Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Kampüsü'nün açılışı yapıldı. Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik’e düzenlenen törende ‘Fahri Doktora’ ünvanı verildi.

Çorum "Hitit köyü" projesi için imzalar atıldı!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilecek "Hitit köyü" için sözleşme imzalandı. Proje Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) desteğiyle inşa edilecek.

Çorum Boğazkale'ye hitit mimarisinde hükümet konağı!

Çorum Boğazkale ilçe heyeti, Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu ziyaret etti. Heyet, ziyaret sırasında Boğazkale’ye yapılan yatırımlarla ilgili konuştu.

Çorum Hitit Üniversitesi'ne yeni spor salonu!

AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, Hitit Üniversitesi'nin yapımı devam eden spor salonu inşaatını inceledi.

Çorum Hitit Üniversitesi'ne yeni kampüs!

Çorum Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu'na yeni kampüs inşa ediliyor. Kampüs 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek.

Çorum'a Hitit köyü inşa edilecek!

UNESCO'nun Dünya kültür mirası ve Dünya belleği listelerindeki tek antik şehir unvanına sahip Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilecek Hitit köyü ile 3 bin 500 yıl önceki yaşantı canlandırılacak.

Hitit Krallığı Hattuşa'da hayat bulacak!

UNESCO'nun Dünya kültür mirası ve Dünya belleği listelerindeki tek antik şehir unvanına sahip Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilecek Hitit köyü ile 3 bin 500 yıl önceki yaşantı canlandırılacak.

Çorum Hitit Barajı'na 22 milyon TL'ye arkeopark yapılacak!

Anadolu'nun en eski barajı olarak değerlendirilen Çorum'daki Hitit Barajı'nın koruma altına alınması ve turizme kazandırılması için rekreasyon projesi hazırlandı. DSİ Genel Müdürlüğünce hazırlanan 22 milyon liralık arkeopark ile rekreasyon projesiyle Çorum'un turizm merkezi olması sağlanacak.

çorum Hitit köyü son durum Haberi

çorum Hitit köyü son durum

İl Özel İdaresi ve Boğazkale Kaymakamlığı tarafından yürütülen, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) desteğiyle kurulacak Hitit köyünün yapımı için ihaleyi kazanan firma ile taraftar arasında sözleşme imzalandı. Boğazkale Hitit köyü 7 dönüm arazide yer alacak. 


UNESCO'nun "Dünya kültür mirası" ve "Dünya belleği" listelerindeki tek antik şehir unvanına sahip Çorum'da yer alacak Hitit Köyü 1 milyon liranın üzerinde yatırım değerine sahip. 


Hitit Köyü Projesi ile Hititlerin 3 bin 500 yıl önceki günlük yaşantısının canlandırılacağını vurgulayan Kaymakam Turan Soğukoluk "Aslanlı Kapı'dan girilen, avlusu bulunan, içinde birçok dükkanı barındıran, o günkü kral ve taht odası, hapishanesi, ekmek fırını, demir atölyesi bulunan bir yapı inşa edilecek."dedi. 



Yeni...