24 / 04 / 2024

çukurova havalimanı ne zaman açılacak

çukurova havalimanı ne zaman açılacak

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Çukurova Havalimanı Mart 2022'de açılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada "Altyapı yatırımları bitti, üstyapıya yönelik ihalesi yapıldı. 2022 yılı mart ayında Allah'ın izniyle Çukurova Havalimanı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Çukurova Havalimanı Projesi meclis gündeminde!

Çukurova Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havalimanı için yer teslimi yapıldı!

Adana ile Mersin'in en önemli projelerinden biri olan Çukurova Havalimanı projesi için yer teslimi yapıldı. 

Çukurova Havalimanı'nın ihalesi iptal edildi!

Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin ihalesini Günbeton İnşaat-Terminal Yapı ortak girişi, 100 milyon Euro kira bedeli ile kazandı. Toplam yatırım tutarının 250 milyon Euro olması hesaplanan inşaat ortaya çıkan güvensizlik nedeniyle DHMİ Yönetim kurulunca ihale iptal edildi.

Çukurova Havalimanı'nın inşaatı için bin istihdam!

Çukurova Havalimanı inşaatında 1000 kişilik yeni istihdam sağlanması planlanıyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen Çukurova Havalimanı'nın 2,5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Çukurova Havalimanı'na ilk uçak Nisan'da inecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Elvan, ''Çukurova Havalimanı'na ilk uçak Nisan'da inecek'' dedi.

Çukurova Havalimanı'nın inşası TBMM gündeminde!

2013'te yapımına başlanılan Çukurova Havalimanı'nın inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a soru önergesi gönderdi.

Çukurova Havalimanı’nın altyapı inşaatı tamamlanıyor!

Alt ve üstyapı tesisleri yapımı inşaatı süren Çukurova Havalimanı’nda sona geliniyor. Altyapı çalışmalarının hızla devam ettiği projenin yüzde 40'ı tamamlandı.

Çukurova Havalimanı 2019'da tamamlanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı için tarih verdi. Çukurova Havalimanı 2019 yılı başında tamamlanacak.

Mersinli işadamlarından Çukurova Havalimanı isyanı!

Mersin’deki birçok sektörün temsilcisi, yapımı yılan hikayesine dönen havalimanının en geç 2018 başında faaliyete geçirilmesini isterken, DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, 2019’un başında Çukurova Havalimanı’nı hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Çukurova Havalimanı 20 Ekim'de yeniden ihale edilecek!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Çukurova Havalimanı’nda yüklenici firmada problem yaşandığını ancak 20 Ekim 2015 günü yeniden ihaleye çıkacağını ve en kısa sürede bitirileceğini söyledi.

Çukurova Havalimanı'na Stroy İnvest ortak oldu!

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı için kredi arayışına giren yüklenici firma Çukurova Havalimanı Yatırım Yapım ve işletme A.Ş., Rus Stroy invest ile anlaştı. Ramazan Bayramı'ndan sonra inşaatın kaldığı yerden başlayacağı belirtildi.

Çukurova Havalimanı yıl sonunda bitecek!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, son dönemde kentte önemli yatırımların gerçekleştirildiğini belirterek, Mersin’imizi daha ileriye götürmek için atılacak adımlarda öncülük edip sürecin her aşamasının bizzat takipçisi olacağım” dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

İstanbul Havalimanı Gar Müdürlüğüne 42 işçi alınacak! TCDD tek tek açıkladı! Şimdi başvuru şartlarına bakın!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Havalimanı Gar Müdürlüğüne 42 işçi alımı yapılacak. İşte tüm detaylar...

Çukurova Havalimanı yıl sonunda açılacak! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve hizmete alınmasının planlandığı tarihi açıkladı. İşte Bakan Uraloğlu'nun o açıklamaları...

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacak? Kağıthane metro hattı nereden geçecek?

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacağı merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı metroları güzergahında yer alan 3 metronun açılış tarihleri merak konusu oldu. Peki, E5-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı mı? İstanbul Havalimanı Metrosu ne zaman açılacak? Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattı ne zaman hizmete girecek? İşte cevabı

M10 (Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı) metro hattı açılıyor! Deneme sürüşleri yapılan metronun ücreti ne kadar?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu diğer bir adıyla M10, hattında gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı. Ekim ayında açılması planlanan metronun ne kadar olacağı ise merak konusu. İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Adana Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda uçuşlar 2022'de başlıyor!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı. Havalimanının 2022 senesinin son çeyreğinde açılması bekleniyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti ne zaman tamamlanacak?

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti yıllardır gündemden düşmüyor. Birçok ihaleye çıkılan pistin inşaatı henüz tamamlanamadı. Peki Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti ne zaman tamamlanacak?

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2022'de açılacak!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı. Havalimanın açılışı 2022'nin son çeyreğinde gerçekleşecek. 

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018'de yapılan genel seçimler sırasında Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ inşa edileceğini duyurmuştu. Peki İstanbul Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı mı? İstanbul Millet Bahçesi ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

çukurova havalimanı ne zaman açılacak Haberi

çukurova havalimanı ne zaman açılacak

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti TBMM gündemine taşındı. Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

İsmail Koncuk, sorularının Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmasını talep etti. Koncuk, "Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim" dedi. Koncuk, şunları kaydetti:

"Adana ve Mersin illerine hizmet verecek olan 15 Aralık 2011'de ihalesi gerçekleştirilen ve temeli 2013'te atılan Çukurova havalimanının inşaatı 9 ihale, 3 temel atma töreni görmesine rağmen bir türlü hizmete açılamamıştır." 

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları: 

1- Yılda 10 milyon yolcu kapasitesine göre tasarlanan Çukurova Havalimanı inşatının yüzde kaçı tamamlanmış durumdadır? 

2- Dokuz ihale, üç temel atma töreni ve altı farklı tamamlanma tarihi açıklanmasına rağmen bitmeyen Çukurova Havalimanı hangi...