18 / 04 / 2024

çukurova havalimanı çalışmaları son durum

çukurova havalimanı çalışmaları son durum

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı için tarih verdi. Çukurova Havalimanı 2019 yılı başında tamamlanacak.

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların iş programına göre 2026 yılında tamamlanacağını fakat hedeflerinin bu tarihi 2025 yılına çekmek olduğunu dile getirdi.

Çukurova Havalimanı yıl sonunda açılacak! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve hizmete alınmasının planlandığı tarihi açıkladı. İşte Bakan Uraloğlu'nun o açıklamaları...

Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını söyledi.

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Çukurova Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Çukurova Havalimanı altyapı yapım çalışmalarının durduğu, üstyapı tesisleri ihale bedelinin 300 milyon avro olduğu ve 12 milyon yolcu garantisi verildiği ifadelerinin tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti.

Trabzon Havalimanı'ndaki bakım ve onarım çalışmaları mecliste!

Trabzon Havalimanı'nda başlatılan bakım ve onarım çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon Havalimanı pist yenileme çalışmaları ay sonunda tamamlanacak!

Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği bakımından en önemli havalimanları arasında bulunan Trabzon Havalimanı'nda pist yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Ahmet Kaya'dan Trabzon Havalimanı'ndaki pist bakım çalışmalarına ilişkin soru önergesi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Havalimanı’nda başlatılan bakım ve onarım çalışmalarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, konuya iliişkin soru önergesi sundu...

Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’ye kurulacak hastaneler için yapılan çalışmalar görüntülendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı salgın hastanelerinin yapımı için başlayan çalışmalar havadan görüntülendi.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak hastanenin inşaat çalışmalarında son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yapılacağını açıkladığı Atatürk Havalimanı'ndaki 1000 yataklı hastane inşaatında çalışmalar son süratsürüyor.

Atatürk Havalimanı'nda hastane çalışmaları başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, İstanbul'da 1000 yataklı iki hastane inşaatı için çalışmalar başladı. Atatürk Havalimanı'nda başlayan çalışmalar havadan görüntülendi.

Çukurova'da mühürlenen inşaatta çalışmalar yeniden başladı!

Adana'nın Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde imara uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlenen inşaatta çalışmalar devam ediyor.

Yeni Çukurova Havalimanı böyle olacak!

Üst yapı tesisleri için 16 Mart tarihine kadar teklif alınacağı Çukurova Havalimanının inşaat sonrası ihalesi ile ilgili önemli değişiklikler yapıldı...

çukurova havalimanı çalışmaları son durum Haberi

çukurova havalimanı çalışmaları son durum


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı için tarih verdi. Mersin'deki birçok sektörün temsilcisi, yapımı yılan hikayesine dönen havalimanının en geç 2018 başında faal.iyete geçirilmesini isterken, DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, 2019'un başında Çukurova Havalimanı'nı hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. 


Mersin için büyük önem taşıyan, ilk ihalesinin iptal edilmesinin ardından yapılan ikinci ihalede de sıkıntılar olduğu dile getirilen Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi, Mersinli işadamlarını isyan ettirdi. Daralan piyasaların etkisini azaltmak ve ihracata, ticarete devam etmek isteyen Mersinli işadamları, bu zorlu süreçte hedeflerine ulaşmak adına kentte yapılması planlanan yatırımların vakit kaybedilmeden hizmete açılmasını bekliyor. Aynı zamanda kargo hizmeti de verecek olan Çukurova Havalimanı'nın hayata geçirilmesiyle Mersin'de başta ulaşım olmak üzere tarımdan sanayiye, ihracattan otomotive, yatırımdan inşaat ve turizme kadar...