25 / 04 / 2024

cumalıkızık restorasyon

cumalıkızık restorasyon

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a sahip çıkıyor!

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk izlerini bünyesinde barındıran tarihi değerleri ayağa kaldırmaya devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, restorasyon çalışmalarıyla Yıldırım’ın dünyaya açılan penceresi Cumalıkızık’a sahip çıktıklarını ifade etti.

Bursa Cumalıkızık yeniden ayağa kalkıyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Osmanlı’nın kırsal mimarisinin ilk örneklerinden Cumalıkızık, Yıldırım Belediyesi öncülüğünde yeniden ayağa kalkıyor.

Cumalıkızık'ta tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor!

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı İmparatorluğunun ilk izlerini bünyesinde barındıran Cumalıkızık'ı ayağa kaldırıyor.

Academy Ekşi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Academy Ekşi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Academy Mimarlık Restorasyon İnşaat ve Enes Ekşi İnşaat ortaklığında kuruldu.

Yeşilmen Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşilmen Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Semih Yeşilmen tarafından kuruldu.

İstanbul'un simgesi Kız Kulesi, 11 Mayıs'ta ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor! İşte öncesi ve sonrası!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından orijinal malzemeler kullanılarak gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları tamamlanan İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi, 11 Mayıs'ta ziyarete açılıyor.

Sm Planlama Mimarlık Restorasyon Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sm Planlama Mimarlık Restorasyon Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de Samet Kuzpınarı tarafından kuruldu.

Kız Kulesi'nin restorasyonunda son durum ne? Kültür ve Turizm Bakanlığı teknik raporu paylaştı! İşte o rapor!

İstanbul’un simge yapılarından olan Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz senenin Eylül ayında başlatılmıştı. Son zamanlarda tarihi kuleye kamuflaj uygulaması merakları artırdı. İşte Kız Kulesi'ndeki son durum...

Florya Restorasyon Mimarlık İnşaat Elektronik Tedarik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Florya Restorasyon Mimarlık İnşaat Elektronik Tedarik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece’de İsmail Özayyıldız  tarafından kuruldu.

2a Mimarlık Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

2a Mimarlık Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Funda Kuzay ve Zafer Kuzay ortaklığında kuruldu.

Sam Mimarlık Restorasyon Arkeoloji Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sam Mimarlık Restorasyon Arkeoloji Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Alen Maşalı, Evren Yıldız ve Harice Kübra Düzgün ortaklığında kuruldu.

Okan Mıhcı Mimarlık Restorasyon Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Okan Mıhcı Mimarlık Restorasyon Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de Okan Mıhcı tarafından kuruldu.

Matla Desing Mimarlık Restorasyon Ve Dış Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Matla Desing Mimarlık Restorasyon Ve Dış Ticaret Limited  Şirketi Üsküdar’da  500 bin TL sermaye bedeli ile Dilşad Aslaner ve Efe Kağan Hızar kuruldu.

Seffe Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seffe Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te  50 bin TL sermaye bedeli ile Ferhat Altunbaş tarafından kuruldu.

Akyüz Restorasyon Mimarlık İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akyüz Restorasyon Mimarlık İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta  2 milyon  TL sermaye bedeli ile Turgut Akyüz tarafından kuruldu.

Mimarc İnşaat Mimarlık Restorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimarc İnşaat Mimarlık Restorasyon Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aynur Şerifoğlu tarafından kuruldu.

cumalıkızık restorasyon Haberi

cumalıkızık restorasyon

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta satın alıp restore ettirdiği Osmanlı konağında, hem yaşıyor hem de turizm hizmeti vermeye devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Murat Uysal, mimar kardeşinin yardımıyla yaklaşık 4 yıllık süreçte konağı aslına uygun restore ettirdi. Ciddi maliyetle yenilediği, tarihe uygun eşyalarla donattığı konağın üst katında kendisi yaşayan Uysal, zemin katı ve bahçesinde ise müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

Tarihe hep merak duyduğunu ifade eden Uysal, "Cumalıkızık 700 yıllık bir Osmanlı köyü. Özellikleri çok fazla, manevi duyguları tarihle birleştirdiğinizde çok güzel bir yaşantı ortaya çıkıyor. Manevi duyguları halen yaşatan bir yer. Sanki...