29 / 03 / 2024

Dar gelirliler için konut

Dar gelirliler için konut

2023 yılına kadar dar gelirli vatandaşlar ve dezavantajlı gruplar için 280 bin yeni sosyal konut inşa edilecek.

Mehmet Ekinci Eyyübiye'deki işçilere konut müjdesi verdi!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gece saatlerinde buluştuğu İnşaat ve Yapıcı ustalarına konut müjdesi vererek Ankara'da yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ve en hızlı şekilde bunun hareketine geçeceklerini söyledi.

Dar gelirli bütçesinin çoğunu ev kirasına ayırıyor!

Gelir dağılımı adaletsizliği son 13 yılda artış gösterdi. TÜİK verilerine göre 2002’de dar gelirli bütçesinin yüzde 66,5’ini gıda ve kiraya ayırırken 2013’te bu oran yüzde 62 olarak hesaplandı.

Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya: Dar gelirliler için yapı stoku yok!

Diyarbakır asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde çok sayıda insanı kaybetti. Fakat şehirdeki sanayi tesisleri depremden çok etkilenmezken iş gücü kaybı diğer şehirler gibi önemli bir sorun olarak öne çıktı.

Almanya’da 'Dar gelirliler için acil sosyal konut yapılsın' çağrısı!

Almanya’da kiracı dernekleri, inşaat sendikaları, sosyal ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir ittifak, düşük gelirliler için acil konut yapılması çağrısı yaptı.

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 

'Türkiyem için üzgünüm' diyen Prof. Dr. Ahmet Ercan: 'Ülkenin tümü dar gelirliye dönüştü'

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'Türkiyem için üzgünüm' diyerek, ülkenin tümünün dar gelirliye dönüştüğünü söyledi. İşte Ahmet Ercan'ın o paylaşımı...

Tuzla Has Sitesi'ni TOKİ dönüştürecek! 232 yeni konut geliyor!

Dar gelirliler için yeni konut projelerine hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tuzla Has Sitesi kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. İşte detaylar...

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Son dakika: Aile Bakanlığı 4,1 milyar TL ödeme yapacak! Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile destek ödemelerinin hesaplara yatırıldığını duyurdu. Bu kapsamda dar gelirliler için bu ay toplam 4,1 milyar TL ödeme yapacak.

Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti: Rezerv alan ilan edilmişti, tahliye için 29 gün süre verildi!

Üsküdar Çengelköy’de bulunan 29 Mayıs Sitesi'nde kentsel dönüşüm nöbeti başladı. Evlerini tahliye etmek için 29 gün süre tanınan site sakinleri, Bakanlığa çağrıda bulunarak rezerv alan kararının iptal edilmesini talep etti. İşte ayrıntılar...

Dar gelirliler için 25 bin konutluk dev proje! 2024’te hak sahiplerine teslim edilecek!

Şanlıurfa’da dar gelirli aileleri konut sahibi yapmak için 25 bin konutluk dev projeye start verildi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Kuzey Şehir Konutları’nda ilk etabı 2024 yılında teslim edeceğiz” diye konuştu.

Dar gelirliler için 5.500 adet konut yapılıyor! Teslimler Mart 2024'te!

Manisa'nın Yunusemre ilçesi, belediye başkanı Mehmet Çerçi dar gelirliler için 5.500 adet konut üretildiğini söyledi.

Düşük faizli konut kredisinden kimler yararlanacak? Tek tek sıralandı!

TOKİ sonrasında orta ve dar gelirliler için düşük faizli konut kredisi kampanyası başlıyor. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın konuya ilişkin açıklaması bekleniyor.

Düşük faizli konut kredisinde detaylar netleşti mi? Hangi ek şartlar getirilecek?

Dar gelirliler için hazırlanan konut kampanyasına ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı. Yaşanan haksızlıkları engellemek için ek koşulların getirilmesi beklenen kampanya için 1,20 faiz oranı ve 120 ay vade olanağının sağlanması bekleniyor. İşte yeni konut kampanyasında son gelişmeler…

Elbistan'da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü.

Dar gelirliler için konut Haberi

Dar gelirliler için konut

Hükümet, dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere toplumun tüm kesiminin yeterli, yaşanabilir, dayanıklı, güvenli, temel altyapı hizmetlerine sahip konutlarda yaşayabilmesi için seferberlik ilan etti. 

Takvim gazetesinde yer alan habere göre, bu kapsamda 2023'e kadar dar gelirlilere ve dezavantajlı gruplar için 280 bin sosyal konut inşa edilecek.

Önümüzdeki dönemde konut piyasasında devletin düzenleyici, denetleyici, destekleyici rolü de güçlendirilecek.  Konut ihtiyacının yerleşmelere göre belirlenebilmesi için konut stoku da ortaya çıkarılacak.

Fiyatlar illere göre farklılık gösterse de ihtiyacı olan vatandaşlar TOKİ konutlarını kira öder gibi en az 388 lira taksitlerle alabiliyor. İdare, alt gelir grupları için 75 ve 85 metrekarelik, fiyatı 116 bin 400 lira olan 2 oda 1 salon konutlar inşa ediyor. Yüzde 12 peşinatla (13.988 TL) alınan konutlar için 240 aya kadar vade uygulanıyor ve 388 lira taksit...