27 / 04 / 2024

damga vergisi istisnaları

damga vergisi istisnaları

Damga vergisinin yükümlüsü, Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtları imza edenler oluyor. Peki, hangi kağıtlar için damga vergisi ödenmez? Peki, damga vergisi istisnaları nelerdir?

Damga vergisi istisnaları 2014!

Damga Vergisi Kanunu Madde 9 gereğince bu Kanuna ekli (2) sayılı tabloda yazılı kağıtlar Damga Vergisinden müstesnadır. Peki, Damga vergisinden istisna edilen sözleşmeler nelerdir? İşte damga vergisi istisnaları 2014..

Damga vergisi istisnaları!

Kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak tanımlanıyor. Ancak bazı kağıtlar vergiden muaf tutuluyor. İşte damga vergisi istisnaları bu haberde...

Kira sözleşmesi damga vergisi ne demektir?

Kira sözleşmesi damga vergisi ne demektir? Kira sözleşmesi için devlete ödenmesi gereken damga vergisi oranları 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yıllık kira bedelinin binde 1.89 oranı olarak belirlendi...

Kira sözleşmesi damga vergisi nedir?

Kira sözleşmesi damga vergisi nedir? sorusu için bu uygulamada yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle Gelir İdaresi Başkanlığı ilgili açıklamayı yapmıştır. Bu açıklama haberimizde şöyle yer alıyor...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2021!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Peki kira sözleşmesi damga vergisi 2019 ne kadar? İşte kira sözleşmesi damga vergisi 2021 oranları...

Damga Vergisi Genel Tebliği Seri No:65!

Damga Vergisi Genel Tebliği Seri No:65 bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nün mükerrer sayısında yayımlandı.

Gayrimenkul sözleşmelerinde damga vergisi kalkmalı!

Gayrimenkul ticaretiyle ilgili kullanılan sözleşmelerde bulunan damga vergisi uygulaması işletmelerin mağdur edildiğini ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, damga vergisinin kalkması için çağrı yaptı.

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64!

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64 dünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Yeni kira bedeli üzerinden damga vergisi ödenir mi?

Kira sözleşmeleri ve damga vergisi konusu milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Konu hakkında en çok merak edilen konular sizler için sıralandı...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2019!

Kira sözleşmesi için belli hallerde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2019 ne kadar?

Türk lirasına çevrilecek kira sözleşmelerinin damga vergisi sirküleri!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre Türk parasına uyarlanacak sözleşmelere ilişkin damga vergisi uygulaması hakkında sirküler yayınladı...

TL'ye çevrilecek kira sözleşmelerinde damga vergisi aranmayacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, TL'ye çevrilen döviz cinsi sözleşmelerden hangi hallerde damga vergisi talep edileceğini açıkladı. Buna göre, toplam bedelin, döviz cinsi bedelle değişiklik tarihindeki döviz kurunun çarpımıyla bulunacak tutarı geçmemesi durumunda, ayrıca damga vergisi aranmayacak.

Sözleşmeler TL'ye dönüştüğünde damga vergisi olmayacak!

Döviz bazlı sözleşmeler Türk Lirası'na çevrildiğinde damga vergisi ödenmeyecek. Konuyla ilgili çok yakın zamanda yasal düzenlemeler yapılacak.  

Kira sözleşmelerinin TL'ye dönmesinde damga vergisi ödenecek mi?

Türkiye'de yerleşik kişilerin kiralama sözleşmelerini döviz üzerinden yapması yasaklanmıştı. Dövizle yapılan sözleşmeler, TL'ye dönüştürülecek. Peki, kira sözleşmelerin TL'ye dönmesinde damga vergisi ödenir mi? İşte cevabı...

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri, vergi borçlarının yanında damga vergisi de ödüyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018 ne kadar?

Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 belli oldu!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 bugün açıklandı..

damga vergisi istisnaları Haberi

damga vergisi istisnaları

Damga vergisi istisnaları nelerdir?

Damga vergisinin yükümlüsü, Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtları imza edenler oluyor. Kağıtta birden fazla imza bulunması durumunda imza sahiplerinin hepsi müteselsilen sorumlu oluyor. 


Resmi daire ile kişiler arasındaki işlemlerde, vergiyi kişiler ödüyor. Kişiler arasında vergiden müstesna olanların bulunması, damga vergisinin noksan ödenmesini gerektirmiyor. 


Damga vergisinden muaf kuruluşlar ile kişilerin (1) sayılı tabloda yer alan işlemlere ilişkin düzenledikleri ve sadece bu kurumların imzasını taşıyan kağıtlara ait verginin tamamı kişiler tarafından ödenir, ancak bu kağıtlara ait verginin hiç ödenmemesi veya noksan ödenmesi halinde vergi ve cezanın tamamından kişilerle birlikte kurumlar müteselsilen sorumlu oluyor. Peki, damga vergisi istisnaları nelerdir?


Damga vergisi istisnaları..

Damga Vergisi Kanununa ekli  (2) sayılı tabloda yazılı kağıtlar DAMGA Vergisinden müstesnadır (DVK m. 9). Kanuna ekli...