20 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi

Osmanlı-Selçuklu mimarisinin sentezi olan ve 5 milyon cilt kitabın bulunacağı Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi sonbaharda açılacak....

Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapımını yakından takip ettiği Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu bugün resmen açılıyor...

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nde sona gelindi!

Beşetepe'de inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin fotoğrafları ortaya çıktı. Kaba inşaatı tamamlanana kütüphane, 2018'in sonunda açılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu!

İçinde 5 milyon cilt kitabın bulunacağı Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu. Dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyüğü olacak kütüphane, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın halka açık üçüncü binası olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin inşaat çalışmaları başlıyor!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alacak olan Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin inşaat çalışmaları başlayacak, bununla ilgili süreçler tamamlanmak üzere" dedi.

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

Hastanelere personel alımı yapılacak! 17 bin personel için Cumhurbaşkanlığı onay verdi!

17 bin personel hastanelere alınacak, KPSS şartı aranmıyor. Cumhurbaşkanlığı duyurdu. Tüm gözler haberde..

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sessiz sedasız toplantı! Kripto paralara ne zaman vergi geleceği ortaya çıktı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kripto para için toplanıldı. Kripto paralar için yeni şartlar getirildi. İşte detaylar…

Beştepe’de kripto para toplantısı! Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kripto para birimleri masaya yatırıldı!

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri ile ilgili toplantı yapıldı. Peki toplantıda neler konuşuldu? İşte detaylar...

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Kepez'e 'Burhanettin Onat Kütüphanesi' geliyor!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından DokumaPark'a Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.

Keçiören Yükseltepe'deki Mehmet Doğan Kütüphanesi açıldı!

Keçiören Yükseltepe'ye Mehmet Doğan Kütüphanesi yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi, ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı.

Atatürk Orman Çiftliği’nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılması kararı iptal edildi!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, Atatürk Orman Çiftliği’ne inşa edilmesinin önünü açan ilke kararı, Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucunda iptal edildi. 

Kepez'e 'dünya' kütüphanesi inşa edilecek!

Kepez Belediyesi, dört kütüphane projesinin en büyüğünün de yapımına başlıyor. Kütüphane, Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşa edildiği arazinin yanında yer alan 6 bin 500 metrekare büyüklüğüne sahip belediye kültürel tesis alanında yapılacak.

Kandilli Rasathanesi yapı laboratuvarı Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa ediliyor!

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsü'ne yapılacak olan yapı laboratuvarının Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa edileceğini açıkladı. 

Fatih'te Karagümrük Kütüphanesi hizmete açıldı!

Fatih Belediyesi, ilçede dokuzuncu kütüphanesi olan Karagümrük Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

Konya Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi!

Konya Meram Belediyesi tarafından inşa edilen Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi.

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi Haberi

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi için geri sayım sürüyor. İnşa çalışlarının büyük ölçüde tamamlandığı kütüphane, bu yılın sonbaharında hizmete girecek. Projeden, başta öğrenci ve araştırmacılar olmak üzere milletin her kesimi faydalanacak.

HALKA AÇIK ÜÇÜNCÜ YAPIT

Akşam Gazetesi'nden Osman Nuri Cerit'in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde inşaa edilen Türkiye’nin en büyük kütüphanesi, Osmanlı-Selçuklu mimarisinin sentezi olarak planlandı. İnşaatın bitmesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nde 5 milyon cilt kitap yer alacak. Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi, 24 saat kesintisiz hizmet verecek. Kaba inşaatı biten kütüphane tamamlandığında Beştepe’nin halka açık üçüncü binası niteliğini kazanacak.

DİJİTAL KAYNAKLARA ULAŞILABİLECEK

Aşevi, toplantı, konferans ve sergi alanları da yer alacak kütüphane 130 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Kitap alımlarının yapıldığı kütüphanede yer alacak kitapların belirlenmesi için uzman bir ekip oluşturuldu ve bu ekip...